Във ОСМИ КЛАС изгря тозчас ВЪЛШЕБНИКАРНИЦА магична и Коледа е фантастична!

• 28 062
  • 794
  •   1
Отговори
# 510
Прекрасни помощници и чудна горска гостенка:yellow_heart:
С мама направихме боб, сарми, тиквеник, питка, сложихме да се вари ошав от сушени плодове. Ще направя една разядка с чесън, орехи и зелени подправки.
Големият учи по френски. Той все е наопаки на хората:smile:. Иначе може да готви всеки ден, даже си поръча и специален тиган, но на Бъдни вечер и Коледа рядко се включва. Дребното рита навън.

# 511
  • Sofia
Моята осмокласничка ме ажитира да й активирам Нетфликс, "за да си упражнява английския". Колебая се, дали пък така няма да се отдаде само на сериалите. 🤔
Добро упражнение е, не я лишавай👍

# 512
  • Някъде в Европа...
Добро утро!
Аз сега ставам, синковецът спи още. Вчера си взех яденето за коледната маса от майка ми (не съм ви споменавала, но тя е карантинирана до утре; на баща ми изтече карантината като контактен) - понеже няма да се събираме довечера, държеше тя да направи всичко както всяка година и за мен и за сестра ми. Изпратих и една чанта ядене и подаръци към София вчера...
Та, всичко ми е готово - 2 вида сърми, боб в чушки, нормален боб, баклава.... Чудя се дали да направя питка ама не содена, но нещо нямам вяра на печката (ползвам Раховеца на баба, докато се счупи) и май ще ходя да купя.
Утре вече на обед сме у родителите ми..Изненадата ще е голяма за набора - с големия подарък от Дядо Коледа в лицето на баба и дядо...Впрочем, вчера, докато беше навън, аз опаковах подаръците и ги наредих под елхата. Прибира се той и вика: "А, Дядо Коледа защо е минал по-рано" (винаги досега сме ги крили и когато се съберем на Бъдни вечер, някой тайно ги изнася пред входната вратата и звъни..после този същия отваря уж вратата, връщайки се от тоалетната и ооо, Дядо Коледа минал и оставил подаръците 😃). Та наборът вчера изненадан, че минал толкова рано и ги оставил под елхата и "мамо, започвам да ги отварям" 😃..."Чакайййй, те не са всики за теб, само 1 е" 🤣🤣🤣 (купих му един тример и една чанта-банан - в такива си носи инструментите като излиза с колелото -  колкото да има какво да му подам, че нали още преди 15 дни си получи слушалките)
Досега никога не съм нареждала маса за Бъдни вечер. Винаги сме се събирали и родителите, а като дете цялата фамилия от няколко семейства..Довечера самички със синковеца..Очертават се най-тъпите празници през живота ми...Бъдни вечер и Коледа за мен са празниците, когато се събира родата при баба и дядо, съответно всички пътуваме, за да отидем там...Представата ми е за голяма маса, поне 10 човека..това е и времето, когато се чувствам дете...
Весели празници, момичета! И много забавни емоции!

Последна редакция: чт, 24 дек 2020, 12:36 от AIR

# 513
  • София
И ние довечера ще сме сами. Нещо, което исках от доста отдавна. Да видим как ще се получи...

# 514
На гости сме довечера при едната баба, утре при другата. Хич не обичам и не си падам по тези големи готвения. Ама и по празничното ядене не си падам. Точно тогава имам най-малко апетит. Забъркахме с малкия тесто за единия вид курабийки от вълшебната книжка с рецепти. Ако излязат сполучливи, ще снимам и покажа.
На набора му казах преди няколко дни за клавиатурата. Нямаше как. Извади ми душата да му позволя да си поръча някаква, намалена била, последни две бройки. Сега дразни брат си с това, че знаел какви са подаръците, но нямало да му каже. Ровичкат из къщи по шкафове и чекмеджета.

