Августовски бебета 2020 ! Тема 5

• 20 762
  • 728
  •   1
Отговори
# 135
Аз не забелязвам гости да влият на малката. Тя си е по нейн режим де ама не я бъркат гостите. Като и дойде време за сън си откъпва където я свари съня. Шума вече не и пречи баткото я дресира. Вкъщи си е подвижен цирк и с гости и без гости все е шумно. Иначе празниците самички ще си ги караме. Имахме планове за 31 ви, че каката има и рожден ден тогава, но заради новия щам няма да стане. Много ми е гадно но какво да се прави.
Е как да не влият Simple Smile. Нали вместо да му обръщам внимание, трябва да се занимавам с гостите или пък трябва да зарязвам гостите през час защото трябва да спи или яде.

# 136
Дори да имаме гости, аз пак си спазвам режима на бебето. Те се съобразяват с това.
Единствено не мога аз да ходя на гости така. Grinning Егати тъпото.
И аз се присъединявам с мрънкащо бебче. Въпреки че вчера беше по-заземена.

# 137
Марая, Минт и аз към вас - нервните майки, които после ги е срам и съжаляват. Бях се приела, че само на мен ми хлопа дъската така. 😏 Уви, дори и в това не съм сама. 😆 Съжалявам адски много всеки път, когато се ядосам и размрънкам на тези две педи шушулка. Той вина няма - бебе е, проблема е липсата на странично подкрепление и падащата ми батерия. Човек съм за мое съжаление, не супер-майката машина. В последно време се владея де, пу пу 😁
Малкият прелестник два дни го пробвам да спи от 9 до 6, плюс/минус половин час. Той се справя, но ние сме отвикнали - след 3-4 часа сън и започва въртележката и блеенето. Спане на пресекулки 😄
Хубав ден, момичета! Топла и уютна вечер на всички! Най-важното е да сме здрави и благодарни за нашите подранили коледни подаръци! ❤💙

Последна редакция: чт, 24 дек 2020, 08:55 от Lusisita

# 138
Режим  по час никога не съм въвеждала, гледам  да разчитам  сигналите  на Бухта и за сега е успешно,  за това не ми пречи кой,  кога ще дойде или кога  ще сме  навън.  Пречи ми моето нежелание ( преди децата пак не обичах) да се събирам  с родата, умората  ми пречи,  превъзнасянето и лигавенето покрай бебето ми пречи.  А тези с режима,  вместо  на вечеря, отидете на обед.

Аз днес дори след сън съм с високо кръвно Sad

# 139
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Сега пък на мен не ми е добре, и днес вече съм с температура. Не издържам вече,каква е тая година, какъв карък съм. Последните дни всеки ден извеждах децата за половин час навън, но аз с едно тънко палто, и все ми беше студено..... Много хубави планове имахме. Но първо , моите родители не успяха да дойдат от Великобритания (точно на 21ви трябваше да летят, но отмениха всички полети). После на Коледа щяхме да си разменяме подаръци в свекърите ,заедно със зълвата и племенницата.... Сега вече нищо от това няма да се случи, а и трябва да стоя настрана от децата, което не знам как ще стане..... Мрън. Да минава тази ужасна година вече.

# 140
Може да звучи ужасно, ама се радвам, че не само аз понякога се чувствам като ужасна майка😃

Ами честито! Точно 19-20 седмица сега около празниците явно ще е в скок маймуната🤣😫
Ловли, бързо оздравяване!

# 141
Mint, не си, аз съм ужасна майка. Моята немирница е в скок до 29.12 и аз й се дразня и понякога й говоря грубо. Снощи я псувах наум и се ровех как да я отбия от нощните кърмения. Не се издържа, след всяко такова се разсънвам и не мога да заспя.
Адски ми се влоши сънят от това събуждане по 3 пъти на нощ, само мечтая за непробудно спане !
Егоистка съм , зная, но и аз съм човек.
Не съм ентусиазирана за празниците, защото ще бъдем със свекито, а аз не съм й фен.
Опитва се да се налага за всичко, включително и за бебето.
Ще правя сармички с ориз и гъби и лозови листа, стига да остане време.
Весели празници на всички ! Simple Smile

# 142
Катеричка, ама напълно те разбирам! Даже съм му повишавала тон, за което съжалявам много после. А тя невинната душичка после ми се усмихва даже, а аз до преди малко съм му викала. Иска ми се да се самолинчувам понякога и все си казвам повече няма да се случва това, обаче.. старая се наистина, но понякога наистина нервите ми не издържат.
А това с роднините ми е любимо! Аз всеки ден съм с това дете, те ми обясняват как да го обличам и как да го приспивам🤨

