Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 53

• 55 839
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Партньорите Ви правили ли са си изследване за ЧПВ и кьде,ако са си правили ?

# 616
  • София
Момичета преди малко погледнах графика на Карагьозов и се беше освободил час за утре в 18.20 на някой ако му трябва да ми пише да го освободя, аз няма да го ползвам така, че утре към 9 -10 ще го освободя.

# 617
  • Бургас
Моят бургаски гинеколог ме препраща към Д-р Людмил Еленчев от  "Надежда" -София, за евентуална конизация, заедно с пластика, някой има ли впечатления от него и болницата му

# 618
Моят бургаски гинеколог ме препраща към Д-р Людмил Еленчев от  "Надежда" -София, за евентуална конизация, заедно с пластика, някой има ли впечатления от него и болницата му

Болницата не е негова. Иначе лично мое мнение, самата болница е много добра, с добри специалисти и апаратура. Голяма модерна и приветлива сграда. Повече е насочена към репродуктивни проблеми и следене на бременност, но не значи, че не извършват добре и други манипулации.
Аз не съм посещавала д-р Еленчев, но когато имах проблеми с шийката си бях записала час при него, при което друг гинеколог от болницата, като разбра, ме посъветва да отида по-добре при д-р Ваня Атанасова от същата болница. Така и не стигнах до д-р Еленчев, така че не мога да дам лично мнение за него.

# 619
Аз бях при Еленчев и съм много рязпчарована и потресена от Надежда!
Той е груб, направи ми колпоскопия и биопсия. Като стана ясно, че съм за конизация много ме наплаши(там това е практика) за да ме задържи явно. И само говореше колко пари е конизацията!
Препоръчвам болница селена Пловдив. Аз си правих конизацията там. Мили, обясняват и не плашат тяка предварително. Не искам да чуя повече за София, Надежда и Еленчев.

# 620
  • Бургас
А би ли споделила каква е цената за конизацията, при мен има и смъкване на стената на влагалището и се налага пластика, та според моят гинеколог  Еленчев можел да направи двете неща наведнъж

# 621
Здравейте. Може ли коментар на цитонамазката? Какво означава тази атрофия, допълнителното описание също нищо не ми говори..Благодаря!
Скрит текст:

Допълнително описание: 1589 - 90 Конвенционална цитонамазка. Препаратите показват: От порцио - интермедиерни плоски епителни клетки с изразен полиморфизъм, някои с увеличен ядрено-цитоплазмен индекс без дискариоза, левкоцити и липса на лактобактерии. От цервикалния канал - единични и групи цилиндрични епителни клетки, интермедиерни плоски епителни клетки, някои с изразен полиморфизъм, но без дискариоза. Заключение: Негативна за интраепителни лезии и малигненост цитонамазка. Атрофични промени.

# 622
Мен ми казаха 650-700. Но това не е най-важното. И без пари да е, отношението беше ужасно. Стреса, наплашиха ме много...

А би ли споделила каква е цената за конизацията, при мен има и смъкване на стената на влагалището и се налага пластика, та според моят гинеколог  Еленчев можел да направи двете неща наведнъж

# 623
Здравейте. Може ли коментар на цитонамазката? Какво означава тази атрофия, допълнителното описание също нищо не ми говори..Благодаря!
Скрит текст:

Допълнително описание: 1589 - 90 Конвенционална цитонамазка. Препаратите показват: От порцио - интермедиерни плоски епителни клетки с изразен полиморфизъм, някои с увеличен ядрено-цитоплазмен индекс без дискариоза, левкоцити и липса на лактобактерии. От цервикалния канал - единични и групи цилиндрични епителни клетки, интермедиерни плоски епителни клетки, някои с изразен полиморфизъм, но без дискариоза. Заключение: Негативна за интраепителни лезии и малигненост цитонамазка. Атрофични промени.
Ако ме греша са възрастови изменения на клеткитв.На колко ств години?

# 624
На 42. Октомври правих последно цитонамазка, нямаше такова нещо.

# 625
  • София
На 42. Октомври правих последно цитонамазка, нямаше такова нещо.
Ако не сте правила на същото място, е възможно просто да ви е спестено подробното описание, тъй като няма нищо притеснително. Липсата на лактобацили ще улесни евентуална инфекция, може да му обърнете внимание.

# 626
    Благодаря! Да, за първи път правя в Бодимед.

# 627
    Здравейте, имам час при д-д Карагьозов за 26 юли, ако някоя от вас има по- скорошен от тази дата и иска да си ги разменим моля да ми пише на лично Simple Smile Хубав и слънчев ден. Бъдете здравички

# 628
    • Bulgaria
    Здравейте. Искам да споделя моите лутания напоследък и да потърся съвет от вас.
    На 39г. съм. Имам гинеколог, при когото ходя последните години. Пуска ми цито, микробиология, гледа на ехограф и всичко изглеждаше нормално. Миналата година започнах да усещам предменструални болки след овулация до следващата менструация. АГ-ти ми пусна цитонамазка, микробиология. Резултати: 1-ва А група, микробиология нормална. Не можа да помогне с болките и странните усещания и реших да търся второ мнение. Отидох при Доц. Дянкова юни месец мин. годин. Прегледа ме - беше доста цветуща в изказванията си и не много внимателна. Беше сигурна, че имам HРV вирус. Диагнозата erosio collint, endocervictitis.  Пусна микрибиология, HPV тест. Всичко отрицателно. Не посмях да я посетя отново. Реших да търся трето мнение. Прочетох за Карагьозов и запазих час. Отидох с каквото имах като документи от прегледи и обясних. Попита ме защо съм там, ако цитото ми е нормално. Погледна ми изледванията, прегледа ме за 3 минути и каза да си ходя. След това оплакванията ми се намалиха.
    Преди няколко дни след секс получих леко зацапване. Отидох на преглед. Лекарят ми направи колпоскопия и каза, че вижда изменения и иска биопсия. Ще я направя, но се чувствам ужасно, че уж ходех по прегледи, но не успявах и дали ще хвана навреме каквото и да става с мен…
    Много съм притеснена. Някой с подобен опит има ли? Извинявам се за обърканите обяснения. Sad

# 629
    • София
    А при тези прегледи и изследвания правиха ли ви колпоскопски преглед? Аз преди първата си конизация имах само цитонамазки ПАП1, отрицателен HPV тест,  но понякога получавах зацапване. Много лекари...едната ме прегледа с колпоскоп, после биопсия и конизация.

Общи условия

Активация на акаунт