"Бременна ли си съм?" - тема бързи въпроси и отговори 52

• 45 302
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, момичета! Аз от вчера съм малко притеснена. Болката в гърдите ми отшумя леко, нямам индикации за проблем като кървене, зацапване, болки и прочие. Днес съм в 8-мия ден от закъснението на МЦ. Та това, че гърдите не ме болят толкова ме притеснява, тъй като по принцип би трябвало да е обратнот, а съм на преглед чак на 01.03...😥 най много се тревожа от спонтанен аборт и не знам дали задължително той е свързан с кървене, болка или може да няма и почти никаква индикация за него. Какво мислите, има ли смисъл да ходя по рано до АГ например тази събота когато ще съм в 5г.с.+2 дни. Предварително благодаря и Ви пожелавам лека бременност...🤗
А до сега ходила ли си на преглед за потвърждаване на бременност? Аз също имам 8 дни закъснение и положителни тестове, но смятам към средата на другата седмица да отида на преглед.

# 556
Не съм ходила още, защото ми се струва рано и имам записан час чак на 01.03. Имам и два положителни теста.

# 557
Happy, за лекар няма смисъл по-рано, но ако това ще те успокои и ако си склонна да ходиш по лаборатории в тази обстановка, можеш да си пуснеш кръвен тест през 48 ч.

# 558
Не съм ходила още, защото ми се струва рано и имам записан час чак на 01.03. Имам и два положителни теста.
Някъде из форума четох, че 10 дни след закъснение са достатъчни, за да се види на ехограф. Или ти искаш направо за пулс? Аз ще отида другата седмица за лично спокойствие, тъкмо ще обсъдя и с АГ някои неща, които не са ми ясни😊

# 559
Момичета правилно ли изчислявам г.с , последният ми МЦ беше на 10.01 тоест днес е 17.02 и трябва да съм в 6г.с
Да, правилно е

# 560
Някъде из форума четох, че 10 дни след закъснение са достатъчни, за да се види на ехограф. Или ти искаш направо за пулс? Аз ще отида другата седмица за лично спокойствие, тъкмо ще обсъдя и с АГ някои неща, които не са ми ясни😊
Значи и аз вероятно ще отида тази събота за лично спокойствие, пък и точно в събота ще ми е 10тия ден. Иначе исках направо всичко да ми кажат на 01.03 в това число и пулс.

# 561
  • София
Аз бих изчакала, но ако ви е първа бременност разбирам емоциите ви. Знаете, че сте бременна просто мислете малко по-положително.

# 562
Хепимама, моите гърди пък изобщо не са ме болели. Спокойно, бъди си хепи Simple Smile

# 563
Мили дами, благодаря Ви за успокоението, което ми внасяте, всъщност ми е втора бременност и точно затова се притеснявам, защото е разлина от първата като симптоматика. Сеха съм много по бдителна относно симптоми, интересувам се и чета повече по темата отколкото с путвата бременност и всяко, дори и най малкото нещо ме притеснява, ако не е по учебник. Тази глдина ще навърша 33 г. И се притеснявам от куп фактори, които са рискови. Единственото, което ме успокоява е след като си излея притесненията на Вас, да получа окуражаващото Ви мнение, за което Ви благодаря много!🌸🌸🌸

# 564
  • София
И какво като сте на 33г. да не сте стара? Нормално е двете бременности да се различават. Аз примерно имах симптоми наподобяващи ПМС и не вярвах, че това са и симптомите при бременност. Ако сте била спокойна през първата си бременност бъдете и сега няма смисъл от излишна паника. Всичко си е наред просто не се вглеждайте толкова много, защото сега сте на 33г.

# 565
Аз ще ставам на 34 и ми е първа и колкото и да чета, да преценявам риска и тн. не се вманиячавам по симптоматики  - щом няма обилно кървене всичко е наред. Препоръчвам на Happy*mama да влезе в темата за бъдещи мами (пр. През септември 2021 ще ставам мама) с месеца на термина й. Там всяка мама споделя симптомите си - ще види колко са сходни нещата при доста жени. 

# 566
Здравейте, пак съм аз😅
Вчера ми беше датата за М, имам положителни тестове, но тези болки в корема като преди цикъл ме побъркват. Постоянно ме е страх да не ми дойде. Имаше ли такива болки при вас и до кога?
Знам, че е досадно да ви питаме едни и същи неща постоянно, но наистина ме успокоява когато чуя и вашия опит 😊

# 567
  • София
Имаше да. Не се притеснявайте нали имате положителни тестове?

# 568
Аз също имах менструални болки, най-вероятно от разширяването на матката.

# 569
Явно е нормално, защото 3 дена преди да ми дойде и още след 7 закъснение си имах чувството, че ще ми дойде Всеки момент. От 2 дена това изчезна и се замени със следобедно гадене и умора, така че спокойно! 😊

Общи условия

Активация на акаунт