За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 209
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • Русе
  • Мнения: 6 226
Скрит текст:
Дробчета, не ще много..мерси за предложенията на всички!

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/06/blog-post_14.html

# 466
  • Мнения: 6 063
Здравейте, кулинари. 2 дена стоя и се чудя какъв подходящ крем мога да приготвя за бебешка бисквитена торта? Thinking Не искам яйчен крем, не се харесва и да не е много мазен. Предпочитам нещо със заквасена, ама какво е да е? Ако е пасиран банан, дали няма да потъмнее кремът? А само сметаната ще е много постно Grinning
Искам и бебетата да могат да ядат, тя е главно за тях. Simple Smile

# 467
  • София
  • Мнения: 1 605
Можете ли да ми препоръчате наистина незалепваща форма за мъфини (12 бр.). Тези на Wilton дали са добри? Не искам да ползвам хартийки. Благодаря!

# 468
  • волно калдъръмче
  • Мнения: 6 668
Здравейте, кулинари. 2 дена стоя и се чудя какъв подходящ крем мога да приготвя за бебешка бисквитена торта? Thinking Не искам яйчен крем, не се харесва и да не е много мазен. Предпочитам нещо със заквасена, ама какво е да е? Ако е пасиран банан, дали няма да потъмнее кремът? А само сметаната ще е много постно Grinning
Искам и бебетата да могат да ядат, тя е главно за тях. Simple Smile
Тортата на Тереза Маринова. Махаш канелата и орехите. Бих заменила ябълките с пасиран банан. На мястото на орехите - бисквитени трохи.

# 469
  • Мнения: 6 063
Дали ще потъмнее от бананите?

# 470
  • Мнения: 43 673
A ако ползваш бебешко пюре от банан, вместо пресни? Всъщност трябва да провери дали и пюрето потълнява.

# 471
  • волно калдъръмче
  • Мнения: 6 668
Дали ще потъмнее от бананите?
ще поръмнее, но шоколадовата бисквита „Закуска” успешно ще замаскира положението.

# 472
  • Мнения: 2 815
Можете ли да ми препоръчате наистина незалепваща форма за мъфини (12 бр.). Тези на Wilton дали са добри? Не искам да ползвам хартийки. Благодаря!
Моята е на Китчън Айд, ползвам я вече много години, над 12-13.....не е мръднала, не залепва

# 473
  • София
  • Мнения: 12 228
Можете ли да ми препоръчате наистина незалепваща форма за мъфини (12 бр.). Тези на Wilton дали са добри? Не искам да ползвам хартийки. Благодаря!
Ползвам с Wilton и са добри, но и винаги преди ползване ги намазнявам.

# 474
  • Мнения: 8 024
Здравейте, кулинари. 2 дена стоя и се чудя какъв подходящ крем мога да приготвя за бебешка бисквитена торта? Thinking Не искам яйчен крем, не се харесва и да не е много мазен. Предпочитам нещо със заквасена, ама какво е да е? Ако е пасиран банан, дали няма да потъмнее кремът? А само сметаната ще е много постно Grinning
Искам и бебетата да могат да ядат, тя е главно за тях. Simple Smile

А не може ли да направиш нещо от рода на кисЕл и след като се охлади да го смесиш с малко заквасена сметана. Намачкваш банана и го разнасяш върх бисквитите, а върху него слагаш от крема.

# 475
  • Мнения: 6 063
И аз така мислех, тип нишесте и малко заквасена, ама после се отказах. Спретнах една измишльотина Grinning, стискайте палци да се одобри. Това ми е важно, всички да са си хапнали с кеф.
Благодаря ви. Flowers Hibiscus

# 476
  • Sofia
  • Мнения: 4 839
Можете ли да ми препоръчате наистина незалепваща форма за мъфини (12 бр.). Тези на Wilton дали са добри? Не искам да ползвам хартийки. Благодаря!

Най-сигурно е да ползваш силиконова. Другите все залепват рано или късно...

Аз си купих джолан, но досега не съм готвила.
Как препоръчвате да го направя? (всичко без кисело зеле)
И тази дебела кожа оставям ли я?

# 477
  • Русе
  • Мнения: 6 226
Скрит текст:
Можете ли да ми препоръчате наистина незалепваща форма за мъфини (12 бр.). Тези на Wilton дали са добри? Не искам да ползвам хартийки. Благодаря!

Най-сигурно е да ползваш силиконова. Другите все залепват рано или късно...

Аз си купих джолан, но досега не съм готвила.
Как препоръчвате да го направя? (всичко без кисело зеле)
И тази дебела кожа оставям ли я?

https://www.yoli-bg.com/%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1% … D1%81%D0%BA%D0%B8

# 478
  • Мнения: 9 475

Аз си купих джолан, но досега не съм готвила.
Как препоръчвате да го направя? (всичко без кисело зеле)
И тази дебела кожа оставям ли я?
ако ще я ядете печена - да. Иначе я изрежи. Аз махам малко от мазнината под нея, за да не става твърде мазно.  Ако ще я хапвате - когато е задушена тя е мека и не е жилава - нацепи кожата на няколко места. Тук с картофки и подобни https://pep-4o.blogspot.com/2010/01/blog-post_6862.html
Тук с бира https://pep-4o.blogspot.com/2019/09/blog-post_18.html
тук в плик, с газирано вино (което често се пъна да купувам и все остава ) https://pep-4o.blogspot.com/2018/10/blog-post_21.html

# 479
  • София
  • Мнения: 4 967
И аз така мислех, тип нишесте и малко заквасена, ама после се отказах. Спретнах една измишльотина Grinning, стискайте палци да се одобри. Това ми е важно, всички да са си хапнали с кеф.
Благодаря ви. Flowers Hibiscus
И на мен това ми е най важното.... Да им е вкусно и да са си хапнали с кеф!

Общи условия

Активация на акаунт