iHerb.com (USA) - сайт за хранителни добавки и козметика - 119

• 41 760
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Много ти благодаря, Виола. А за телефон техния ли си дала?

# 496
Скрит текст:
Благодаря, Денис. Странна работа, но като не става, не става. Ще търся друг витамин Д. Надявам се, че няма да ми забрани и друга марка. Аз по принцип си взимам на Now Foods, но сега реших да взема този заради комбо офертата. Simple Smile
Поръчай го до БГ - нали дава БД?! Какъв е смисъла да му плащаш и доставки ( такси на превозвач)... освен ако не живееш в Германия Simple Smile
Тези два продукта ( вит.Д + крема/балсама) ги използвам за да ми дадат БД и си поръчам други продукти

Напр. ако ти трябва детски вит. Д:
https://www.iherb.com/pr/California-Gold-Nutrition-Baby-Vitamin- … fl-oz-10-ml/65958
+ този вит.Д:
https://www.iherb.com/pr/California-Gold-Nutrition-Vitamin-D3-12 … in-Softgels/70316
... пак дава БД
т.е избирай си продукти, които на теб са ти нужни и ще ползваш ( дадох произволен пример)
ако поръчаш 2 броя от този витамин Д - общата им сума е $6.65, което пак е изгодно + БД

2 броя вит. Д + този Колаген .......... БД
или с тази DHA за бебета и деца.................БД
или с този NAC, който е на промоция ...............БД

1 брой вит. Д + МВ за момчета..............БД
1 брой вит. Д + МВ за момичета
2 крема + 1 вит. Д + Сироп от черен бъз  за деца.............БД

1 брой вит. Д + 1 брой крем + Кверцетин за сенна хрема, алергия ..........................БД
1 брой вит. Д + 1 брой крем + Кверцетин  с вит. С  ..........................БД

По-добре пишете, на кой какво му е нужно - поне ако се постигне БД, да е от полза за някой
Денис, много ти благодаря за съветите отново. Възползвах се от тях и поръчах до България. Не бях обърнала внимание, че тази комбинация ми е с безплатна доставка до България.
Трябва обаче да направя поръчка и до Германия, защото искам да поръчам Ubiquinol и някои други неща и тук ще отиде на митница.
Та, въпросът ми е към момичетата, които използват Gabieli като превозвач. IHerb искат да попълня нещо в полето State/Region, а в сайта на превозвача няма информация за такъв. Какво записвате там?

# 497
От вчера правя опити да изпратя документи на пощата (PSM.Sofia@bgpost.bg) за освобождаване на пратка и всеки път мейла ми се връща със съобщение, че не може да бъде доставен. Случвало ли ви се е подобно нещо и как сте постъпили?

И аз така първо пуснах от новите им бележки имейла с големи букви но не ми даде недоставена поща после видях старите изпратени че са всички с малки букви и пуснах и така. След ден пуснах пак с големи букви да напомня и ми даде недоставена поща. Пак пуснах с малките и ми върнаха имейл че искат подробно за всеки продукт цена че пусках кимпа да принтирам и снимам и пращам.

# 498
  • Варна
Скрит текст:
Благодаря, Денис. Странна работа, но като не става, не става. Ще търся друг витамин Д. Надявам се, че няма да ми забрани и друга марка. Аз по принцип си взимам на Now Foods, но сега реших да взема този заради комбо офертата. Simple Smile
Поръчай го до БГ - нали дава БД?! Какъв е смисъла да му плащаш и доставки ( такси на превозвач)... освен ако не живееш в Германия Simple Smile
Тези два продукта ( вит.Д + крема/балсама) ги използвам за да ми дадат БД и си поръчам други продукти

Напр. ако ти трябва детски вит. Д:
https://www.iherb.com/pr/California-Gold-Nutrition-Baby-Vitamin- … fl-oz-10-ml/65958
+ този вит.Д:
https://www.iherb.com/pr/California-Gold-Nutrition-Vitamin-D3-12 … in-Softgels/70316
... пак дава БД
т.е избирай си продукти, които на теб са ти нужни и ще ползваш ( дадох произволен пример)
ако поръчаш 2 броя от този витамин Д - общата им сума е $6.65, което пак е изгодно + БД

2 броя вит. Д + този Колаген .......... БД
или с тази DHA за бебета и деца.................БД
или с този NAC, който е на промоция ...............БД

1 брой вит. Д + МВ за момчета..............БД
1 брой вит. Д + МВ за момичета
2 крема + 1 вит. Д + Сироп от черен бъз  за деца.............БД

1 брой вит. Д + 1 брой крем + Кверцетин за сенна хрема, алергия ..........................БД
1 брой вит. Д + 1 брой крем + Кверцетин  с вит. С  ..........................БД

По-добре пишете, на кой какво му е нужно - поне ако се постигне БД, да е от полза за някой
Денис, много ти благодаря за съветите отново. Възползвах се от тях и поръчах до България. Не бях обърнала внимание, че тази комбинация ми е с безплатна доставка до България.
Трябва обаче да направя поръчка и до Германия, защото искам да поръчам Ubiquinol и някои други неща и тук ще отиде на митница.
Та, въпросът ми е към момичетата, които използват Gabieli като превозвач. IHerb искат да попълня нещо в полето State/Region, а в сайта на превозвача няма информация за такъв. Какво записвате там?

