Бебчето ни малко е сега и сбъдва нашата коледна мечта - мами Юли 2021, Тема 2

• 49 883
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
Весела Коледа, момичета!
Желая на всички ни здрави и прекрасни бебета! Simple Smile

# 121
  • Варна
Как сте днес,момичета 😊
Направих група. Ако искате заповядайте.
При заявка за членство,ще има въпрос ,,От къде разбрахте за групата,,. Ще одобрявам само Бг-мамите 😊
Направила съм я видима,но не може да се види кой е вътре и какво се пише. След като се посъберем (седмица,две или колкото преценим) ще я направя скрита,тоест даже няма да се вижда,че я има.
Групата съм я направила,но ще я управляваме всички заедно,тъй че не се притеснявайте да пишете свободно ❤️

# 122
Ако се присъединя фейсбук приятелите ми ще видят ли , че членувам ? 😀

# 123
  • Варна
Мисля,че не. Не би трябвало,щом не може да се видях кои членуват вътре, Предполагам 😁 Но ако има някой по запознат да каже. Като се направи и скрита Предполагам още повече. Може и от сега да я направя съвсем скрита (да не се намира дори с търсачката) но така ще трябва да добавям всички в приятели и после да добавям в групата

# 124
Не намирам групата, скрита ли е?

# 125
Ако се присъединя фейсбук приятелите ми ще видят ли , че членувам ? 😀
Не, не се вижда. Трябва да се присъединят и те в групата за да могат да видят членовете. 😁

# 126
Анна, трябва да ни пратиш линк за да можем да я намерим, иначе търсачката не показва такава група.
Весела коледа, мили момичета!
Маги, няма сърдитиии, не приемай и моето изказване лично. Всеки има право на мнение, просто стават дискусии.

# 127
Аз я открих без проблем. Групата е видима за всички в търсачката, не е нужен линк. Казва се Юлски мами 2021

# 128
  • Варна
Това е групата, надявам се да се отваря
https://www.facebook.com/groups/181817603576279/?ref=share

# 129
Здравейте бъдещи мамита! Аз съм нова в групата и исках да споделя моят опит и евентуално да получа мнение...На почти 34 години съм и съм в 12 г.с с термин за Юли 2021.
Забременявах с ин-витро...и в 6.г.с седмица имах две плодни сакчета. По-късно в 7+5 г.с. за съжаление, при едното ембрионче не се отчете сърдечна дейност 😔 чухме тоновете само на едното и си тръгнах с много смесени чувства...докторката ме увери, че това се случва често при ин-витро, както и при двуплодни бременности...причината най-вероятно била хромозомна аномалия...Следващият преглед беше в средата на 9г.с. и здравото ми бебче вече дори мърдаше 😍. Казвам си така е било писано, радвам се, че поне едното е избрало да остане с нас.  При този преглед АГ ми спомена за пренатест и че не е задължителен, но надежден спрямо БХС. Та в 10г.с +2 дадох кръв, и пуснахме пробата за САЩ. След 5 дена излезе. Резултат Тризомия16. Още нямам мнение от генетик и не знам какво да си мисля. Имате ли опит? Аз се съмнявам че резултатът е повлиян от неразвитият плод, тъй като четох, че тризомия16 е най-честата причина за спонтанен аборт в 1вия триместър. На 30.12 съм на ФМ в Оскар при Стратиева и се надявам да ме обнадежди...вие имате ли опит с Пренатест и подобен резулатат? Изобщо...стискам палци на всички намира да имат лека бременност, че аз след този тест не знам как да се чувствам...

# 130
Здравейте бъдещи мамита! Аз съм нова в групата и исках да споделя моят опит и евентуално да получа мнение...На почти 34 години съм и съм в 12 г.с с термин за Юли 2021.
Забременявах с ин-витро...и в 6.г.с седмица имах две плодни сакчета. По-късно в 7+5 г.с. за съжаление, при едното ембрионче не се отчете сърдечна дейност 😔 чухме тоновете само на едното и си тръгнах с много смесени чувства...докторката ме увери, че това се случва често при ин-витро, както и при двуплодни бременности...причината най-вероятно била хромозомна аномалия...Следващият преглед беше в средата на 9г.с. и здравото ми бебче вече дори мърдаше 😍. Казвам си така е било писано, радвам се, че поне едното е избрало да остане с нас.  При този преглед АГ ми спомена за пренатест и че не е задължителен, но надежден спрямо БХС. Та в 10г.с +2 дадох кръв, и пуснахме пробата за САЩ. След 5 дена излезе. Резултат Тризомия16. Още нямам мнение от генетик и не знам какво да си мисля. Имате ли опит? Аз се съмнявам че резултатът е повлиян от неразвитият плод, тъй като четох, че тризомия16 е най-честата причина за спонтанен аборт в 1вия триместър. На 30.12 съм на ФМ в Оскар при Стратиева и се надявам да ме обнадежди...вие имате ли опит с Пренатест и подобен резулатат? Изобщо...стискам палци на всички намира да имат лека бременност, че аз след този тест не знам как да се чувствам...
Здравей,
добре дошла. Бях, чела че една мама е правила Пренатест веднага след като се е разбрало, че единия близнак не е оцелял. Теста показва аномалия, но след като са направили амниоцинтеза се установява, че резултата от теста е негативно повлиян от неоцелелия плод. От фирмата не казаха ли след колко седмици резултата би бил коректен? Стискам палци всичко да е наред и притесненията да са напразни.

