Парфюмни размисли и страсти - 254

• 57 803
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
Мога да се похваля вече с напълно възстановено обоняние 😊
Снощи се насладих на Bouquet Ideal -прекрасен, щастлив парфюм със средна трайност.
Днес извадих White Rose De Alix -прекрасен , нежен, женствен, присъствен аромат.Мнооого красив !
И тези две открития добавям към откритията ми за 2020 година. Радвам се, че не ги размених заради едно непълноценно обоняние по време на придобиването им .

# 346
  • Sofia
Тази година придобих десетки нови парфюми.  Най-сполучливи попадения са ми My Burberry black Elixir,  Nina Ricci Rose extase absolue,  YSL Libre, Delina, Mancera Jardin Exclusive.
Греда на годината печели Lancome parfait de roses. Няма ги очакваните кадифени рози и ликьор , само роза от мускалче ми се представя.

# 347
  • Франция
Весела Коледа и от мен, прекрасни дами и господа! Christmas Tree
Много приятен разговор се е получил с парфюмните равносметки. Моят принос към него ще е съвсем скромен, като едни две стотинки Simple Smile (Трябва да проуча откъде идва този израз с "двете стотинки".)
През годината придобих четири парфюма в пълноразмерни бутилки. Три от тях може да се нарекат парфюмни открития, доколкото са избрани измежду десетки тествани парфюми. Това са Eclat de Joie на Plume Impression, Iris Perle на Les Indemodables и Le Pavillon D'Or на Parfums Dusita. Четвъртия Rubikona Puredistance купих полу на сляпо, без да го тествам върху кожата си, така че не знам дали може да се брои за откритие. Застана ми чудесно и за мен е изключително красив, така че мога да го обявя за откритие пост фактум.
Междувременно през годината съм приключила 13 бутилки, някои от тях са най-любими Шанели, Ермеси и Герлени, които реших, че няма да подновя. За някои от тези парфюми съм си мислела, че няма да мога да живея без тях, но се оказа, че всъщност не ми липсват. Ако се затъжа някой ден, ще ги купя пак, но засега няма такива симптоми. Предполагам, причината да не ми липсват са несметните количества парфюм, който купувам под формата на травел бутилчета и пробички. 17 парфюма в разфасовки между 7,5 и 20 мл за годината, а пробичките дори не ми се занимава да преброя точно - в момента най-прясно придобитите са над 50. Вероятно в някакъв момент ще ми писнат, но засега се забавлявам страхотно.
Осъзнах, че съм на етап, в който желанието ми да опознавам е много по-силно от това да притежавам. Също така открих за себе си, че колкото по-малък става наличният ми парфюмен гардероб, с толкова по-голямо удоволствие и радост купувам нова бутилка. Вълнението ми да откривам някакви "уникални", невиждани и непомирисвани неща ме движи в това хоби в момента. Наличието на много бутилки дори и на много любими парфюми го усещам като бреме, разваля ми удоволствието да издирвам, изследвам, откривам и придобивам нови. Те, тези новите, в голямата си част са даже недобре забравени стари. Въпреки това съм сигурна, че няма да престана скоро да харесвам и да се очаровам от нови акорди и интерпретации, няма да ми мине желанието да придобивам нови парфюми, а индустрията няма изгледи да намали темпото в ежедневното лансиране на нови продукти и цели марки.

# 348
Равносметката ми за тази година е, че заради локдауна накупих доста повече парфюми в сравнение с предишни години.

Открих Мансера като марка и повечето парфюмни попадения са там: Aoud Orchid, Coco Vanille, Vanille Exclusive и Wild cherry.

Естествено и голямата парфюмна греда е там: Rose Vanille, направо непоносим. Друга парфюмна греда е Vele на Tiziana Terenzi, най-ужасния треволяк, който си подушвала.

Беше удоволствие да ви чета и да пиша в темичката.

# 349
Добра идея за равносметките.
Моята е... направо не мога да повярвам, но май за последните 12 месеца не съм купувала нов аромат, последно си купих My Burberry Blush началото на миналия декември. Но съм доволна, че видях празни доста шишенца, а друга част раздадох. В един момент бях започнала буквално да се задушавам от прекалено много събрани съкровища в бутилка.
Чета ви с удоволствие, голямо вдъхновение сте!

# 350
  • София
Скрит текст:

Предложете ми дамски парфюм за подарък на дама около 40г.
Какъв е бюджетът?
100-120лв
Това е един от най-масово харесваните парфюми + 8лв. отгоре за 35 мл, но поне е Chanel
https://makeup.bg/product/1190/#/option/454054/
По-евтин няма да го намериш за продукт.
Или пък тук: 129лв с доставка включена
https://www.starcorp.bg/productbg/245

# 351
От makeup.bg 35 мл Chanel Coco Mademoiselle EDP поръчах вчера на 128 лв. (50 мл беше 157, но докато се натуткам и някой го е взел) Тя доставката е безплатна при тях винаги над 49 лв.

# 352
Здравейте отново, за инфо само: Frederic Malle имат безплатна доставка в момента. Има discovery сетове по 12 проби, вчера имаше и сетове по 6 за мъже и за жени, но за жени днес е изчерпано количеството. Първите са 45 евро, малките сетове - 25. 

# 353
Днес имах много вдъхновяща и зареждаща среща със съфорумка, с която общувам тук от много години, но едва сега се запознахме наживо. Както си говорехме, тя ме изненада неочаквано със супер желан от мен нишов парфюм и съм много щастлива. Благодаря ти парфюмна фейо, приказна си!:sparkling_heart:

# 354
Привет-мривет, някой може ли да каже две-три думи за Mon Paris intensement? Спомням си, че го пробвах, като излезе и много ми бвше допаднал, но дотам... А в единствения Дъглас нямаха тестер.

# 355
  • Sofia
За мен е много сладък компот от горски плодове с химичен привкус.

# 356
Обсъждали ли сте парфюмите на jo malone в Зара? Мнения? Почулито ме блазни, също и ebony wood.

# 357
Обсъждали ли сте парфюмите на jo malone в Зара? Мнения? Почулито ме блазни, също и ebony wood.
Да, доста.
Хубави са, но срамно нетрайни. Купих два и ги махнах.

# 358
  • Чукарландия
Ето и моята равносметка в края на годината:

Това са ми новопридобитите, без Rawaa. Видях три-четири дъна, няколко подарих, но общо взето скоростта на придобиване рязко се отличава от скоростта на изразходване. 😂
Но аз съм си happy. Не са ми много, не са ми излишни, обичам си ги! ❤️
Весели празници на всички, с пожелание за още много нови парфюмни любови (включвам и себе си 🤣)! Бъдете здрави и се пазете! 🌹🎉🌹

# 359
браво, Бел! страхотно се справяш! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт