Бебчето ни малко е сега и сбъдва нашата коледна мечта - мами Юли 2021, Тема 2

• 51 970
  • 751
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
При нас не сработва 😁 Казаха ни момиче. Мъжа дарява кръв октомври. При смятането на мъжа защо 3+3=9 🤔

Методът е т.нар. "смяна на кръвта".

"Идеята е, че на всеки 3 години при мъжа, а при жената на 4  се сменя кръвта -  започвате да броите от раждането през 3 и 4 години съответно. Но имайте предвид, че има значение, ако е имало голяма кръвозагуба като операция, друго раждане, аборт, кръводаряване и т.н. в такъв случай се брой от годината на кръвозагубата. Кръвта на този който е по нова е определяща за пола на бебето.

Например ако жената е на 23, а мъжа на 24 се смята така:

3+3=9+3=12+3=15+3=18+3=21+3=24 за мъжа

4+4=8+4=12+4=16+4=20 за жената

# 316
При нас не сработва 😁 Казаха ни момиче. Мъжа дарява кръв октомври. При смятането на мъжа защо 3+3=9 🤔

Методът е т.нар. "смяна на кръвта".

"Идеята е, че на всеки 3 години при мъжа, а при жената на 4  се сменя кръвта -  започвате да броите от раждането през 3 и 4 години съответно. Но имайте предвид, че има значение, ако е имало голяма кръвозагуба като операция, друго раждане, аборт, кръводаряване и т.н. в такъв случай се брой от годината на кръвозагубата. Кръвта на този който е по нова е определяща за пола на бебето.

Например ако жената е на 23, а мъжа на 24 се смята така:

3+3=9+3=12+3=15+3=18+3=21+3=24 за мъжа

4+4=8+4=12+4=16+4=20 за жената

Така го копирах от сайта Grinning веднага го оправям. Аз не вярвам на тези методи, но нямам търпение да разбера и пробвам какво ли не Joy

# 317
Здравейте, момичета. За първи път се включвам и аз леко притеснена. Днес бях на преглед и се оказа, че съм 14г.с, мислих че съм няколко дни назад, и съответно съм изпуснала срока за ФМ и БХС (не по моя вина). АГ ми предложи да го посетя след 2седмици (16г.с) и тогава да ме погледне на ехограф и след това да ми вземат кръв и за БХС. Има ли смисъл изобщо? Тогава няма ли е да късно и до колко достоверна ще е информацията? 😟

# 318
Здравейте, нова съм във форума и имам нужда от малко информация.
Бременна съм в 9 седмица, преди 3 седмици бях на преглед в Лондон при частен доктор.
Беше установена бременност има и сърдечен ритъм. 
Докторката, не ми каза какви кръвни изследвания да си направя и какви прегледи следват след това.
След 3 седмици ще се прибера в България и съм се насочила да отида на преглед в болница Токуда.
Бих искала да ме посъветвате дали веднага да си запиша час за ранна фетална морфология или първо да отида на консултация и да си направя кръвни изследвания.
Благодаря

Ако има свободен час там за Анна Богданова си запиши час за фетална и за БХС да ти вземат кръв. Другите кръвни може по всяко време да си ги пуснеш след това.

+1 за д-р Богданова. По- добре се обадете възможно най-скоро, защото часовете за феталните морфологии много бързо се запълват при нея.
Здравей
Аз също съм в Англия и съм в 13 седмица. А ти мислиш да се прибираш за постоянно и да раждаш в България или само за изследванията се прибираш?

# 319
Бременна съм в 9 седмица, преди 3 седмици бях на преглед в Лондон при частен доктор.
Докторката, не ми каза какви кръвни изследвания да си направя и какви прегледи следват след това.
След 3 седмици ще се прибера в България и съм се насочила да отида на преглед в болница Токуда.
Бих искала да ме посъветвате дали веднага да си запиша час за ранна фетална морфология или първо да отида на консултация и да си направя кръвни изследвания.
Благодаря

Ако има свободен час там за Анна Богданова си запиши час за фетална и за БХС да ти вземат кръв. Другите кръвни може по всяко време да си ги пуснеш след това.

+1 за д-р Богданова. По- добре се обадете възможно най-скоро, защото часовете за феталните морфологии много бързо се запълват при нея.
Здравей
Аз също съм в Англия и съм в 13 седмица. А ти мислиш да се прибираш за постоянно и да раждаш в България или само за изследванията се прибираш?
Ще пътувам за изследвания следващите месеци.
Може би 2 месеца преди раждането ще се прибера.
Ами ти?