# 131
Аз живея в САЩ и си правих тук теста. Бях информирана, че в случай на резултат, който показва увреждане се прави разбира се амниоцентеза. Ако се установи, че бебето е добре, то тогава причината е майката, в която се случват процеси, които не са благоприятни. В твоя случай може би и най-вероятно е загубата на втория плод. Когато прочетох допълнително разбрах, че теста се разработва в бъдеще да бъде като ранна диагностика за рак, защото има способността точно да улавя грешките на ДНК (дали в бебето, дали в майката, дали в загубата на втория близнак). “Положителното” ако мога така да го нарека в твоя случай е, че си загубила за съжаление второто бебче и най-вероятно това е повлияло теста, защото в кръвта ти все още има ДНК и от загубеното бебе.

# 132
Здравейте, момичета! Как сте след коледните празници? Hug Аз се включвам, за да си помрънкам, че се чувствам доста изморена напоследък. Днес излязох за кратка разходка и пазар  с мъжа ми и едва се довлякох до вкъщи. Толкова изморена се почувствах, че чак краката ми се разтрепериха... и ми се доспа, само се прозявах. Други симотоми нямам, но тази липса на енергия и внезапно чувство на отпадналост ме измъчват. Случва ли се така и на някоя от вас? Сестра ми каза, че е напълно нормално и просто да си почивам повече, но като лежа по цял ден се чувствам супер непродуктивна Grinning

# 133
Скрит текст:
Аз живея в САЩ и си правих тук теста. Бях информирана, че в случай на резултат, който показва увреждане се прави разбира се амниоцентеза. Ако се установи, че бебето е добре, то тогава причината е майката, в която се случват процеси, които не са благоприятни. В твоя случай може би и най-вероятно е загубата на втория плод. Когато прочетох допълнително разбрах, че теста се разработва в бъдеще да бъде като ранна диагностика за рак, защото има способността точно да улавя грешките на ДНК (дали в бебето, дали в майката, дали в загубата на втория близнак). “Положителното” ако мога така да го нарека в твоя случай е, че си загубила за съжаление второто бебче и най-вероятно това е повлияло теста, защото в кръвта ти все още има ДНК и от загубеното бебе.
Слънчице, благодаря много за споделеното мнение! Реално от деня, в който чух тоновете на едното ембрионче до деня, в който дадох кръв за пренатест има 20 дена...имаш ли идея до кога ДНК то на неразвитият плод остава в кръвта на майката? От фирмата, която ми уреди теста казаха, че е най-добре да минат поне 4 седмици...но при мен няма толкова...от др. страна те твърдят, че се броят от момента в който е спряла сърдечна дейност на единия плод, докато при мен не се знае дали изобщо е имало...ситуацията ми е малко заплетени...благодаря за това, че ми вдъхвате мъничко надежда!
Скрит текст:
Здравей,
добре дошла. Бях, чела че една мама е правила Пренатест веднага след като се е разбрало, че единия близнак не е оцелял. Теста показва аномалия, но след като са направили амниоцинтеза се установява, че резултата от теста е негативно повлиян от неоцелелия плод. От фирмата не казаха ли след колко седмици резултата би бил коректен? Стискам палци всичко да е наред и притесненията да са напразни.
Mamanamama, благодаря за пожеланията! Дано да е така! От фирмата ми казаха, че ситуацията може да влияе на резултата, ако не са минали поне 4 седмици от установяването на липсваща сърдечна дейност при изчезналия плод...но от друга страна това било ако е имало сърдечна дейност...а при мен за едното не е отчетено никога и един Господ знае...знам, че АЦ се прави в 20 г.с. до тогава ще има да го мисля...

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 18:48 от AnMary

# 134
Аз идвам да помрънкам... днес ходих до лабораторията за БХс и ме върнаха, трябвало след измерванията на плода до 24 часа да дадеш кръв. Е естествено аз не съм го знаела и лекарката нищо не ми каза и сега ще трябва пак да ходя до нея. Много се чудя дали да ходя, днес и утре просто няма шанс да изляза от работа и остава чак за януари месец а аз на 19.01 имам записан час при нея. След като ми каза че всичко изглежда нормално , не знам дали е необходимо сега разправията като тези данни не се знае и колко верни ще бъдат. Какво бихте направили?

Общи условия

Активация на акаунт