Пазаруване от Aliexpress.com 60

• 34 066
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • BG-DE
Съжалявам, махам го, при мен не излизат такива неща 🤔

# 466
  • Люлин
Последно това намерих
Много Ви моля, да не пускате подобни линкове. За 3 Мин докато превъртя текста ми показа три реклами, оферта да получавам линкове за отстъпки и за капак искаше и да ми праща нотификации.
След първи ако се задейства схемата - пада прага за незначителна стойност, търговеца събира ДДС в момента на сключване на сделката или ако това не е възможно тази отговорност се прехвърля на декларанта ( куриер, пощенски оператор и т.н ) който ще отчита ДДС веднъж месечно

Нека да уточним:
вие отричате ли, че това ще се случи или потвърждавате, че информацията е вярна и това ще се случи след 1 юли 2021 г. ?
Не искам да давам грешна информация, защото може да не е вярно това което ще кажа. Информацията е от БГ пощи.  Преди месец от БГ пощи ме предупредиха за това събитие. Колко е вярно не знам, но информацията се потвърждава и от други места.
А иначе рекламите няма да престанат да "валят".

# 467
Кое? Дали ще се случи...

# 468
Облагането на всички пратки

Кое? Дали ще се случи...

# 469
Ще се самоцитирам
пада прага за незначителна стойност, търговеца събира ДДС в момента на сключване на сделката или ако това не е възможно тази отговорност се прехвърля на декларанта

# 470
  • Sliven
Радвам се, че намерих тази тема и много се надявам да ми помогнете. За което благодаря предварително Rolling Eyes Дъщеря ми иска да поръчаме яке за 176 долара. Пише, че ще се достави от DHL. Имате ли идея какво ще се плаща на митница, че да не ме изненадат неприятно?
BGN 253.49  42%OFF | 2021 Real Fur Coat Winter Jacket Women Long Parka Waterproof Big Natural Raccoon Fur Collar Hood Thick Warm Real Fox Fur Liner
https://a.aliexpress.com/_m0WNPT1

# 471
С пощенските такси и данъците са около 70 лева отгоре.

Голяма смелост е да поръчвате дрехи от алиекспрес. Качеството настрана, размерите им често не отговарят на очакванията.  Обикновено са по-малки от очакваното. Да дадете 300+ лева за яке и да не ви става, ще е жалко. За тези пари по-добре да поръчате от търговец, на който ще имате възможност да върнете якето в случай, че не ви става.

# 472
  • Бургас
на мен ми е интересно, ако не получа нещо и имам отсъдено 100% възтановяване
дали ще ми върнат ДДС-то

# 473
  • Sliven
С пощенските такси и данъците са около 70 лева отгоре.

Голяма смелост е да поръчвате дрехи от алиекспрес. Качеството настрана, размерите им често не отговарят на очакванията.  Обикновено са по-малки от очакваното. Да дадете 300+ лева за яке и да не ви става, ще е жалко. За тези пари по-добре да поръчате от търговец, на който ще имате възможност да върнете якето в случай, че не ви става.

По принцип сте права, но точно тез палта вече на 2 приятелки съм виждала и са уникални. Отговарят на картинката, а тук в бг са над 500 лева. За съжаление те си ги поръчала преди да започнат да обмитяват всичко, а аз изтървах.

# 474
Нож с две остриета е - естествена кожа от енот. Имам някакъв спомен, че за кожите се изискват и сертификати разни.

# 475
  • BG-DE
dida78g, условията за внос все още са същите, но ако ще взимате тази парка поръчайте от същия магазин от който са поръчвали приятелките ви, за да няма неприятни изненади.

# 476
  • София
Голяма смелост е да поръчвате дрехи от алиекспрес. Качеството настрана, размерите им често не отговарят на очакванията.  Обикновено са по-малки от очакваното. Да дадете 300+ лева за яке и да не ви става, ще е жалко. За тези пари по-добре да поръчате от търговец, на който ще имате възможност да върнете якето в случай, че не ви става.
Там са много търговци, вкл. и такива, които шият по размери на клиента (виждала съм за рокли).
Не може да се обобщава на едро.
Помня, че преди години в една ФБ група имаше булка с рокля от АЕ, много хубава си беше.
Щом е виждала якето на живо и предполагам е пробвано - не виждам причина за особени опасения.
Но с ДХЛ май задължително отива на митница.

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 11:41 от Cuckoo

# 477
Здравейте! Понеже за първи път поръчвам ,не ми е ясно как да проследя поръчката си. Ето това излиза .

# 478
  • София
Здравейте! Понеже за първи път поръчвам ,не ми е ясно как да проследя поръчката си.
Предлагам приложението parcelsapp. Него харесвам най-много.
Ето линк - пратката е пристигнала в Лиеж, оттам още 2 седмици ще идва до България
https://parcelsapp.com/en/tracking/UH130093193BE

Може и в сайта на Cainiao

# 479
  • Бургас
сайтове за следене много
https://t.17track.net/bg#nums=UH130093193BE

Общи условия

Активация на акаунт