На State/Region написах Rheinland-Pfalz, но пък не разбрах къде се пише Trier ? На мястото на град ?

# 499
Нямам идея, за съжаление. За първи път ще поръчвам. Дори съм изненадана за Trier. Не е ли това адреса?
Германия
Лични Пратки и Онлайн Поръчки
Улица: Werkstraße 5
Пощенски код: 54317

# 500
  • Варна
Нямам идея, за съжаление. За първи път ще поръчвам. Дори съм изненадана за Trier. Не е ли това адреса?
Германия
Лични Пратки и Онлайн Поръчки
Улица: Werkstraße 5
Пощенски код: 54317

Да, но в стария им сайт пишеше и региона и беше доста по-подробно.
Иначе и аз попълних само това на предишната си поръчка и пристигна нормално за около 10 дни на адреса в Германия.

# 501
MomOfTwo, и при мен същата работа със съня. Много е неприятно. Явно майчинството се съпътства и с такава екстра след това. Толкова е вече накъсан, че сутрин се будя смачкана направо. Освен и аз да опитам с този Мелатонин. Видях предложенията, но сега ще се връщам да чета има ли противопоказания, как се пие и т.н. Че преди пропусках тази информация Grinning

Ще добавя поста:
Денис, всъщност видях, че за спокоен и ненакъсан сън препоръчваш Л-Теанин. Той има ли противопоказания и всъщност има ли проблем започване/спиране и на двете добавки? Четох, че доста хора получават кошмари при употребата на Мелатонин, привиква ли се към него и възможно ли да е има странични ефекти? А от Л-Теанина?
Вкъщи имам Л-Глутамин, но го пия само след тренировка.... Помня, че беше казвала, че също добре влияе на съня.
Коя комбинация или добавка е най-безобидна да опитам? Че напоследък хич не спя добре и много се будя.
Благодаря ти Flowers Hibiscus

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 23:52 от aDream

# 502
  • София
Денис, всъщност видях, че за спокоен и ненакъсан сън препоръчваш Л-Теанин. Той има ли противопоказания и
Скрит текст:
всъщност има ли проблем започване/спиране и на двете добавки? Четох, че доста хора получават кошмари при употребата на Мелатонин, привиква ли се към него и възможно ли да е има странични ефекти? А от Л-Теанина?
Вкъщи имам Л-Глутамин, но го пия само след тренировка.... Помня, че беше казвала, че също добре влияе на съня.
Коя комбинация или добавка е най-безобидна да опитам? Че напоследък хич не спя добре и много се будя.
Теанинът е АК,  естествено се среща в чая ( зелен/черен) - действа релаксиращо, отпуска, намалява стрес, тревожност, напрежение, намалява пулса в покой,  без да причинява сънливост ( ако се приема през деня), освен това увеличава фокуса и вниманието (включват го в добавки за деца с ADHD-разстройство с хиперактивност и дефицит на внимание), подпомага предаването на нервните импулси в мозъка , намалява умората, подпомага СЧТ, при проблем с горните дихателни пътища, алергии, проблем със синусите и т.н.
В комбинация с някои елементи, се постига по-добро и оптимално действие. Напр. комбинацията теанин + кофеин, осигурява едно по-продължително и по-равномерно действие на кофеина , без този рязък скок и спад след време, действието му е по-умерено и по-продължително - като плато.
Странични ефекти - ако дозата не е оптимална за теб, може да причини сънливост, леко главоболие
Оптимални дози са от 50 до 400мг - зависи кой и за какво го приема  ( от леко безпокойство до шизофрения и т.н.)
Мелатонинът е хормон, естествен за човека, който се синтезира и отделя в тялото вечер.
Неговата основна роля е да регулира денонощния цикъл сън-събуждане. Или тъмнината дава сигнал на тялото да започне синтез на мелатонин, а светлината спира този синтез... и намаляването на кол-вото мелатонин, е сигнал за тялото да се събуди.
Различни заболявания, медикаменти, часова разлика..., както и възрастта влияят на синтеза на този хормон, като с възрастта, синтеза на този хормон намалява.
Като всеки хормон в тялото, той се влияе и е зависим и от другите хормони, които се синтезират в тялото, респ. може да влияе на различни органи и системи - ССС-ма, бял дроб и дишане, репрод.с-ма и т.н.
Може да се приема по-дълго време, напр. 1-2 год., но е желателно да се консултирате и с лекар ( защото отново зависи, кой и за какво го приема, дали той е основна причина за дадено състояние/безсъние, ... или проблемите със съня, не са само симптом на нещо по-сериозно, на някакво заболяване)
Оптимални, по-безопасни дози са 2,5- 3 до 4мг... за по-високи - консултация с лекар.
Приема се само вечер, преди сън, за предпочитане форми: спрей или лингвални табл.

