Парфюмни размисли и страсти - 254

• 57 686
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
  • Чукарландия

bell_87, пробвай някоя от бабичките на Жан Пату
Благодаря за идеята, ще ги разгледам.

Имах Joy Jean Patou, купен насляпо, няма такова страшилище! Не бабичка, а пра-
прабаба на бабичката! Кошмар отвсякъде! 🤣

# 586
Аз май започвам да клоня към Magie Noire. Разгледах какво се предлага на Жан Пату, но пирамидите им не ме впечатлиха особено.

# 587
  • Франция
Аз май започвам да клоня към Magie Noire. Разгледах какво се предлага на Жан Пату, но пирамидите им не ме впечатлиха особено.
bell_87, може би съм изпуснала нишката на разговора, но специално си търсиш нещо да те потресе? Simple Smile С Magie Noire имаш сериозни шансове да се случи точно това.
Ако са ти любопитни старите класики, по-скоро опитай със старите Герлени и Шанели според мен.

# 588
Скрит текст:

bell_87, пробвай някоя от бабичките на Жан Пату
Благодаря за идеята, ще ги разгледам.

Имах Joy Jean Patou, купен насляпо, няма такова страшилище! Не бабичка, а пра-
прабаба на бабичката! Кошмар отвсякъде! 🤣
Аз имам мостра на 1000 и е разкошен. Една парфюмна фея ми го изпрати Kissing Heart и това беше любов от първо помирисване. Heart Eyes Носих го пестеливо няколко пъти и съм очарована. Пазя си го за по-специален случай, не е за всеки ден и задължително ще го купя.
Много мой, деликатен и луксозен. Абе, мирише на скъпо, на класа. Ще го нося поне още веднъж и едва тогава мога повече да напиша за него.
Многопластов е и многолик, и едновременно дистанциращ и магнетичен, но в никакъв случай бабешки. А, ако е бабка, то е от аристократките, с титла Wear Crown Simple Smile - капризна, винаги в крак с времето, дистанцираща и всяваща респект. Но нещо в нея привлича като магнит. Иска ти се някак все да си около нея и да попиваш от маниерите и, обноските и, и класата и с главно К. Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 09:37 от Sysly

# 589
bell_87, може би съм изпуснала нишката на разговора, но специално си търсиш нещо да те потресе? Simple Smile С Magie Noire имаш сериозни шансове да се случи точно това.
Ако са ти любопитни старите класики, по-скоро опитай със старите Герлени и Шанели според мен.
Да, иска ми се нещо ретро, още не съм решила окончателно. Герлен и аз смятам, че е добър вариант.

# 590
  • Франция
Да, иска ми се нещо ретро, още не съм решила окончателно. Герлен и аз смятам, че е добър вариант.
Върнах се да прочета и видях, че си получила много и най-различни предложения Simple Smile
Обаче "ретро" е много голяма и разнородна категория. Може би е добре първо да решиш какво точно ретро искаш - ретро шипър, ретро алдехид, ретро цветен, ретро фужер, ретро пудрен... Иначе ти предлагаме ей така напосоки и вероятността да се сдобиеш с парфюмния си кошмар е доста висока.

# 591
  • Пловдив
Оо тази госпожа Маги не беше никак добра с мен при запознанството ни. Успех. Може пък да се сприятелите.

# 592
bell_87, ако сега ще стартираш запознаване с такъв тип парфюми, съветът ми е да започнеш с нещо по-евтино. Опитай
https://www.fragrantica.com/perfume/Salvador-Dali/Dali-Parfum-de … Toilette-765.html

# 593
bell_87, ако сега ще стартираш запознаване с такъв тип парфюми, съветът ми е да започнеш с нещо по-евтино. Опитай
https://www.fragrantica.com/perfume/Salvador-Dali/Dali-Parfum-de … Toilette-765.html
О, да! За тях съм забравила, но наистина си струва. Дори да не ти хареса парфюма, бутилките са разкошни, има и минита.

# 594

Върнах се да прочета и видях, че си получила много и най-различни предложения Simple Smile
Обаче "ретро" е много голяма и разнородна категория. Може би е добре първо да решиш какво точно ретро искаш - ретро шипър, ретро алдехид, ретро цветен, ретро фужер, ретро пудрен... Иначе ти предлагаме ей така напосоки и вероятността да се сдобиеш с парфюмния си кошмар е доста висока.
И аз не знам, тъй като изобщо не съм запозната с ретро парфюмите. Ако това може да бъде някакъв ориентир, от съвременните любими ароматни категории са ми белоцветни и амброви, а акватици категорично не харесвам.

# 595
  • Франция

И аз не знам, тъй като изобщо не съм запозната с ретро парфюмите. Ако това може да бъде някакъв ориентир, от съвременните любими ароматни категории са ми белоцветни и амброви, а акватици категорично не харесвам.
Ами значи при това положение Герлен не са твоите ретро класики. Те са много страшни плодови шипри, фужери и прашни пудри и помадени ириси...
Евентуално имаш шанс да харесаш Coco Eau de Parfum Chanel (амброво-белоцветен) или 24 Faubourg Hermès (белоцветно амбров). Поначало твоят ретро период са 80-те години Simple Smile

# 596
24 Faubourg Hermès - НЕ! Има една мазна нотка в него, която, АКО се появи, ... няма никак да ти допадне, меко казано. Той не е за първа проба и запознаване с този тип парфюми. Той е за хората, които харесват и смело ги носят.

# 597
Значи може би Coco EDP, и без това имах желание да го пробвам.

# 598
Значи може би Coco EDP, и без това имах желание да го пробвам.
Не сакачай на Шанел като не познаваш ретро аромати, цената им не е подходяща за проба-грешка.
Много близък бюджетен двойник на Coco е La Belle l'Ocelot Salvador Dali. Вземи 30 мл., ако ти хареса, тогава си купи и Coco.
Нищо не ти пречи да си поръчаш мостри, това ми се струва най-подходящият вариант за опознаване.

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 16:20 от Sysly

# 599
  • Бургас
Мда, Коко ЕДП /и никой не казва да стреляш на пълни бутилки, вземи си пробички, има достаатъчно отзивчиви съфорумки/ с него можеш да започнеш, величествен е, но си е ретро и аз си признавам, че не мога да го нося.Харесвам го обаче много.Старите Герлени твърдо не от мен, Магията на Ланком ме свали от раз, това чудо го мих и трих и си стои там.Мирише на одеколон върху мен, може да те втресе от него.24 Faubourg Hermès е най- приятен за моя нос, обаче пак не бих си го причинила.Интересно аз имам проба на La Belle l'Ocelot Salvador Dali обаче едт, не зная вие за кой говорите, но ЕДТ КАТЕГОРИЧНО няма абсолютно нищо общо с Коко, ама нищо.

Общи условия

Активация на акаунт