Бебчето ни малко е сега и сбъдва нашата коледна мечта - мами Юли 2021, Тема 2

• 52 111
  • 751
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, в края на 12г.с. съм не съм сигурна колко кг съм качила но сега съм 52 би трябвало да са около 3 4 кг. Не се ограничавам от към храна, тъй като ми е препоръчано да пазя дивана вярвам, че това допринесе за кг, но колкото толкова. Мажа се за сега с кокосово и какаово масло редувам ги, но са голяма досада докато попият и мисля да пробвам Биобаза лосиона или Палмарс. Но както е споменато по-горе повече вода, защото хидратацията започва отвътре навън и естествено всичко си зависи от кожата. 😋

# 271
Момичета, сега съм на фетална и бебето не се е завъртяло както трябва,  за да огледат напълно. Сега се разхождам, за да се завърти, но лекаря пробва да го размърда като потупваше с ехографа по корема и ми се струва, че доста силна беше тази интервенция,  чак леко ме заболя ниско долу. При вас имало ли е такова побутване, потупване , разтръскване....

# 272
Момичета, сега съм на фетална и бебето не се е завъртяло както трябва,  за да огледат напълно. Сега се разхождам, за да се завърти, но лекаря пробва да го размърда като потупваше с ехографа по корема и ми се струва, че доста силна беше тази интервенция,  чак леко ме заболя ниско долу. При вас имало ли е такова побутване, потупване , разтръскване....
Абсолютно същото беше и при мен, голямо тупане, натискане по корема с апарата, но не се притеснявай - докторите го правят. При мен не даде резултат та и аз се разхождах, пих кафе, ядох, и после беше ок. Няма страшно!

# 273
Абсолютно същото беше и при мен, голямо тупане, натискане по корема с апарата, но не се притеснявай - докторите го правят. При мен не даде резултат та и аз се разхождах, пих кафе, ядох, и после беше ок. Няма страшно!

Не знам каква е тази практика, но изобщо не ми допада. Вярно,че трябва и да се огледа добре, но тези побутвания ми дойдоха малко по-силни от нормалното.

# 274

И при мен се случи същото - бебето спеше и се беше обърнало с гръб, докторът опита да го събуди като ме натисна повечко и размърда по-бързо ехографа, но не се получи, та и аз трябваше да ставам да се разхождам и пих кола. Но мога да кажа, че и на мен ми беше дискомфортно, доста натискаше, но ми каза да му споделя, ако ме заболи или натиска много. Не беше най-приятното изживяване, но реших, че явно е нормално.

# 275
Здравейте момичета, някой знае ли каква е актуалната цена за фетална морфология 11-13 седмица при д-р Давидков?

# 276
Здравейте момичета, някой знае ли каква е актуалната цена за фетална морфология 11-13 седмица при д-р Давидков?
Не знам дали отделно за ФМ взима повече, чувала съм от други 240, аз ходих на два прегледа и ми взе  по 160 за всеки, но Ви препоръчвам да не ходите там сама. Задължително да има някой с вас, защото колкото и да е уж добър, отношението му към пациентите е на ниво 0. Кой нормален ще каже "криво като майка си" само защото не искаше да се обърне и не му видя главата, добре. За мен това беше, повече при него НЕ.  Първо ще започне да мрънка, защо не сте отишли още в началото при него...после ще започне да мрънка за лекаря който ви следи, без значение кой е....

# 277
Къв е тоя??? И 240 лева за фетална... тоя да не се мисли за Сигридов? Мале, мале, щях да съм му скочила на сънната артерия 👀

