Във ОСМИ КЛАС изгря тозчас ВЪЛШЕБНИКАРНИЦА магична и Коледа е фантастична!

• 28 061
  • 794
  •   1
Отговори
# 525
  • Някъде в Европа...
Ей така се прави питка с паричка 😁:

Еми, тъпо ми е тази Бъдна вечер, както и цялата година - тупа и безлична..

# 526
  • софия
И ние сме почти готови.
От тази година след офизиалното несъществуване на Дядо Коледа създаваме нова традиция - подаръците са под елхата, но днес може да се отвори само един по избор. Оставих семейния подарък, едни закачки и пълните чорапи да ги сложа довечера.
И детето ни е купило подаръци от немол ❤️

# 527
  • София
Сега аз не знам как точно да го кажа, но една година живях в пълно неведение защо не ми се разби в робота глазурата за меденките миналата година.
До днес, когато отворих някоя и друга рецепта и установих, че то се правело с... пудра захар, а не с обикновена.
Просто покъртително. 😁

# 528
  • гр.София
Грее слънце и ми е достатъчно.  /Не съм го виждала месец,сякаш./
Поскитахме със С. , няма тълпи , дооомплектовахме подаръците , утре се събираме у майка ми и там ги слагаме под елхата. Т.е. изненадите-чак утре на обяд.

Обърнали сме го на козметичен салон вкъщи .  Чакаме сина да го пострижа .  Купихме Veet на девойката , за краката,че са ужас.
 Намерих сили да се боядисам и даже си плеснах една купешка маска на лицето- само,че тя правена за китайци с малки личица.

# 529
  • у дома
Да бъде

Да бъде обич във сърцата.
Да бъде здраве във дома.
Да бъде вяра във душата.
Да бъде пламък под гръдта.
Да бъде радост във очите.
Да бъде мир във наште дни.
Да бъде сбъднатост в мечтите.
Да бъде нежност даже да боли.
Да бъде покрив за сирака.
Да бъдат сити гладните деца.
Да бъде светло и всред мрака.
Да бъде в мислите ни чистота.
Да бъде благоденствие в живота.
Да бъде щастие по нашите лица.
Да бъде вярна взетата посока
и да пребъде с благост пак света.
Михаела Рашева

Весели празници на всички!

# 530
  • София
Аз цял ден готвя, но си имам помощници, де.  Големият вчера си дойде от Германия и днес омеси питката,сега остана тиквеника, но ще е с точени кори и не ми се почва, че се изморих.
Весели празници, момичета! Здраве, любов и хармония да цари в домовете ви!

# 531
Бъдни вечер винаги сме празнували вкъщи семейно с ММ. На Коледа ходехме на гости на майка и татко, защото той обожаваше да приготвя мръвки във всякаква форма. Вече няма кой да ни ги приготвя. Барбекюто му стои празно и самотно...
До миналата година майка обичаше да ми приготвя цялата вечеря за Бъдни вечер. Но вече силите бавно и постепенно ѝ отслабват, та кръговрата на живота се завъртя така, че аз ѝ подготвям сега трапезата Simple Smile

Децата са щастливи, в очакване на празника, който обожават Simple Smile
Синът ми направи проект зададен от баща му (писа морси шах на С) и сега доволен играе със сестра си на нея.
Тя пък, в последния момент реши, че иска да направи подарък на братовчед си в Щатите, но не знаеше какъв. С лека подсказка от моя страна написа текст на песен, за който той да напише музиката (младежът се занимава сериозно със свирене на китара).
Аз цял ден си създавам настроение с прекрасна българска рок музика от 80-те.

Здрави сме, щастливи сме, повече от това не ми трябва!

