Отговори
# 525
Сега като се замисля, май имам спомен че и с първата бременност не спях 😀
Забелязвам че спя 4-5 часа и се будя и после будувам 2-3ч и спя до сутринта.

На мен продължава да ми е лошо, почвам да си мисля че или ми е много ниско кръвното, или имам анемия, ходя като парцал преди обед.
Обаче свикнах да ми е зле и вече не ми прави толкова впечатление 😅

# 526
Пуснете си пълна кръвна и желязо. Много е важно, ако имате анемия да се вземат мерки.

# 527
Кога се разбира пола на бебето ? ☺️

# 528
Това е много относително. Със сина ми още в 12г.с разбрах. Но има бебета, които се крият.

# 529
Аз с първата бременност разбрах в 21сед, сега сигурно пак тогава

# 530
Разбира се около 11-12г.с., но може и по-късно. Освен, че може и да не се вижда, в началото, когато се оформят половите органи си и приличат Grinning С пренатален тест, може да се определи със 100%.

Прочетох, че някои от вас ще имат по-голяма пауза между прегледите и ще ходят чак към 12г.с. Да ви подсетя да отидете на БХС. Той се прави около 11-13гс.

# 531
Към момичетата с гадене- какво ядете?
При мен отново се засилва непоносимостта към много храни и кажи речи освен сухите неща ям кисело мляко и плодове. Чак се притеснявам, че тая диета е ужасна. Месо е абсурд да ям, а напоследък и яйцата ми опротивяха  Sad притеснявам се за протеина дали набавям достатъчно.

# 532
При мен отново се засилва непоносимостта към много храни и кажи речи освен сухите неща ям кисело мляко и плодове. Чак се притеснявам, че тая диета е ужасна. Месо е абсурд да ям, а напоследък и яйцата ми опротивяха  Sad притеснявам се за протеина дали набавям достатъчно.

Аз лично месо почти не ям, за което и аз се притеснявам. Напоследък ям само таратор и препечени филии. За гаденето на моменти ми помага Тоник с изстискан лимон вътре.

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 11:27 от Iliyanap

# 533
  • au bout du monde
Макарони със сирене, краставици, вафли, сладолед😁 солети, зелени маслини. Само тестени ми се ядят и всякакви вредни неща. Всичко муша в устата само за да спре гаденето. Когато огладнея се започва. Ям доста често.

# 534
Аз съм на вегетарианска диета, без млечни и без глутен от години. Ядях риба и яйца но откакто забременях ми се повръща ужасно и не искам да ги погледна.
Бях готова да забравя режимите си ако почувствам глад за месо или сирене/мляко ама не, още повече ми се гади от тях 😅
Ям предимно домашни енергийни барчета с фурми и ядки смлени, много сурови ядки и семки, салати всякакви, плодове , най-вече ябълки. Гранола обядвам най-често. Препечени филийки с хумус ... не ми е много разнообразно менюто в момента , от вс със сос ми става лошо, но се опитвам да ям супи и разни бобови 2-3 пъти в седмицата.
Изнервям се защото нищо не ми в вкусно (освен ябълките) и нищо не ми се яде, всичко е на сила ... а и се налага да ям нещо малко задължително 2-3 часа след вечеря преди да заспя иначе ми става зле

# 535
И аз имам проблеми със съня. Постоянно ми се спи, заспивам моментално вечер, но се събуждам след няколко часа и докато заспя отново минава доста време. И с първата бременност бях така в началото, а в края по цели нощи будувах. Confounded Полът на сина ми го познаха още в 11-та седмица, но доста бебета се крият.

# 536
Моят лекар пък ми каза да не консумирам фурми (и не само), това по повод коментара на bumble111, че си прави енергийни барчета от тях.

# 537
Моят лекар пък ми каза да не консумирам фурми (и не само), това по повод коментара на bumble111, че си прави енергийни барчета от тях.

О ама аз ям фурми по 10 на ден, освен в барчетата, помагат ми много и на стомаха... защо да не са позволени?
И с първата бременност много ядях, знам че някой ги свързват с това че могат да индуцират контракции ама това е чак след 36 сед и се счита даже за мит, във вс източници ги препоръчват много

“Dates are not only healthy, but also safe to eat during pregnancy. There's no evidence suggesting that dates have a negative effect during the first, second, or third trimester of pregnancy.”
😀

# 538
На първия преглед ми каза за няколко вида храни, които да избягвам, точно защото имало възможност да предизвикат контракции.
Но не си направих труда да ги запомня, понеже така или иначе не ги ям. Grinning Като например ананас..
В сряда съм на преглед и ще го питам по-обстойно за храните.

# 539
... освен сухите неща ям кисело мляко и плодове. ... притеснявам се за протеина дали набавям достатъчно.
Скир от Лидл съдържа доста голямо количество протеин. (Не знам другите марки как са.)
Скир е като цедено мляко (някои казват, че е като извара или сметана), може да се комбинира добре с плодове.

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 13:33 от sun_777

Общи условия

Активация на акаунт