Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 19 454
  • 689
  •   3
Отговори
# 30
  • here and now
  • Мнения: 1 835
Ястие съа свинско месце по различно от,, с Ориз?
С картофи, със зеле, кавърма...

Аз да попитам мога ли да замразя маскарпоне и след размразяване да е читаво за ползване?

# 31
  • София
  • Мнения: 9 749
Ястие съа свинско месце по различно от,, с Ориз?


Аз да попитам мога ли да замразя маскарпоне и след размразяване да е читаво за ползване?
Не може да се замразява, става на трески и го хвърляш.

# 32
  • Мнения: 3 385
Искам да ви попитам - някой купувал ли е бадемово брашно от Мистър Алмонд. Днес купих, но ми е много странно на вид - много ситно смляно, стои точно като брашно. Досега съм ползвала само от Лидл, доста по-едро смляно е. Искам да направя ричарели и се чудя дали ще станат с това ситно брашно.
Относно хартията за печене - ползвам непрекъснато, особено у свекърва ми, че нейните тави са доста захабени. По тази причина, каквото и да готвя, първо постилам хартия за печене. С нищо не я мажа, но слагам поне два листа един върху друг, ако пека нещо по-течно и по-мазно (напр. риба), даже слагам и по три листа.

# 33
  • София
  • Мнения: 1 193
Точно ричарели се правят със ситно смляно брашно, но не обезмаслено, и това от Лидл трябва да се пресее. Правих онзи ден и четох коментарите тук https://www.kulinarno-joana.com/2014/12/ricciarelli-bademovi-sladki-ot-siena/ (според мен 200 г захар е множко, сложих 120 и пак са сладки).

Последна редакция: сб, 19 дек 2020, 09:12 от Bubble79

# 34
  • София
  • Мнения: 8 730
За първи път ще правя коледни меденки.
Айсингът кога ще слага - като изстинат меденките ли?

# 35
  • Мнения: 2 408
След като изстинат, да.

# 36
  • Мнения: 2 220
Моля за рецепта на лесна торта.

# 37
  • Мнения: 7 830
лесна, но и вкусна https://pep-4o.blogspot.com/2015/10/blog-post_16.html Бисквитена, с маскарпоне.
Най-лесната е с готови блатове и някакъв сметанов/варен крем, но за вкус не стават Simple Smile

# 38
# 39
  • София
  • Мнения: 9 749
Точно ричарели се правят със ситно смляно брашно, но не обезмаслено, и това от Лидл трябва да се пресее. Правих онзи ден и четох коментарите тук https://www.kulinarno-joana.com/2014/12/ricciarelli-bademovi-sladki-ot-siena/ (според мен 200 г захар е множко, сложих 120 и пак са сладки).
Това брашно си е много добро, не го пресявам, но спазвам си рецептата и грамажите.

# 40
  • Мнения: 1 810
Моля за изпитана рецепта за капама.

# 41
  • Мнения: 3 385
Скрит текст:
Точно ричарели се правят със ситно смляно брашно, но не обезмаслено, и това от Лидл трябва да се пресее. Правих онзи ден и четох коментарите тук https://www.kulinarno-joana.com/2014/12/ricciarelli-bademovi-sladki-ot-siena/ (според мен 200 г захар е множко, сложих 120 и пак са сладки).
Това брашно си е много добро, не го пресявам, но спазвам си рецептата и грамажите.
[/quote]

Кое е доброто брашно? Досега само на Лидл съм купувала, но сега нямам път към Лидл и взех от Мистър Алмонд. Притеснява ме, че е много ситно, дали ще станат ричарелите. И аз правя на Йоана и също спазвам точно рецептата. Белтъчното тесто захарта го държи, не смея да я намалявам.

# 42
  • Мнения: 241
Скрит текст:
Точно ричарели се правят със ситно смляно брашно, но не обезмаслено, и това от Лидл трябва да се пресее. Правих онзи ден и четох коментарите тук https://www.kulinarno-joana.com/2014/12/ricciarelli-bademovi-sladki-ot-siena/ (според мен 200 г захар е множко, сложих 120 и пак са сладки).
Това брашно си е много добро, не го пресявам, но спазвам си рецептата и грамажите.

Кое е доброто брашно? Досега само на Лидл съм купувала, но сега нямам път към Лидл и взех от Мистър Алмонд. Притеснява ме, че е много ситно, дали ще станат ричарелите. И аз правя на Йоана и също спазвам точно рецептата. Белтъчното тесто захарта го държи, не смея да я намалявам.
[/quote]

# 43
  • софия
  • Мнения: 442
Моля за изпитана рецепта за капама.
започвам с плънката за сармите, която е и плънка на пилето - 2 ч.ч. ориз с гъби,моркови, лук /може да се сложи и кайма/ и 6ч.ч.вода се задушават, докато поеме водата. с част от сместа пълня пилето, шия  и го посварявам /после правя супа/, с останалата част правя сарми кисело зеле. редя в гювеч - на дъното нарязано зеле, в средата изправям пилето, подпирам го със сармите, отгоре завивам с листа зеле, върху тях редя пържоли с малко сол и чер пипер, завивам с листа  зеле, отгоре някакъв вид пушена наденица , покривам с листа кисело зеле, върху тях още нарязано зеле, подправено с чер пипер - отгоре сипвам олио и 1-2чаши бульон/вода/. пека с капак около 3 ч. на средна температура- 180 гр. с вентилатор.
това е моята рецепта за капама. предварителната работа отнема около час и половина - после си се пече.

Последна редакция: сб, 19 дек 2020, 20:19 от ema22

# 44
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 3 039
Ястие съа свинско месце по различно от,, с Ориз?
С картофи, със зеле, кавърма...
С грах, със зелен боб.

Общи условия

Активация на акаунт