За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 883
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Здравейте! Подариха ми дехидратор, но няма упътване за употреба...Искам да изсуша портокали, на колко градуса трябва да включа уреда от 35 до 70 градуса и колко време би трябвало да продължи процеса? Ще:hugs: съм много благодарна, ако някой може да ми помогне Hug
Има тема за сушене на плодове/зеленчуци,потърси.
Аз никога не суша на високи градуси.Обикновено задавам 45-50 градуса.Колкото по-сочен плода ,повече време отива за изсушаването му.

# 211
  • на последния етаж
Моля ви за изпитана рецепта за вкусна баница с праз. Blush

# 212
  • Sofia
Моля ви за изпитана рецепта за вкусна баница с праз. Blush
Лита, баница с каквото и да е (плънки колкото щеш...) е супер проста работа, важното е плънката да е предварително сготвена или поне да може да се сготви за 30-40мин. Та варианти с праз - праза задушаваш и смесваш с яйца и:
-  сирене
-  маслини, а може и ориз
- ориз и сушени сливи/стафиди/ други плодове
-  свинско и пак сушени сливи/стафиди/други плодове
И с каквото друго на вас ще ви хареса. Simple Smile

# 213
  • на последния етаж
Благодаря, Моренка, полезна си ми, както винаги! Светли празнични дни за всички! Hug

# 214
  • Sofia
Благодаря, Моренка, полезна си ми, както винаги! Светли празнични дни за всички! Hug
Много ми е приятно на теб да съм полезна, Лита! Hug

# 215
Честита Коледа! Бъдете здрави вие и семействата ви!                                                        Как да съхраня сарми за около 3-4 дни? В хладилник дали ще издържат? Или да ги сложа в буркан и стерилизирам?

# 216
  • София
Честита Коледа! Бъдете здрави вие и семействата ви!                                                        Как да съхраня сарми за около 3-4 дни? В хладилник дали ще издържат? Или да ги сложа в буркан и стерилизирам?
Е , за 3-4 дни ще издържат, вдигни малко градусите , впрочем намали ги градусите на хладилника, ама как е правилно да се каже... хм...ама ти ме разбра, нали..

# 217
  • Sofia
Е, то зависи и постни ли са или с месо. Щото постните дори на балкона на сянка и повече изтрайват.

# 218
Наканих се да правя "капучиновите звезди " , та въпроса ми е " капучино на прах 18 г "- съответства ли на 3в1 ? Или е някакво друго ? Благодаря !

# 219
  • София
Наканих се да правя "капучиновите звезди " , та въпроса ми е " капучино на прах 18 г "- съответства ли на 3в1 ? Или е някакво друго ? Благодаря !
Тази година отново ги правих и сложих само 1 пакетче 3 в 1, нямах второ и добавих , 1   пълна ч . л нескафе, разкошни станаха, даже съжалих , че не сложих повече нескафе, страшно им върви и са много ароматни.

# 220
Скрит текст:
Е , за 3-4 дни ще издържат, вдигни малко градусите , впрочем намали ги градусите на хладилника, ама как е правилно да се каже... хм...ама ти ме разбра, нали..

Скрит текст:
Е, то зависи и постни ли са или с месо. Щото постните дори на балкона на сянка и повече изтрайват.

Постни са. Благодаря Flowers Hibiscus
Ще ги оставя в хладилника.

# 221
Моля да препоръчате хубаво готово тесто за пица.

# 222
Здравейте! Някой правил ли е пилешки хапки БЕЗ корнфлейкс? С какво мога да го заменя и пак да е хрупкаво? С галета дали ще стане Thinking Пека ги на тава с дупки, върху хартия за печене, на вентилатор ( за да избегна пърженето). Иначе-пазарувах набързо вчера и забравих корнфлейкса, а сега не мога да ида да взема още час заради "коридора"

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 09:22 от Nil desperandum!

# 223
С галета, да.
Ако имаш обикновени солети може да ги смелиш с блендер и да уважиш хапките в тях

# 224
Здравейте, имам замразени ягоди и малини, с които искам да направя чийзкейк. Може ли да ми препоръчате лесна рецепта?

Общи условия

Активация на акаунт