Във ОСМИ КЛАС изгря тозчас ВЪЛШЕБНИКАРНИЦА магична и Коледа е фантастична!

• 28 008
  • 794
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Толкова са, но аз ги сметнах по мързеливия начин, със система.
А, опитайте като за 5-ти клас да я решите, а! Joy

# 706
  • София
И аз със система. 😁
Не знам как се решава по друг начин.

# 707
  • София
Дори не знам за кой клас беше Simple Smile , по материала хич не се ориентирам. Изнанадах се тогава, че през далечната 1992г е имало вече джендър мода сред уличните животни, хахах. То не е джендър де, но не знам как се води, някакъв вид екзистенциализъм. Други неща ми правят впечатление на мен явно. Но се възхищавам на математическите мозъци. Винаги съм смятала математиците са гении.

# 708
Е, сега и в трети решават системи (поне по състезания), но не ги заместват, а правят еднакъв коеф. пред едното неизвестно и после вадят от едното уравнение - другото. То и аз така направих (разделих на 0,2 и после вадих), така вече ми е по-лесно. Абе, друго си е да караш второ основно, не е като с второ висше Simple Smile

# 709
Я кажете тогава, някой намерил ли е стари теми от оли бел? Simple Smile
Имам общинския кръг от 2017 и областните от 2018 и 2019.

# 710
  • Между гори и планини
И при нас е светнало едно слънце, обаче голям ветрилник! Като дойдохме от Варна, си мислех, че сме избягали от вятъра, обаче не! Тук върти в кръг и не може да излезе.

# 711
Кога е олимпиадата по БЕЛ?
Моника планува евентуално да участва, но само , ако е присъствено.

# 712
Различно е. При нас ще е на 19.01. То и дали ще е присъствено не е сигурно...

# 713
  • София
Различно е. При нас ще е на 19.01. То и дали ще е присъствено не е сигурно...

не е ли на 20.01? аз така съм записала...

# 714
Три пъти я променяха. В последния час на класа класната издиктува нови дати. Чух 19.01.

# 715
Благодаря!
Нашата класна е по БЕЛ, но до момента няма ясна информация.
Ако не е присъствено, някак се губи смисълът.

# 716
  • Между гори и планини
Днес правих козметични процедури на моя хубостник. Няколко дена да пропусне да се мие с гелчето и лицето, особено носа пъпчасват, черни точки здраво. Та ходи да се къпе, и след това го метнах - всичко махнах, минах със спирт. Ефектът е видим. Дългата, тежка коса му в вързах на опашка - има косата на американската си братовчедка - права, гъста и тежка. Цял живот съм мечтала за такава.

# 717
  • Велико Търново
Кога е олимпиадата по БЕЛ?
Моника планува евентуално да участва, но само , ако е присъствено.
При нас е планирано за 11.02., ама дали ще е присъствено, кой знае....

# 718
По новите програми кога се учат системи?
Аз за себе си помня, че системи от две и три уравнения, както и прогресии съм учила преди осми клас. Както и по геометрия разните му там хомотетия, ротация, нещо транс или подобно имаше 🤣. Квадратните уравнения съм ги учила точно в осми клас. Има значи нещо да си съвпада, но пък май формулите за съкратено умножение и разлагането на множители, което те учиха миналата година, при мен беше в гимназията. Много им сменят реда значи.
Моят син каза, че тази година няма да се явява на никакви олимпиади. Ако ще. А има ли го още този изпит по език в края на осми клас?

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 15:25 от ston

# 719
  • София
Системи се учат в девети клас.

Общи условия

Активация на акаунт