Пазаруване от Aliexpress.com 60

• 34 068
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
  • Пирдоп
Здравейте, вярно ли е, че от този месец всички покупки от Алиекспрес, ще минават митница.

# 451
Има нещо вярно
https://aliexpressbg.blogspot.com/2020/12/1-2021.html?m=1

"Eвpoпeйcĸaтa ĸoмиcия пyблиĸyвa зaĸoнoдaтeлнo пpeдлoжeниe зa oтлaгaнe нa дaтaтa нa пpилaгaнe нa ДДC пaĸeтa зa eлeĸтpoннa тъpгoвия c 6 мeceцa, oт 1 янyapи 2021 г. дo 1 юли 2021 г. Peшeниeтo нa Koмиcиятa e пoвлиянo oт иcĸaнeтo нa няĸoи дъpжaви oт EC зa oтлaгaнe нa зaявeнaтa дaтa, пopaди фaĸтa, чe тexнитe ИT cиcтeми нямa дa бъдaт гoтoви дo ĸpaя нa тaзи гoдинa..."

Аз лично се съмнявам нашата IT система да е готова следващите три години, та...

# 452
  • София
Здравейте, вярно ли е, че от този месец всички покупки от Алиекспрес, ще минават митница.
И сега всички минават митница, но някои ги спират там.
Не, от 1 юли пада необлагаемия праг от 30 лв. и ДДС най-вероятно ще се плаща предварително, при покупката.

# 453
  • BG-DE
Вчера четох някъде, че за пратки до €150 ДДС-то щяло да се плаща директно на куриера на база сумата декларирана от продавача.

# 454
  • София
Вчера четох някъде, че за пратки до €150 ДДС-то щяло да се плаща директно на куриера на база сумата декларирана от продавача.
Ами когато куриерът са БП, явно ще плащаме направо на тях, надявам се, без онези 16,80

# 455
Не на куриера, а ще е включено в поръчката и ще се плаща от клиента на продавача. Продавачът от своя страна ще превежда събраните такси в бюджета на съответната държава.

# 456
  • София
В сайта на i herb видях възможност за предварително плащане на куриера, но важи само за доставка до Германия. Плащаш си цената + 20% на Hermes и готово.

# 457
  • София
Днес изтича 75-дневният срок за доставка на една пратка, която поръчах ноември 2020 🙄 ... Пратката е заседнала в Белгия от 7.12.20г, но днес видях, че има някакви движение...  Някой може ли да ми обясни къде е пратката и дали изобщо да я чакам или да отварям диспут?
Все пак съм дала 250лв Mask Да ме пита човек защо рискувах...

Update. Отворих диспут веднага след публикацията си тук. Беше отсъден в моя полза, възстановиха ми цялата сума. След 1 седмица палтото ми пристигна, дори не го спряха на митницата. Китаеца беше написал на пакета 13$, а то струваше 162$.Stuck Out Tongue Winking Eye Исках да връщам парите, после се сетих, че чаках 4 месеца и се отказах. Край на историята. Grinning

# 458
  • София
Китаеца беше написал на пакета 13$, а то струваше 162$.Stuck Out Tongue Winking Eye Исках да връщам парите, после се сетих, че чаках 4 месеца и се отказах. Край на историята. Grinning
Би могла да върнеш поне част от тях, но това си е въпрос на вътрешно усещане.

# 459
  • BG-DE
Не на куриера, а ще е включено в поръчката и ще се плаща от клиента на продавача. Продавачът от своя страна ще превежда събраните такси в бюджета на съответната държава.
Това ще важи само за големи онлайн платформи и за целта  те трябва да са регистрирани на територията на ЕС, за Алиекспрес сигурно ще е така, защото те са регистрирани в Люксембург.

# 460
  • Бургас
Ами когато куриерът са БП, явно ще плащаме направо на тях, надявам се, без онези 16,80
това няма логика ако сайта изисква предварително плащане на ДДС

# 461
  • BG-DE
Ако е регистриран в ЕС е напълно възможно, то във всяка страна % на ДДС е различен но мисля, че не е проблем. Някой писа, че за Англия АЕ вече го практикуват по този начин.

# 462
  • София
това няма логика ако сайта изисква предварително плащане на ДДС
Или едното, или другото. Засега не съм чела някъде ясно да е обяснено как ще става

# 463
  • BG-DE
.

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 18:11 от Menerva

# 464
Последно това намерих
Много Ви моля, да не пускате подобни линкове. За 3 Мин докато превъртя текста ми показа три реклами, оферта да получавам линкове за отстъпки и за капак искаше и да ми праща нотификации.
След първи ако се задейства схемата - пада прага за незначителна стойност, търговеца събира ДДС в момента на сключване на сделката или ако това не е възможно тази отговорност се прехвърля на декларанта ( куриер, пощенски оператор и т.н ) който ще отчита ДДС веднъж месечно

Общи условия

Активация на акаунт