Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 19 445
  • 689
  •   2
Отговори
# 45
  • Мнения: 1 133
Картофени кюфтета на фурна, дали биха се получили?

# 46
  • София
  • Мнения: 1 778
Картофени кюфтета на фурна, дали биха се получили?
Да,аз само така ги правя.След като свариш картофите излей водата(да не е водниста сместа) и го намачкай.Към картофите добавям настъргана тиквичка,копър ,пресован чесън,яйце(и без него ще станат),сирене(по желание),малко мазнина.С влажни ръце оформям кюфтета,овалвам в царевично брашно.Редят се върху хартия за печене и се пекат.

ПП.подсети ме ,че отдавна не съм ги правила.

Последна редакция: сб, 19 дек 2020, 18:22 от Натуся

# 47
  • София
  • Мнения: 4 309
Може ли да се "ремонтира" счупена стена на джинджифилова къщичка? Правена е по тази рецепта, ако има значение. Отчупени са част от стената и единият прозорец.
Детето е много разочаровно, играе си с нея от няколко дни.Sad

# 48
  • София
  • Мнения: 9 749
Скрит текст:
Точно ричарели се правят със ситно смляно брашно, но не обезмаслено, и това от Лидл трябва да се пресее. Правих онзи ден и четох коментарите тук https://www.kulinarno-joana.com/2014/12/ricciarelli-bademovi-sladki-ot-siena/ (според мен 200 г захар е множко, сложих 120 и пак са сладки).
Това брашно си е много добро, не го пресявам, но спазвам си рецептата и грамажите.

Кое е доброто брашно? Досега само на Лидл съм купувала, но сега нямам път към Лидл и взех от Мистър Алмонд. Притеснява ме, че е много ситно, дали ще станат ричарелите. И аз правя на Йоана и също спазвам точно рецептата. Белтъчното тесто захарта го държи, не смея да я намалявам.
[/quote]
Пиша за бадемовото брашно от Лидл, също така си купувам и допълнително такова брашно от едно магазинче в София, това става, когато все още   не е изложено брашното в Лидл,  а купувам от Лидл защото има разлика в цената, по евтино е с около 5 лв. Това което купувам и на 30лв/кг а в Лидл излиза малко по-евтино. И от двете места бадемовото брашно е качествено, то трябва да е с приятен бежово светъл цвят,  и като пух, а не тъмен, защото пък в ЗОЯ го продават много тъмно, не ми е ясно защо.

# 49
  • Sofia
  • Мнения: 18 119
Сигурно е мляно от необелени бадеми.

# 50
  • Мнения: 2 604
Кулинарки и кулинари Blush, правих една бисквитена торта с яйчен крем, да видя дали ще се хареса вкъщи и останаха няколко белтъка.
Моля за рецепта, с която да ги оползотворя, но да не е с много захар.
Как да ги съхраня и докога могат да стоят?

# 51
  • Sofia
  • Мнения: 14 532
Кулинарки и кулинари Blush, правих една бисквитена торта с яйчен крем, да видя дали ще се хареса вкъщи и останаха няколко белтъка.
Моля за рецепта, с която да ги оползотворя, но да не е с много захар.
Как да ги съхраня и докога могат да стоят?
Издържат дълго в хладилник, в бурканче например.  
Иначе може да си ги изпържиш; да направиш орехови;  сладкиш с целувчен блат, както и гореспоменатите сладки Ричарели, които искат бадемово брашно.

# 52
  • София
  • Мнения: 5 782
Кулинарки и кулинари Blush, правих една бисквитена торта с яйчен крем, да видя дали ще се хареса вкъщи и останаха няколко белтъка.
Моля за рецепта, с която да ги оползотворя, но да не е с много захар.
Как да ги съхраня и докога могат да стоят?

Суфле от сирена

Картофена запеканка с белтъци

# 53
  • Мнения: 19 630
Кулинарки и кулинари Blush, правих една бисквитена торта с яйчен крем, да видя дали ще се хареса вкъщи и останаха няколко белтъка.
Моля за рецепта, с която да ги оползотворя, но да не е с много захар.
Как да ги съхраня и докога могат да стоят?

Още едно предложение: ПОРТУГАЛСКИ ДЕСЕРТ ОТ ДВА КОМПОНЕНТА "Molotoff", (ако не ти е много захарта).

# 54
  • София
  • Мнения: 9 749
Кулинарки и кулинари Blush, правих една бисквитена торта с яйчен крем, да видя дали ще се хареса вкъщи и останаха няколко белтъка.
Моля за рецепта, с която да ги оползотворя, но да не е с много захар.
Как да ги съхраня и докога могат да стоят?
Можеш да ги съхраниш в бурканче, както ти е казала Морена, може да ги замразиш и някога да ги ползваш, можеш и да приготвиш за Коледа - Грозните италиански ореховки.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/brutti-ma-buoni.html
Скрит текст:

# 55
  • Мнения: 10 806
Марчева, колко броя излизат от тази доза и могат ли да се съхраняват в кутия за седмица? Омекват ли или остават хрупкави?

# 56
  • София
  • Мнения: 9 749
Марчева, колко броя излизат от тази доза и могат ли да се съхраняват в кутия за седмица? Омекват ли или остават хрупкави?
Остават хрупкави, ама колко излизаха... колкото ги направиш големи, не помня, ама ще ги завъртя тези дни  че съм събрала белтъци от коледните сладки.,

# 57
  • Мнения: 2 604
Много ви благодаря Hug
Бяха в купичка в хладилника, но ги преместих в бурканче. Ще гледам утре да ги направя нещо, харесаха ми ореховките, ама много ли стават твърди? Искам да е нещо като бисквити, сладки, десерт Grinning

# 58
  • Мнения: 5 176
За мен "забравените сладки" също отговарят на предпочитанията ти - леко хрупкави и с мека среда
https://m.bg-mamma.com/?topic=292227

# 59
  • Мнения: 3 897
С останалите белтъци от коледните сладки правя "Белтъчни мъфини" по рецепта на Йоли (мисля, че така се казваше рецептата, но се използват 5 белтъка, та всичко събрано наведнъж оползотворявам).
Може и ричарели, както са препоръчали напред, но трябва бадемово брашно (чудесни сладки, много ги обичам).
Белтъците съхранявам в кутийка във фризера.

Общи условия

Активация на акаунт