Отговори
# 645
Ах, за имена и ние си мислим, ту на шега, ту напълно сериозно. И двамата не искаме да го кръщаваме на баби и дядовци, а държим да си има собствено име.

За момиченце, целият избор беше даден на мен, тъй като приятелят ми каза, че няма претенции и на всичко ще се радва Grinning Та аз избрах Рада. Традиционно, българско, много ми харесва, звучи ми силно и красиво.

За момченце, обаче, ееееей, няма излизане на глава. Аз имам разни хрумки, но нито едно от имената не ми е важно, да държа на него. Приятелят ми обаче има две мъжки имена, на които много държи, имат си история и смисъл, които ми се иска да уважа. Имената са Йото и Стоян. И честно казано, аз много се дърпах и от двете в началото. Но колкото повече си прекарвам из главата дребосъка и някакво име, осъзнавам, че Йото започна да ми харесва - уж звучи остаряло на пръв поглед, но има и нещо доста готино в него. Засега това - пък времето ще покаже, дали с наближаващият бебок, няма да ни хрумнат и други идеи.

# 646
Още преди време съм си казала, че ако имам момиче ще е Ваяна. За момче нямам подготвено към момента 😀

# 647
Ние имаме име за момче, но за момиче не.

Имаме няколко критерии за името да е с хубаво значение, да е интернационално и да не звучи прекалено превзето или непознато в България и да не затрудняваме бабите да го произнасят..

# 648
С първата бременност, решихме имато чак след раждането 😆 та предполагам и сега ще е същото.  Ние държим детето да не е кръстено на роднини, да си носи своето име, да си има собствен късмет, без кармата на някой възрастен, да следва своя път... Много ми харесват дълги имена Цветослава, Владислав, Борислав...

# 649
Момичета, днес бях на преглед. Чухме сърчицето, 7+2 г.с. съм.

Първото ми дете е момче и е кръстен на дядо си, сега се надяваме на момиче и ще е кръстено на нашите, нещо с буквата С, Стела, Станислава, Светозара... Ако е момче също има доста производни.

# 650
Момичета, а как сте с кожата на лицето? Аз се виждам в ужас - един обрив на цялото лице, но не на нормалното акне, а едни ситни пъпки, които като разчопля са едни бели мастни ... и не минава и не минава ....

# 651
Моята кожа не се е променила за момента, нямам пъпки, излизат ми по 1-2 понякога, но и преди бях така, просто аз си пипам лицето повечко.
Но ходя на почистване, отделно и вкъщи ползвам измивна грижа. Предполагам има значение.
Сигурно някой ще каже, че чакам момче Grinning Което е и моето усещане междудругото.

# 652
Дано в този случай съм с момиче 🥳 Аз полагам изключителни грижи за кожата на лицето и до преди 2-3 седмици беше перфектна, изчистих петна от предната бременност, нито една пъпка или несъвършенство и направо блестеше...а сега без да променям същата грижа се появи този кошмар 🤷♀

# 653
  • au bout du monde
С името на сина беше мн сложно, по време на раждането го измислях😁 бая ме натовари, защото гледах някакви астрологични неща и се побърках.
Сега не го мисля докато не разбера какво е. Мисля че поне до юни няма да се натоварвам с това.

# 654
За имената и аз се затруднявам малко.
Засега сме се спрели на Макс(им), ако е момче и Стела за момиче. Мислехме за момиче София, но напоследък стана много популярно, та се отказахме.
Дъщеря ми не съм я кръщавала на никой, исках да си е нейно името, и сега ще постъпим така.
Евентуално, ако е момиче, второто й име (защото сме в Англия и може да има второ име, те тук презиме нямат като при нас) може да е на майка ми, защото се връзва като звучене, но не съм решила още на 100%.

# 655
Аз усещам, че ще имаме проблем с името 😁 Моят приятел е традиционалист и иска да е на някой от семейството. Аз мразя тея глупости и искам детето да си има свое име. Иска с буквата на баща му, която не е лоша, но човекът е починал преди години и хич не ми се нрави тая връзка с имената. От друга страна иска да е Никола(ако е момче), което е супер популярно, а и половината ми приятелки така са си кръстили бебетата и не върви 🤔 искам да си има свое ти име Simple Smile
За момиче има повече варианти сякаш...накрая отсякохме, че да наближи раждането и ще го мъдрим. Отсега е раничко.

# 656
  • au bout du monde
Засега сме се спрели на Макс(им), ако е момче и Стела за момиче. Мислехме за момиче София, но напоследък стана много популярно, та се отказахме.
Дъщеря ми не съм я кръщавала на никой, исках да си е нейно името, и сега ще постъпим така.
Евентуално, ако е момиче, второто й име (защото сме в Англия и може да има второ име, те тук презиме нямат като при нас) може да е на майка ми, защото се връзва като звучене, но не съм решила още на 100%.

Моят син е роден в Англия и го писахме с бащино име. Мъжът ми много държеше😁 не можело като дойде в Бг да няма😁

# 657

Моят син е роден в Англия и го писахме с бащино име. Мъжът ми много държеше😁 не можело като дойде в Бг да няма😁

То реално в англ. birth certificate няма място за бащино име, има само име и фамилия. Моя син има три имена първо, второ и фамилия, в България не съм сигурна как се води. Но сме решили сега ако е момиче второто да е второ женско име, защото ще е много тромаво да и дадем мъжко име 😅😬

# 658
Момичета, защо половината казвате "Да има свое си име"? Естествено, ще името ще си е негово, независимо дали искаш да го кръстиш на близък.. то пак ще си е негово.
И София, Ваяна, Амелия също са популярни имена и го носят хора. 🤔
Това, че обичате някой и искате да носи детето ви неговото име не означава, че името не си е негово. Нещо не ви разбирам...
Синът ми е Георги, да, кръстих го на баща ми, но аз обожавам това име, като го гледам сина и си мисля, ще точно това име си е негово, това, че е кръстен на любим за мен човек не значи, че не си е негово. Не мислете такива неща, гледайте името да ви харесва и да значи нещо за вас, това е важното. Пък кръстено ли е детето на някой любим или не - името ще си е негово и ще си има собствена съдба, защото е отделна личност!
И другото - мъжО е дева, и мен не ме квфи зодията, но нали уж тя не била важна, бил важен асцедента 😁😁

# 659

Дааа и ние мислехме София, но синът ми има 4 приятелки с това име и май ще стане много ...

Общи условия

Активация на акаунт