# 320
Благодаря

Здравей
Ще пътувам за изследвания следващите месеци.
Може би 2 месеца преди раждането ще се прибера.
Ами ти?
Аз ще съм тук в Англия

# 321
Явно доста момичета сме тук в Англия 🙂 Другата седмица съм на частен ехограф за пола , но ми звъннаха и казаха , че заради обстановката в UK не могат да правят подобни сканове . КаЗаха пак да отида в същия ден и че ехографа , ще се води за общо състояние и евентуално може да се види пол . Надявам се да се види

# 322
Здравейте! Пиша този въпрос за втори път, защото съм притеснена. Моля, ако на някой му се е случвало или има информация да ми пише.
 Бременна съм 13г.с. +4д. Бях на преглед и се оказа, че имам киста на бартолиновата жлеза.

# 323
Ladynd, какво ти казаха докторите?
Имаш ли болки?
До колкото разбирам трябва да се цепне. Но не знам възможно ли е докато си бременна. Иди ако трябва на още едно мнение.

# 324
Ladynd, какво ти казаха докторите?
Имаш ли болки?
До колкото разбирам трябва да се цепне. Но не знам възможно ли е докато си бременна. Иди ако трябва на още едно мнение.
Казаха ми да спра кола маската, епилация, бръснене и т.н. Каза ми също и че сега няма какво да се прави. Каза ми и много добра лична хигиена. Мия се сутрин и вечер с гинексид откакто забременеях, а преди това с интимен гел, повече от това не знам какво да правя. В момента е с размерите на бонбон. Някакси ме притеснява фактът просто така да си седи... Не искам да навредя на бебето, това Най-много ме притеснява...

# 325
За такъв тип киста не мога да помогна,  но на мен ми откриха киста на единия яйчник, голяма колкото яйце и въпреки че е много близо до бебето не може да му навреди, само ако се спука е проблем. Не знам твоята къде е, но предполагам и да се спука ще изтече навън.

# 326
Ladynd, няма страшно. Това е възпаление на жлеза ,локално. До бебето нищо не достига. И не е вярно,че нищо не може да се направи. Докато възпалението е локализирано ,не те боли и не нараства предполагам че ще го следят само,но ако започне да се развива ще трябва да го оперират.предполагам че става с местна упойка. Но няма страшно.
А относно интимната хигиена,писах в друга тема,и аз лично съм против всички тези продукти,които са натрапени на пазара. Влагалището и района на входа към него си имат собствена микробиологична среда ,която е самоочистваща се от вредни микроорганизми и по този начин ни предпазва от инфекции. С всичкото миене и 'жулене' за да сме 'чисти' ,да не мирише,и т.н. ние отмиваме тези добри микроорганизми и после се чудиме защо страдаме често от бактериални вагинози и гъбички . Сапун или обикновен гел за тяло е достатъчен за измиване на окосмените части(там където растат космите), а между големите и малките лабии САМО вода,и никакво бъркане вътре за миене с каквото и да е. Научих го,когато учих за акушерка преди 24 години. Отначало ми беше трудно да го спазвам,все си мислех,че не съм достатъчно чиста,но си наложих,защото разбирах смисъла на това. Откакто спазвам това правило не съм имала никакви неразположения ,и съм не по-малко чиста от преди.

# 327
Здравейте! Пиша този въпрос за втори път, защото съм притеснена. Моля, ако на някой му се е случвало или има информация да ми пише.
 Бременна съм 13г.с. +4д. Бях на преглед и се оказа, че имам киста на бартолиновата жлеза.

Здравей!
Аз имах подобно нещо преди време от кола маска( но така и не се наложи да стигна до лекар). Много мислех да отида да го цепнат, но главно защото стана периода корона реших да забавя ходенето.
Първата седмица и нещо даже ме и болеше доста и трябваше ми по широко бельо да не допира. Мажех доста с крем от типа на fisan/здраве. И за месец и нещо само намаля и се разгради. Така и не се сцепи. В този период и на мен ми препоръчаха никакво махане на косми и много добра хигиена външна.
Но мисля че няма за какво да се притесняваш с бррменността, по скоро е неприятно и досадно, но за твое успокоение питай и твоя гинеколог.

# 328
Явно доста момичета сме тук в Англия 🙂 Другата седмица съм на частен ехограф за пола , но ми звъннаха и казаха , че заради обстановката в UK не могат да правят подобни сканове . КаЗаха пак да отида в същия ден и че ехографа , ще се води за общо състояние и евентуално може да се види пол . Надявам се да се види
А от ДЖП-то пращаха ли те на гинеколог ?

# 329

Не знам как се процедира по време на бременност с тази киста, но аз имах преди няколко години. Моята нарасна доста и се наложи оперативна намеса, с пълна упойка беше, не знам дали е възможно с местна. Това, което мога да ти дам като съвет е да пробваш с клей да я спукаш, но все пак попитай доктор. Метода е чрез налагане на грахово зърно клей за през нощта, с цел да изсмуква гнойта. При мен не подейства, но моето АГ ми даде седмица да пробвам да се изчистя по този начин, за съжаление на 4-тия ден вдигнах и температура и болката вече беше нетърпима. Силно се надявам изобщо да не се уголемява твоята и да не ти пречи ❤️

Общи условия

Активация на акаунт