# 515
Весели празници и бъдете здрави!
Вчера ММ направи боба, днес ще прави питката. Аз ще сготвя сармите и ще сваря ошаф, а от свеки малко тиквеник, че не го ядем. Винаги сме си сами у нас за Бъдни вечер. На Коледа се събираме с мамини, че и брат ми е Христо. На 26ти сме у баща ми.

# 516
  • Между гори и планини
Ние вчера ходихме до Търново. Моя син си събирал пари тайно душичката и вчера ходи сам да купува подаръци за мен и баща си. Хем му казах , че прекрасните му оценки и неговите успехи са моите подаръци. Обаче, с насълзен поглед ми каза че ме обича и искал. Ами, добре...
Днес ще направя само боб, содена питка и ще изкарам туршии. А и един щрудел с ябълки. В това време ще поизчистя.
Утре ще готвя повече, ще имаме семейство приятели на гости.

# 517
На мен ми е най-вкусно на Бъдни вечер. По предпочитания съм вегетарианка, но през повечето време се храня предимно с протеини и мазнини, защото само така мога да поддържам нормално тегло.
А и смятам, че храната е най-вкусна на този празник. Направихме и колачета
Ние ще се събираме. Семейството на сестра ми изкара Ковид и дълго време не се събирахме, въпреки че живеем в две долепени къщи. Най-трудно беше за децата. Но вече са здрави.

Последна редакция: чт, 24 дек 2020, 12:49 от Amanda.D

# 518
  • Отвъд алеята зад шкафа
Айде и аз с един щрудел и помощница:

# 519
  • sofia
И аз съм от щастливите снахи, ще гостуваме на родителите на мъжа ми, които са в съседство. Сега ще гледаме "Сън в лятна нощ" , ще излезем за кратко и той деня мина.  Вчера опаковах подаръците, ще потърся шапката на джудже на детето, за да ги раздава  от чувала😊 Имам доста за подреждане, но тези два дни ще си го спестя. За жената у дома работата никога не свършва.
    Красива Бъдни вечер на всички!

Последна редакция: чт, 24 дек 2020, 13:19 от googlish

# 520
  • Между гори и планини
Моята бъдеща гостенка ми се обади да каже, че е с болки в тялото... Ами сами ще сме на празниците. Мъжът ми взе продукти за коледно топло вино, ще пием на фона на пукащи в камината дърва, коледни песни, филми и настолни игри.

# 521
Светли Празници на всички!❤

# 522
На мен ми е най-вкусно на Бъдни вечер. По предпочитания съм вегетарианка, но през повечето време се храня предимно с протеини и мазнини, защото само така мога да поддържам нормално тегло.
А и смятам, че храната е най-вкусна на този празник.
Едно към едно важи това и за мен. И за мъжът ми. По предпочитания сме вегетарианци. Месо по принуда, защото е най-лесно за приготвяне. Топлите месеци забравяме вкуса на месото.

И да, най-вкусна е храната днес. Ако имах и вкус щеше да е незаменимо  Stuck Out Tongue Winking Eye

Наборът също е купил на всички ни подаръци със спестени пари, опаковал ги е и са под елхата. Най-смешният подарък е за дядо му. Купил му е изтривалка за врата Joy Баща ми е от вманиачените фенове на Game of Thrones.
Скрит текст:

# 523
Светли и уютни празници и от мен!
Пожелавам на всички усмивки, топла семейна Коледа и една по-хубава нова година!

# 524
  • София
И на нас децата са купили подаръци с техните пари. Сутринта докато пазарувах са ги опаковали, като влизах набързо прибраха всичко по стаите, а аз се направих, че не забелязах нищо.

Бобът ми е готов, по-късно ще направя сармите и питката и сме готови. Ще сме си само четиримата, утре ще посетим бабите - за обяд едните, за вечеря другите. Бях намислила тази година да направим един коледен обяд всички в нас, но тази година точно не е удачно да ги събираме.

Изтривалката е супер. И аз купих една Коледа за подарък на нашите и мъжът ми още ме бъзика за този банален подарък, но те пък от това имаха нужда.

Общи условия

Активация на акаунт