Flowers Evergreen Tree Пожелавам ви щастливо, уютно и споделено посрещане на празника! Бъдете здрави и сплотени! Flowers Evergreen Tree

# 532
Весело посрещане на празниците за всички.
Тези какаови бисквити станаха превъзходни на вкус, въпреки че не успях да ги направя красиво разпукани като на снимката. Знам, че хич не ме бива в сладкарското изкуство, но както казва малкият, важното е да са вкусни. Това обаче не подсеща и защо не обичам да правя такива неща принципно, просто съм способна да изям всичко 🤣 , а това все пак хич не е добре за фигурата. Интересно, че изобщо не се впечатлявам от торти, сладкиши, когато ги виждам по витрините в сладкарници и магазини, вкъщи ли са обаче, не мога да се сдържам. Абе, циганска душица. Това, което можеш да изядеш днес, не го оставяй за утре 🤣
И при нас имаше слънце днес. Не се беше показвало сигурно от един месец, все дъждове, мъгли, мрачно и облачно. Липсваше ми слънчевата светлина.

# 533
С пожелание за светли празници, да се включа и аз днес!
И ние по собствено ( най-вече мое) желание сме си в къщи четиримата. Утре ще ходим на село при родителите на ММ и по пътя ще минем да видим майка ми и сестра ми.
Прибирам в нас в момента, за да не ни завари Коледата заровени в натурия Simple Smile Боба е готов, на обяд хапнахме от него по малко, а за вечеря ще напълня сушени чушки с него Simple Smile Сърмичките ще са готови този път. Питката ще замеся след час, два някъде, че содената бързо става. Чеснова майонеза, трушия, тиквеник....и сме готови. Обичам всичко да си приготвям сама, но малко за сърмите тази година ме домързя, другото всичко е домашно.

# 534
Сега аз не знам как точно да го кажа, но една година живях в пълно неведение защо не ми се разби в робота глазурата за меденките миналата година.
До днес, когато отворих някоя и друга рецепта и установих, че то се правело с... пудра захар, а не с обикновена.
Просто покъртително. 😁
А как се прави глазурата? Детето не е спряло да прави меденки от началото на годината и все недекорирани ги изяждаме...

# 535
  • о`майна лунна нощ е
Ние сме селянчета. Свекърва ми е приготвила тавите с печени чушки със сирене, картофи с копър и чесън, баклава. Трапезата ще е доволно заредена, жената винаги се подготвя.
Дядото решава кръстословица, кучето се е свило на фотьойла до него и спи . Децата играят семейна игра с бабата. Телевизорът е изключен. Тишина и идилия.
Програмата ще е тежка тези дни. Утре имен ден сутринта, рожден ден на обяд и черешката на тортата - почерпка за сватба вечерта. Ромска сватба на наши много готини комшии. И е Коледа. Само като го пиша и се усмихвам и ми идва настроение.
Топло и уютно посрещане на празника, момичета!

# 536
  • София
По това дето го гледам в момента - 1 белтък, 1 ч.ч. пудра захар, 1 ч.л. лимонов сок.
Не знам какво ще стане.
От един час го играя ролята на калфата, дъщеря ми се вихри с глутенови и безглутенови сладки.
Толкова пък да не ми се отдава, значи. 🙄
Предпочитам чук, пирони, клещи, винтове и там нещо кротко да си сглобявам. 😃

# 537
Ще стане, Ред Grinning
Това е то. Кралска глазура. Не нещо семпло Joy

# 538
  • Пловдив
Весели празници, живи и здрави, момичета!
Хайде това да ни е последната не толкова жизнерадостна Коледа, от тук натам все по-хубави да бъдат!
Аз отивам на гости с една содена питка и една разядка. Туй то. Утре ще правя питка с мая и това ще ми е другия принос.
Болните да оздравяват, здравите да се веселят!

# 539
  • Между гори и планини
Изчистих цялата къща, мъжът ми замеси хляб, сега ще го пече, че после аз влизам в кухнята. Докато чистих, танцувахме на песни от 30те, 40те и 50те... Ех, не правят вече такава музика...
Сега пия кафе с ром и гледам Сам вкъщи.
Желая ви уют , топлина и здраве 🌲🥰

Общи условия

Активация на акаунт