За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 259
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 2 755
Здравейте, моля за изпитана рецепта за Яйчен пунш. В нета ги видях, но предпочитам нещо изпробвано.

# 76
  • Мнения: 2 786
Здравейте! Някой има ли идея защо млякото ми с ориз стана горчиво? Има само мляко, кафява захар и ориз в него.
Млякото не е било читаво

# 77
  • Мнения: 4 884
Момичета, моля за бърз съвет. Направих забравените сладки, но сега като отворих фурната, те са съвсем меки. Как да ги спася? Погледнах рецептите за целувки и включих фурната на 100 градуса.... Така ли и колко време да ги пека? Досега не съм правила целувки. Не искам да ги изхвърля.
Спазих всичко в рецептата, не мога да си обясня защо са още много меки и лепкави, чак не мога да ги хвана.

# 78
  • Sofia
  • Мнения: 26 686
Моля за съвет или начин как да рисувам върху меденките,да става с тънки линии ,фино?
Специален уред ли трябва или мини пош?
Направих хубав бял айсинг/за пръв път/и оплесках всичко след като започнах с украсата.Сипах го в малко фризерно пликче и направих уж малка дупчица,но не излизаше тънко...

# 79
  • Sofia
  • Мнения: 21 748
Момичета, моля за бърз съвет. Направих забравените сладки, но сега като отворих фурната, те са съвсем меки. Как да ги спася? Погледнах рецептите за целувки и включих фурната на 100 градуса.... Така ли и колко време да ги пека? Досега не съм правила целувки. Не искам да ги изхвърля.
Спазих всичко в рецептата, не мога да си обясня защо са още много меки и лепкави, чак не мога да ги хвана.
Включваш фурната на 190, слагаш сладките и я изключваш, а тях ги забравяш до утре.

# 80
  • Мнения: 9 157
Моля за съвет или начин как да рисувам върху меденките,да става с тънки линии ,фино?
Специален уред ли трябва или мини пош?
Направих хубав бял айсинг/за пръв път/и оплесках всичко след като започнах с украсата.Сипах го в малко фризерно пликче и направих уж малка дупчица,но не излизаше тънко...
ако няма от къде да купиш пош утре, купи си спринцовка /голяма и пробвай с нея. Всъщност купи си 2-3 размера и пробвай коя Simple Smile

Благодаря, още едно питане. Нямам везна, едно пюрено бурканче мед, дали има 150 грама?

ако бурканчето е от 200 мл, медът в него ще е ок 220 до 240 г. Но като го изсипваш, все ще ти остане по стените му, за един чай поне Simple Smile та смятай 200г

Напуканите какаови сладки, кога се овалват в пудрата захар, преди или след опичането? В рецептата пише преди и се чудя, не се ли разтопява захарта?

по добре търси трюфел бисквитки, или други напукани, с шоколад, не с какао. Вкусът им определон е по-добър.

Имам триъгълни кори за баница, мисля че се навиват на пурички. Някой има ли рецепта за тях? И още нещо, мисля да напълня мини еклери ( буквално колкото хапка ) с дулсе де лече, но ми се струва, че ще е много сладко, според вас с какво мога да го смеся, маскарпоне, заквасена сметана? Поремам и други идеи.
освен със сирене, извара и тн, правя и с пилешко месо, или с кайма - каймата еп редварително задушена https://pep-4o.blogspot.com/2020/04/blog-post_22.html
Крем с дулсе де лече - смесвам го с крема сирене, много го обичам и му се убива сладостта. Тези дни ще правя макарони с такъв крем пак.

# 81
  • Мнения: 10 498
Моля за съвет или начин как да рисувам върху меденките,да става с тънки линии ,фино?
Специален уред ли трябва или мини пош?
Направих хубав бял айсинг/за пръв път/и оплесках всичко след като започнах с украсата.Сипах го в малко фризерно пликче и направих уж малка дупчица,но не излизаше тънко...

Направи си стегната фунийка от целофан, здраво завита, като оставиш съвсем малък отвор на върха. Отгоре я завий, така че да не излиза глазурата отгоре и да ни ти цапа ръцете. Работила съм други неща с такива фунийки, трябва да й свикнеш, но като цяло си е мърлява работа. Има едни тубички, в които продават бои, в магазините за приложно изкуство. Биха били добро решение, но все пак в тях са съхранявани боички, не бих рискувала. Не знам дали продават празни. Те са от мека пластмаса, отпред се отвинтват и са оформени като човка.

https://www.art-materiali.bg/prazen-kontur-s-aplikator-pentart-i … e-razmer-na-varha

Последна редакция: пн, 21 дек 2020, 02:58 от Poni69

# 82
  • Мнения: 2 638
Аз мисля да ги рисувам с четчица за рисуване. Дали е удачно?

# 83
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 025
Благодаря labrex, ще погледна и в темата на постите, щом има такава Simple Smile иначе попитах за някой доказано успешен, точно за да не пробвам 10 сладкиша преди да попадна на такъв. То знам, че е въпрос на вкус, но все пак..
Освен тези на Лабрекс, мой любим е и гози.
https://recepti.gotvach.bg/r-4039-%D0%9F%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B5 … D0%BA%D0%B8%D1%88

# 84
  • Мнения: 37
Здравейте. Може ли някоя изпитана рецепта за питка, която се прави на Бъдни вечер? Не съм правила досега. Предварително благодаря.

# 85
  • Мнения: 7 690
Аз правя по тази рецепта и никога не е била несполучлив.

https://zi4e57.blogspot.com/2014/08/blog-post_30.html?m=1

# 86
  • Мнения: 14 171
За Бъдни вечер трябва да е постна, даже содена. А в памук погачата има прясно мляко. Аз не съм рискувала със содена питка, винаги с мая правя. Брашно, олио, сол и мая, пропорциите са на око, а маята според количеството брашно. Содена питка правя иначе и става чудесна, но е с кофичка кисело мляко, та не е подходяща.

# 87
  • Мнения: 7 690
О, да. Не съобразих. Ние не сме толкова стриктни в спазването, иначе, та тази ни идва чудесно.

# 88
  • Мнения: 22 867
Здравейте. Може ли някоя изпитана рецепта за питка, която се прави на Бъдни вечер? Не съм правила досега. Предварително благодаря.

От коледната тема си откраднах тая питка, най-вероятно нея ще пробвам тая година.

# 89
  • Мнения: 37
За Бъдни вечер трябва да е постна, даже содена. А в памук погачата има прясно мляко. Аз не съм рискувала със содена питка, винаги с мая правя. Брашно, олио, сол и мая, пропорциите са на око, а маята според количеството брашно. Содена питка правя иначе и става чудесна, но е с кофичка кисело мляко, та не е подходяща.
И аз знам, че трябва да е содена.

Общи условия

Активация на акаунт