# 278
Здравейте, момичета! Предстои ми ФМ и БХС. Имате ли някакви впечатления от д-р Павлова в МЦ Марковс?

# 279
Не знам дали отделно за ФМ взима повече, чувала съм от други 240, аз ходих на два прегледа и ми взе  по 160 за всеки, но Ви препоръчвам да не ходите там сама. Задължително да има някой с вас, защото колкото и да е уж добър, отношението му към пациентите е на ниво 0. Кой нормален ще каже "криво като майка си" само защото не искаше да се обърне и не му видя главата, добре. За мен това беше, повече при него НЕ.  Първо ще започне да мрънка, защо не сте отишли още в началото при него...после ще започне да мрънка за лекаря който ви следи, без значение кой е....
Благодаря. Да ходила съм с първата бременност при него и му знам плеядата. Тогава бях правила първа фетална при Балев и към 16 седмица нещо се бях притеснила и ходих при него. Взе ми двойно и за двете фетални- около 200 и нагоре беше. Исках да разбера сега колко, за да преценя дали си заслужава. Но ако се абстрахира човек от държанието му, техниката е много добра. На вас за преглед с ехограф ви взема 160?

# 280
Първия път имаше и 3д снимки на бебето, днес нямаше такава екстра, снимките са на костите и техните размери. Добре, че са сестрите да успокояват, но аз има един куп въпроси, а той си изми ръцете и излезе.

# 281
Здрасти момичета,

Имам питане относно - кога мислите да кажете на работодателя ви, че сте бременни?

Аз съм в малко особена ситуация, защото технически в момента съм на договор, който изтича края на юни, защото се водя по заместване по майчинство. Обаче човека, който беше на моята сегашна позиция не иска да се върне на нея и вече имам планирана работа до края на годината (работя с проекти), като цяло очакването е, че договора ми щеше да стане перманентен най късно до април, да, ама се случи така че забременях (не по план). Проблема ми идва от това, че шефката ми е прекрасен човек и много се грижи за хората си и не ми се иска да се бавя да и кажа, за да може да помисли какво да предприеме. Според съвет от майка ми - трябва да изчакам да мине 4тия месец преди да кажа..., ама реално не виждам смисъл. (Мисля, че тя от суеверие така ме съветва.) Вие какво мислите?

Извинявам се за многото обяснения, просто не знам как да постъпя. Благодаря предварително.

# 282
Тъкмо мислех да напиша нещо по този въпрос. Вчера казах на моя шеф, защото едната колежка в друг отдел излиза майчинство началото на февруари и дойдоха 2 нови момичета и реших че няма кога да чакам вече. Веднага си помисли че съм дошла на работа бременна (почнах на 2 октомври) както и си знаех че ще му мине през акъла. Обясних му че не това е била целта, че има откъде да изляза майчинство ако ми е било затова и че ще си работя докогато мога. Стана му гадно ама няма какво да направя. Не мога да дам съвет, ако добре познавате шефа си и сте от повече време не мисля че ще направи проблем.

Имате ли все още някакви неразположения? Имам леки болки в корема от няколко дни ниско долу и понякога от едната страна. Дали може да е от спазмите? Помня че имаше от вас със такива , пия си аспирина и съм на преглед на 19.01 пък ще видим дано са отшумели.

# 283
Тъкмо мислех да напиша нещо по този въпрос. Вчера казах на моя шеф, защото едната колежка в друг отдел излиза майчинство началото на февруари и дойдоха 2 нови момичета и реших че няма кога да чакам вече. Веднага си помисли че съм дошла на работа бременна (почнах на 2 октомври) както и си знаех че ще му мине през акъла. Обясних му че не това е била целта, че има откъде да изляза майчинство ако ми е било затова и че ще си работя докогато мога. Стана му гадно ама няма какво да направя. Не мога да дам съвет, ако добре познавате шефа си и сте от повече време не мисля че ще направи проблем.

Имате ли все още някакви неразположения? Имам леки болки в корема от няколко дни ниско долу и понякога от едната страна. Дали може да е от спазмите? Помня че имаше от вас със такива , пия си аспирина и съм на преглед на 19.01 пък ще видим дано са отшумели.

Моите отшумяха,дори намалих нош-пато,мисля че спряха откакто започнах да приемам предписаните ми витамини. С аспирина и аз продължавам

# 284
Аз засега приемам само фолиева киселина, ще я попитам на 19 за витамини. Нош-па пих няколко пъти , но болката в момента е търпима и е на моменти.

Общи условия

Активация на акаунт