За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 820
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • софия
Здравейте. Може ли някоя изпитана рецепта за питка, която се прави на Бъдни вечер? Не съм правила досега. Предварително благодаря.
От коледната тема си откраднах тая питка, най-вероятно нея ще пробвам тая година.
Правя по тази рецепта (на друго място я бях видяла) от няколко години и става страхотна. Вече не експериментирам и не търся друга.
Сега прочетох тази рецепта. Никога не съм я оставяла да преседява, но става душица. Пека я като другите питки - без да слагам капаци или студено тесто в топла фурна.

# 91
  • Sofia
Лабрекс, тази ще я пробвам и аз, дори само за да видя дали става като на снимката. Но и като състав е добра де, благодаря! Hug 
Иначе  щях да карам на содена с кис. мляко, това е положението, само със сода не става.

# 92
това е аналогична рецепта на досената питка на Ева Тонева. правя я от години, става си. е, м.б. не е чак като на снимката, но е добра. само че при нея е с лимонов сок.
интересно е това с преседяването на студено, не съм го правила.
ева тонева също има една много добра постна питка, но е с мая /сиромашка питка/.

# 93
Скрит текст:
Здравейте. Може ли някоя изпитана рецепта за питка, която се прави на Бъдни вечер? Не съм правила досега. Предварително благодаря.
От коледната тема си откраднах тая питка, най-вероятно нея ще пробвам тая година.
Правя по тази рецепта (на друго място я бях видяла) от няколко години и става страхотна. Вече не експериментирам и не търся друга.
Сега прочетох тази рецепта. Никога не съм я оставяла да преседява, но става душица. Пека я като другите питки - без да слагам капаци или студено тесто в топла фурна.

zvаnchе, дай и твоята рецепта, аз също се учудих на престояването, щото по принцип съм бързак, та и тесто с мая не втасвам по два пъти, ами меся, оформям, втасвам и пека.
Morena, давай, ще пробваме, наистина съставът е подходящ и видът е направо уау за мен, като знам какви постни плескудки правя. Joy

# 94

Вчера я правих за проба. Супер стана и в момента е мекичка и си хапвам!

# 95
Мога ли да съкратя времето за престой в хладилник на тестото за Ричарели, като го сложа в камерата? И ако може колко време трябва да стои?

# 96
Къде ме върнахте с Ева Тонева и Биберон.....Така ли се казваше?
Моята Коледна питка е по рецепта за хляб без месене, но е с мая.

# 97
  • софия
Скрит текст:
zvаnchе, дай и твоята рецепта, аз също се учудих на престояването, щото по принцип съм бързак, та и тесто с мая не втасвам по два пъти, ами меся, оформям, втасвам и пека.
Имам я вкъщи разпечатана. Подозирам, че е питката на Ева Тонева, както е написала zenata. Това е рецептата - http://trohichkaneostana.blogspot.com/2016/12/blog-post_20.html

# 98
Миналата година правих содената питка от блога на Пеп-чо. Стана страхотна. https://pep-4o.blogspot.com/2018/12/blog-post_47.html?fbclid=IwA … 5X4FPqh-i56rZ04h0

# 99
И трите показани рецепти са еднакви. Явно номерът за "успешност" е в газираната вода. Освен и аз да я пробвам. Или първо да направя репетиция, че съм поканила и семейството на сестра ми, да не се изложа. Joy

# 100
Момичета, много Ви благодаря за споделените рецепти.

# 101
  • Sofia
В момента топя свинска мас.
Като я напълня в буркани трябва ли да изстине и после да затворя с капак или да слагам капачката докато е топла още?

# 102
И от мен едно предложение за содена питка - от блога на Илиана, "Щъркелово гнездо".

# 103
  • На брега на реката
Според мен, ако искаш да вакуумира, запечатвай гореща, ако ли не, изчакай хубаво да се охлади и тогава затваряй, за да не получи конденз по капачката.

# 104
Свинската мас издържа на студено и без да е вакумирана. Така си спомням поне

Общи условия

Активация на акаунт