Във ОСМИ КЛАС изгря тозчас ВЪЛШЕБНИКАРНИЦА магична и Коледа е фантастична!

• 27 673
  • 794
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
Благодаря за новата прекрасна тема! Нека се пълни с положителни емоции само и с отлични ученици или поне с прекрасни напитки!
Дикси, бързо да се оправяш! Не искам да те отчайвам, аз нямам обоняние повече от 30 дни /това ми е симпома плюс леката кашлица, друго нямах/. Четох, че и 45 дни може да нямаш, че и повече. При мен малко по малко се връща, но не е изведнъж. И, тука има, тука нема - сутрин имам, следобед нямам, усещам химически миризми, вече усещам и някакъв аромат на чай, кафето винаги съм усещала, но телесните миризми йок. Вкуса не ми се е губел, но то усещаш кисело, солено, сладко , послевкус няма. Свикнах вече, честно казано, но е криво, аз се гордея с вкусовите и обонятелните си рецептори, а ги няма- Важното е някога да се върне, защото взех да се отчайвам.
Амандичка, спокойно, не се чувствай виновна, всеки има такива моменти!
Весел и усмихнат ден, ние с мъжо ще ходим днес  да пазарим една идея неща от лидъл , а също и от месарския магазин. Вчера купихме подаръците - децата са ми скромни, толкова са презадоволени - каката искаше слушалки и стикери изпъкнали /не знам откъде да търся, а мъжа ми не иска да ме кара по книжарници/, малката иска тирамису и кукла лол и мама и тате да са живи и здрави, сина нищо. Вчера каза, че неговата стая не била декорирана, а на съучениците - да, та му казах да си поръча плакати, каквито иска, това ще му е подаръка. За мен беше планетарен миксер, а за мъжа ми няма да купя нищо. Постъпления по банковата си сметка ще имам най-рано януари, та няма как. Ма хак да му е, той с такика кандърми се съгласява да купим дори и на децата подарък, че нека си седи без. Друга година , като си имам лични финанси, ми е супер спокойно и си харча на воля, ама сега кофти. Има и добра страна ,ще си спестя парите, хахаха, и после ще си купя личен подарък.

# 31
Набързо да пусна нещо важно, което говори много и няма нужда от коментар.
Да се надяваме, че това отваря врата скоро и нашите деца да се върнат в училище.

https://www.dnevnik.bg/video/lice_v_lice/2020/12/17/4154103_mate … aha_zatvoreni_ne/
Математикът на щаба: училищата бяха затворени не от необходимост, а заради натиск

"Изчисленията показват недвусмислено, че училищата бяха затворени не толкова от необходимост, а от натиск от определени среди". Това коментира тази вечер пред Би Ти Ви математикът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса проф. Николай Витанов.
Той обаче така и не уточни от къде е дошъл натиска за затварянето на училищата. Проф. Витанов приветства решението на Министерството на образованието и науката и Националния оперативен щаб от 4 януари да бъдат отворени детските ясли и градини, а учениците от 1 до 4 клас да се върнат в класните стаи. "За тези деца има многобройни изследвания, че те не са толкова засегнати от този вирус и че това, че те ходят на училище или на детска градина, не увеличава съществено риска за възрастните, с които те живеят", коментира той.
Според него след 5-6 месеца ще може да започне масовата ваксинация за COVID-19 и до края на 2021 година страната ще се е справила с ограничаването на разпространението на заболяването. "Идването на ваксините ще промени играта изцяло", коментира той.