# 143
Дами, няма защо да се обвинявате, че понякога се изнервяте на бебоците. Аз моето говно го мразя по няколко пъти на ден отдавна, но това не значи, че съм лоша майка и че не си обичам говното 😃 Според мен голяма част и от тези самообвинения идва от това, че в обществото от край време е зададен един крайно грешен образ на майчинството - в социалните мрежи е пълно със снимки на красавици в топ форма, с прическа и грим, изпипан маникюр и поддържана кожа, с лъчезарна усмивка и бебе в ръце на фона на романтичен залез, потъващ в морската шир и отдолу някакво покъртително словоизлияние какво благословия е майчинството. Ама защо някой не снима всичките жени с отпуснат корем, целулит, увиснали гърди и гнездо в косата, със сенки под очите и неоскубани вежди как се опитват на ръба на нервна криза да усмирят истерясало бебе в 4 сутринта и да напишат отново каква благословия и безпределно щастие е майчинството? Напълно окей е да не обожавате всеки един момент от майчинството, да искате понякога да избягате от малките терористчета и да искате да се наспите като нормални хора. И за мен майки, които твърдят, че са непрестанно щастливи са чисти лицемерки. Просто ми писна, когато се оплача от безсънието и умората, хора без деца (разбирайте приятелките ми) да ме гледат осъдително и да ми казват на всичкото отгоре, че и без това друга работа си нямам. Чувствам се още по-зле от липсата на подкрепа, а като го споделя, получавам "не сме длъжи да ти съчувстваме, че имаш дете". Започвам сериозно да се замислям що за приятели имам.

# 144
Режим  по час никога не съм въвеждала, гледам  да разчитам  сигналите  на Бухта и за сега е успешно,  за това не ми пречи кой,  кога ще дойде или кога  ще сме  навън.  Пречи ми моето нежелание ( преди децата пак не обичах) да се събирам  с родата, умората  ми пречи,  превъзнасянето и лигавенето покрай бебето ми пречи.  А тези с режима,  вместо  на вечеря, отидете на обед.

Ленено масло по 1 лъжица сутрин на гладно или малско от черен кимион. Регулират кръвното. За черния кимион не знам може ли като се кърми, страшно хубаво средство, но хора с изкуствени стави, операции на сърце или чужди части в тялото не трябва да го пият. Разчети в нета. А лененото масло действа много благоприятно но малко по бавно от черния кимион.

# 145
И аз понякога му повишавам тон, а сега започва и да скубе косата, та го первам и по ръчичката 😃 Иначе не пуска. Сигурна съм, че всяка една от нас дава максимума от себе си, но наистина, и ние сме хора, и ние имаме нерви, хич не се самообвинявайте. Преди като са гледали по 5 деца, само са ги гледали да са нахранени и горе-долу чисти, сега прекалено се вглеждаме и не ги оставяме за секунда, чак се чувстваме виновни, ако детето седи и си се занимава, а ние си пием чая 😃 Като говорим за вглеждане, ние сме с 2 долни зъба 😬 Нямаше драма при избиването, нямаше температура, беше си сравнително спокоен. Мажех го от 2 седмици с Бочко, понеже много си ядеше ръцете, продължи да яде ръцете, ама може да му е помогнало за избиването.
Ние на Коледа ще сме със свекърите, на Нова година се надявам да сме всички заедно, и с моите родители. Шантава година, но най-прекрасната 😍

# 146
Весели празници, момичета! Да има здраве, любов и разбирателство в семейството и много, много сбъднати мечти.

Ние не празнуваме Коледа, няма да имаме гости, нищо специално няма да готвя.

Не искам да си хваля дяволчето, но от 4-5 нощи спи от 22:30 до 09:30, като се буди 1-2 пъти, хапва в просъница и заспива. ПУ - ПУ!

Второто зъбче май ще избие тея дни, че венеца се е подул. Все още не мажа с нищо, че не мрънка повече от нормалното.

Вчера пристигна уреда за приготвяне на бебешка храна, днес мисля да го пробвам. И да започна захранването, но се чудя с какво.

Harista, родителите ми и двамата са хипертоници, лимон или кисело мляко с канела винаги помагат за понижаването на кръвното. През бременността и аз вдигнах кръвно, и си хапвах редовно кисело мляко с канела(а тя предизвиквала контракции, които аз до последно нямах), но сега Слава Богу всичко е наред, даже ми е ниско. Но е хубаво да те види лекар възможно най-скоро.

# 147
Аз тая сутрин се измъкнах и в 7 бях в Кауфланд да пазарувам. И така напазарувах, че напълних фризера за без пари. Бяха пуснали намалено месо с по 60%.
Сложихме другия кош на количката и следобед изпращам мъжете на разходка.
Пуснах поръчка от Уайкики още на 10.12 с коледни дрешки за децата и якета за подарък на баща ми и за мен.
Не пристигна...
Та баща ми ще е с подарък само от Антонио.
Много хубави рамки за снимки взехме.

И една стабилна поръчка от енглиш хоум пуснах с коледна украса, коледни кърпи и спално бельо.
Догодина да украсим приказно с Антонио Heart Eyes

# 148

Нямам режим по час. И аз се водя по детето. Просто знам че седи буден най-много 1.5 часа и му се спи. Та ако имам гости, честно казано се дразня, че ми нарушават рутината.
Приятелките съм ги предупредила, че или с нас на разходка навън, а ако е у нас не мога да им обръщам внимание повече от час.

# 149
Весели празници, мили момичета! Тази Коледа имаме най-хубавите подаръци! Оставете настрани за малко всички проблеми и се насладите на благословията, която ни споходи.

Общи условия

Активация на акаунт