Мелатонин - синтез през годините (от новородени до възрастни хора)
За Глутамина - също АК, с ползи за СЧТ, мозъка, метаболизма, детоксикант, подпомага възстановяването на мускулите, отпуска, намалява напрежението, има  релаксиращо действие  ... респ. влияе добре и на съня  - опитай, ако искаш, първо с него ... и без това го приемаш и ти е наличен.
Откакто го ползвам (повече от 10-на год., но последните няколко години понякога го приемам и вечер - ако имам мускулна треска)  спя много по-добре, по-качествено и по-дълбоко, ... а винаги съм имала по-лек и по-повърхностен сън (от всеки шум се събуждах).

Последна редакция: ср, 03 фев 2021, 08:30 от denis.

# 503
Денис, много ти благодаря и извинявай, че отново трябваше да напишеш това.
За себе си като за начало ще пробвам с Глутамин, но за майка 60г. жена, ще взема лингв. таблетки. Тя е с високо кръвно, тоест пие лекарства за него. Нали не би трябвало да има проблем? Тя поне има възможност да го взима 30 минути по-рано вечер по едно и също време, на мен засега с малчовците ми е трудно да спазвам някакъв час Simple Smile

# 504
# 505
Здравейте,

От Български пощи искат да попълня декларация за стойност за поръчката ми от iherb.
Какво отбелязвате в графата "№ пратка и съдържание на пратката
(описание по № и вид стока)" и графата "Подробно описание на съдържанието
(вид, материал и тн. на стоката)"
И другия ми въпрос е - Къде да отбележа, че съм ползвала Rewards (имам ползвани 25$).

Благодаря предварително

# 506
Denis, знаеш ли пергата (пчелен хляб) по колко може да се взима на ден - някъде чета, че по една препълнена лъжичка, другаде - 3 до 5 гранулки?

# 507
denis, преди време беше ми препоръчала това за подпомагане на щитовидната:
Life Extension, Triple Action Thyroid  
Взех си го чак сега, че други суплементи вземах и го започнах, както ми препоръча - 2х1, между храненията, 4-5 дни по 1капс., след това по 2 на ден.

Интересува ме:
1. Между храненията какво означава - може ли след закуска сутрин да речем? Или трябва да чакам час примерно и тогава да взема?
2. Като дойде време да вземам по 2, на веднъж ли се вземат? Видях че пише желателно е сутрин да се вземат.
3. Колко дълго мога да ги вземам ориентировъчно и почивки трябва ли да правя?

# 508
  • София
Denis, знаеш ли пергата (пчелен хляб) по колко може да се взима на ден - някъде чета, че по една препълнена лъжичка, другаде - 3 до 5 гранулки?
По една препълнена лъжичка, която е около 5 грама - доза за възрастни.
За деца по 1 до 2 грама, зависи от възрастта на детето ( да е над 3-4 год.)

denis, преди време беше ми препоръчала това за подпомагане на щитовидната:
Скрит текст:
Life Extension, Triple Action Thyroid   
Взех си го чак сега, че други суплементи вземах и го започнах, както ми препоръча - 2х1, между храненията, 4-5 дни по 1капс., след това по 2 на ден.

Интересува ме:
1. Между храненията какво означава - може ли след закуска сутрин да речем? Или трябва да чакам час примерно и тогава да взема?
2. Като дойде време да вземам по 2, на веднъж ли се вземат? Видях че пише желателно е сутрин да се вземат.
3. Колко дълго мога да ги вземам ориентировъчно и почивки трябва ли да правя?

Започва се с ниска доза (Triple Action Thyroid) за да не се стресира ЩЖ. Ако искаш приемай 2 капс. сутрин.
1. между храненията означава  1-2 часа след хранене и 1-2 часа преди следващо хранене... т.е да не е съвсем на гладно, но и да не се смесва с храната.
2. ок. вземай 2 капс. сутрин
3. трябва да следиш серумните нива на ТСХ, Т3 и Т4... Т3 много трудно се повлиява - за него трябва прием поне 4-5 месеца.
Добре е да включиш цинк, селен, мед, ... феритинът трябва да е в оптимални граници - той е много важен за Т3

# 509
Денис,  отговори  ми в темата за хормоните, благодаря още веднъж.
Моля да ми препоръчаш желязо,  по колко и как да го пия , разстояние от еутирокс.  Също и за холестерола нещо подходящо.

Общи условия

Активация на акаунт