# 32
Ще ме извините за спама, но го пускам специално за Аманда. Дишайте, хора и това ще мине.

Откраднато от ФБ
Да се чете от хора с чувство за хумор!
Помагало за родители на деца в електронното обучение.
1. Не удряйте детето и не му казвайте, че е тъпо като баща си.
2. Не плачете пред детето, то не трябва да разбира, че сте слаби и уязвими...или, че се чувствате като кръгъл идиот.
3. Сложете си уиски в чая. Ако сте от по-традиционно семейство – сложете ракия.
4. Знаем, че имате работа, но кое е по-важно? Да има какво да ядете или детето да знае какви въглища има в Рило-Родопския масив?
5. Ставайте преди детето си. Винаги могат да ви изненадат с тест в първия час.
6. Когато преподавателят сбърка, не се включвайте, за да му обясните по какво имате две висши.
7. Не изпадайте в истерия, когато детето се окаже без домашно, а ви е казало, че всичко е готово.
8. Ако нямате шестица на теста, който вие сте решили, не обяснявайте на учителя колко е тъп учебникът и как той нищо не разбира.
9. Мента, глог и валериан може да се пие и сутрин, ако от алкохола ви избива на агресия.
10. Централата на МОН е на този адрес: бул. “Княз Дондуков” 2A. Тел. за граждани: 0800 16 111. Всички имаме какво да им кажем.
11. Ако след 10-ото (с думи: десетото) обяснение детето продължава да не разбира защо змията е поканила само 12 двукраки кокошки и 8 четирикраки таралежа на рождения си ден (тая змия няма ли други приятелки змии, под ягодите?!), не го наричайте малоумно, слабоумно (и/или други производни) и не го питайте: “ТИ ИЗОБЩО МИСЛИШ ЛИ, БЕ?!”
12. Ако помагалото е над 200 страници и/или с твърди корици и/или гланцирана хартия, не го хвърляйте по детето.
13. Ако детето ви плаче и помагалото не събира характеристиките, описани в горния параграф, не позволявайте сълзите да го достигнат – страниците може да се нагънат, а все пак пари сте давали.
14. Ако сте традиционалисти и предпочитате чай с ром и/или коняк, сипете и на детето си – не бъдете скръндзи, математиката е трудна за понасяне без подходящата отвара за бистрота на ума.
Успех на всички!

# 33
# 34
Аз го откраднах, защото ми стана лошо от хилеж и искам да си го запазя.

# 35
Ама, давайте ги тези помагала, по-навреме! Simple Smile

И, за по-нуждаещите се!

# 36
  • Между гори и планини
Аз предлагам да си вземем Абсент, какво ще си играем на дребно. Уж бил забранен, или поне в САЩ е. Но мъжът ми откри из рафтовете на Кауфланд преди 2 години и го замъкна на брат си в Калифорния. Събрали се вярна дружина, отворили бутилката и правили Абсент парти 🤣

# 37
Бети, благодаря за новата тема!

Започва да става все по- празнично!
Мария007 и Ния, ни направиха страхотна изненада днес!❤
Благодарим ви за жеста от сърце!🥰

# 38
  • софия
Записвам се, защото вчера уж натиснах "Следи" и за пореден път темата не ми е в списък със следени теми.
Връщам се да чета Simple Smile

След малко мрън отива на домашно парти с момичетата, които бяха вкъщи. Подготвихме малки подаръчета, надявам се да ги изненада и да им харесат.

Джуди, респект за дамската колекция. Лекичко завидях.

# 39
Записвам се и аз, благодаря за възможността.

Благодаря, Врабчо, за информацията. Статията, за жалост, са я орязали. Понеже не изнася на приетата политическа линия. Обясненията и мотивировката биха утежнили обстановката. Логично да ги орежат.

Звънче, не завиждай бе, аз в миналата тема дадох линк към електронната аптека за лекарствата ми от първи ред. Достъпно е и не искат рецепта. Мъжът ми обикновено за рожден ден ме води някъде, тая година не успяхме баш и ми купи такива подаръци. Laughing Ще си ги ползвам от утре. Иначе черпих вече от тях гости. Като превантивна мярка срещу повтаряне или попървяне - каквото там дойде.

Е, 'айде, весели празници от мен и наздраве!
Аз се оттеглям в почивка. Току-що предадох последния "мат'рял" за годината, отчетох се и .... край!

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 15:35 от Judy

# 40
Момичета, може ли да препоръчате учител по български език. Положението става малко тегаво. Не бива да се отлага повече.
(Трябва помощ, а  няма кой Simple Smile У дома сме силни в природните науки)

# 41
Момичета , без думи съм ...ще ме разберете...
Мога само да кажа/напиша огромно БЛАГОДАРЯ !
Красота , стил , изящество !

Скрит текст:

# 42
denyil, чудесно е и твоето ЖуЖе!
Майсторка е Бисето Heart

И аз пийнах малко снощи. Уиски. Като лекарство го ползвам сега, съдоразширяващо. И за спокоен сън. Идеално ми беше.

# 43
  • Между гори и планини
Супер кашонче!

# 44
Бети , ако имаш възможност за редакция ( или да пиша на модератор) да включиш и Суперски Джуджет. Благодаря !
Всичко получено от Бисето и Моника е великолепно ! Пожеланията са в прекрасен стих
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт