Пазаруване от Aliexpress.com 60

• 34 442
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
Като новак в темата, може ли някой набързо и накратко да ми каже горе-долу колко често се случват разочарования със стоки от Алито? Отговаря ли полученото на картинката или едно показват друго получаваш? Много ми се пазарува, обаче засега изпитвам съмнения с качеството.

Най- големите ми поръчки са прахосмукачка- робот и ел.четки за зъби. Те са избрани, след мнения на реално ползващи ги хора, поръчани са от склад в Европа /заради митото и ДДС/ и съответно нямам разочарования!

От Китай, поръчвам дребни неща - протектори и калъфи за телефоните, дреболийки за децата, консумативи за робота и други разни подобни, за не повече от 20-на лв. Даже и да се разочаровам, мога да го прежаля Grinning

# 241
  • Люлин
Като новак в темата, може ли някой набързо и накратко да ми каже горе-долу колко често се случват разочарования със стоки от Алито? Отговаря ли полученото на картинката или едно показват друго получаваш? Много ми се пазарува, обаче засега изпитвам съмнения с качеството.
Аз бих ти дала като съвет да гледаш отзивите на хората. Там също има качени снимки от тях и можеш да прецениш долу горе какво да очакваш. Поне аз така правя.. Blush

Да, правилно са те насочили да гледаш отзивите. Аз също гледам отзивите, но повече гледам  негативните отзиви. Там е по реално и има отзиви за стоката и продавача. Също гледай рейтинга на продавача да е по висок, от кога му е отворен магазина, колко последователи има. Ако магазина му е с насоченост към домакински принадлежности и помежду другото предлага и електронни елементи, не се хващай на въдицата му.
Има и доста продавачи, които до някаква степен са нечестни. Преди седмица с моя поръчка се оказа, че номера за проследяване е фалшив, защо го правят...не знам. Доставена е стоката на друг адрес. Пуснах диспут- алиекспрес реши спора в моя полза. Друг  случай- пратил ми електронно устройство, което не съм поръчал и ми е непотребно. Сумата беше долар и нещо. Не е голяма сумата, но аз не съм виновен, виновния да си понесе загубата. Пуснах диспут, снимах. Алиекпрес реши да ми бъдат върнати парите, без да връщам устройството.
Това са моите наблюдения за продавачите от алиекспрес.
Дано съм бил полезен.

# 242
Бихте ли ми помогнали по следния проблем:
Преди три месеца поръчах продукт от алиекспрес, до ден днешен го няма, срокът за доставка изтече и отворих диспут.
Каква беше изненадата ми, обаче, като получих съобщение, че:

Judgement from AE - Invalid -  After checking the tracking information, this order is still within purchase protection time, please be patience waiting for the international package.

Решение на проблема: Please continue to wait for 5 days

И аз чакам, и чакам, и чакам, до безкрайност очевидно, независимо, че срокът изтече и вече е извън времето за доставка.
Нямам никаква опция за отговор, апел или каквото и да било.
Аз купувам от алиекспрес изключително рядко и досега си нямах проблеми с китайските маймунджалъци.
Какво се прави в този случай, някакви идеи?
Мерси!

# 243
Здравейте! Бих искала да си поръчам възглавница за под краката за разширени вени, но с доставката ще ми излезе 32 лв и някакви стотинки. Как трябва да процедирам? Дали ще я спрат на митницата?

# 244
Ако искаш я добави в кошницата и изчакай да ти падне купон. Или провери с приложение дали има по-евтин вариант. Аз така направих с една чанта, тъй като минаваше цената с някакви стотинки. Blush

# 245
Аз поръчвам основно евтини неща. Като цяло съм доволна. Случвало се е да не ми доставят нещо, но ми върнаха парите. Веднъж едни обеци бяха много по-грозни от снимката, но струваха 2 лв, трябваше да го очаквам. Наистина е добре да се прегледат отзивите, най-вече тези със снимки.

# 246
Аз съм поръчвала артикули с малко на брой закупувания и никакви коментари. И пак всичко е пристигало и е било ОК. Но най- голямата сума, която съм давала е сега за една блуза за 25 лв. Ще я видя като дойде дали е хубава. Определено пазаруването в Алиекспрес е зарибявка. Харесва ми, че нещата идват чак от Китай, а доставката е безплатна. Нашите онлайн търговци имат още доста да се учат.

# 247
  • София
Здравейте!
По препоръка, поръчах тази машинка за почистване на стъкла.
Поръчах я от Испания  с GLS_ES  и сега продавача я изпрати с 西班牙DPD派送 номер за проследяване    
07080014081132.
Правилно ли да разбирам , че я изпратил от Китай?
https://www.aliexpress.com/item/32894923704.html?spm=a2g0s.90423 … .0.3e764c4dsfIArO

# 248
  • here and now
Този номер не ми изглежда наред. Има ли движение някакво?

# 249
  • Пеликания
Няма ли друг номер? DPD попринцип са към спиди. Най-вероятно ще я получите от тях.

# 250
  • София
Няма ли друг номер? DPD попринцип са към спиди. Най-вероятно ще я получите от тях.
Само този номер е и на мен ми е съмнително.
Само да не отиде на митница, че ще го пратя  по ......

# 251
  • Пеликания
Не вярвам да отиде на митница. Ще го получите с куриер (спиди). Но все пак погледнете след някой друг ден за друг номер на поръчката.

# 252
Напоследък всичко от китайски склад идва бавно и независимо от метода на доставка, какви са вашите набюдения.

# 253
Не е така. Една мъжка чанта поръчана на 04.01, си я взех от пощата на 18.01 - две седмици точно. Също друга пратка, но пусната до адрес на превозвач в Германия пристигна пак за толкова. Чакам други 10-11 пратки някъде.

# 254
При мен абсолютно всичко е от китайски склад (не избирам другите опции) и нещата варират - имам пратки дошли за един месец и такива, които идват за около два (но по-малко - примерно 50 дни). 
Удължили са срока за пристигане на 75 дни, но нямам нещо, което да е дошло за толкова дълго време.
Моята най-скъпа пратка беше малко под 30 лв - една гривна имитация на Пандора. Дойде без проблем и беше с безплатна доставка. Сега съм си харесала нещо за 28 лв, но доставката му е 5  и се чудя дали да рискувам да поръчвам, да не ми го задържат по митниците, заради тази дреболия.

Общи условия

Активация на акаунт