Бебчето ни малко е сега и сбъдва нашата коледна мечта - мами Юли 2021, Тема 2

• 49 219
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Здравей!!!💙💙
Ох и аз съм така от повече от две седмици и ходих вече ( за мое успокоение) да ме видят два пъти.
От една страна е защото расте матката, при мен младежа и избързва с няколко дни и расте по бързичко. И тези болки се усещат по скоро като прерязвания.
Второ това предизвиква и контракции, което е по скоро като твърд корем.
Та започнах прием магнезий всеки ден и сега ще пия и една седмица нош па три пъти на ден по две. За да се успокои матката и да няма контракции.
Освен това повече лежане на лява страна , не по гръб, защото стимулира контракции.
Често изпишкване, защото и пълния мехур стимулира контракции и много пиене на вода за да няма дехидратация.
Възползвай се от карантината за много лежане!
Ако ми кажат още нещо ще пиша!!!и спокойствие💙🙌🏻!! После като свърши карантината отиди на преглед и виж и шийката.

Момичета ако и вие знаете още трикове за справяне с контракциите моля споделете!!!!!

Здравейте, за първи път пиша! Аз съм Галя и си чакам първото бебенце в края на Юли - 25.07!
Включвам се с един въпрос, ММ е ковид положителен, аз съм отрицателна, но съм контактна, та сме карантинирани. Аз до края на тази седмица, но от няколко дни ниско долу в корема получавам едни схващания, сякаш ми се втвърдява корема ту от ляво, ту отдясно. Няколко дни не обръщам внимание, но от днес много зачестиха, а дори и да се обадя на моя лекар не мога да отида.
Искам да попитам някоя има ли такива схващания/втвърдявания? Магнезий на своя глава мога ли да взимам?

# 646
Аз със поредната бременност имах постоянно втвърдяване (контракции) и от 4 месец до 9 бях на магнерот. Естествено като го почнах се оправих. Сега го пия главно за леко сваляне на кръвното, но и ръцете много ми изтръпват.

# 647
Момичета, благодаря за съветите. Hug Като цяло нямам тъпение да ми свърши карантината и да отида на преглед. Проблемът е, че ММ гледа да не пипа почти нищо в кухнята и цялото домакинство е поето от мен и ми идва малко в повече. Но поне той е поел на 100% чистенето и мога да си почина поне от това. Гледам да си почивам, но и да имам движение, защото съм 16с, а съм с 3,5кг+

# 648
Галина, контракции са, вземи но шпа 3 пъти по 2, отделно звънни на доки и питай да пиеш ли магнезии, вероятно ще ти каже, но все пак си питай. Магнерот ако не си пила и той е 3 пъти по 2 за десет дни и след това 3 пъти по 1. Но си питай! Успех и бързо възстановяване на мъжа ти! 😊😊😊 отделно щади се колкото можеш, поръчвайте храна ако си много уморена. 16-та седмица да си 3 кила не е голяма драма ❤

# 649
По повод контракциите, имате ли представа дали вредят на бебето като изключим това, че може да родиш преждевременно? Когато раждах дъщеря ми бяха ми включили тонове през цялото време в предродилно и си спомням, че при всяка контракция пулса и падаше. Разбира се, родилните са различни, но все пак се чудя.
Иначе и аз имам такава тежест и втвърдяване,  предполагам, че са контракции, но те по принцип държат около 30 сек., а като усетя, че ми се втвърди корема ме държи повече време. Понякога докато не седна или легна. Пия Магне Б6 3х2 и Но шпа 3х1.

# 650
Здравей Вени,

На мен доктора обясни че тези ранни контракции не вредят на бебето. Опасното е че действат на шийката и може да започне да се скъсява. И тя трябва да се наблюдава.

По повод контракциите, имате ли представа дали вредят на бебето като изключим това, че може да родиш преждевременно? Когато раждах дъщеря ми бяха ми включили тонове през цялото време в предродилно и си спомням, че при всяка контракция пулса и падаше. Разбира се, родилните са различни, но все пак се чудя.
Иначе и аз имам такава тежест и втвърдяване,  предполагам, че са контракции, но те по принцип държат около 30 сек., а като усетя, че ми се втвърди корема ме държи повече време. Понякога докато не седна или легна. Пия Магне Б6 3х2 и Но шпа 3х1.

# 651
Мамчетааа, искате ли да ми пратите термините си и пол на бебче/та за да ги добавя в началната страница на новата тема ❤ Предпочитам на лично, ако ви е удобно, за да ми е лесно да ги намеря. Другото, което ако може са помоля е да дадете предложение за заглавие на темичката ни ❤ Благодаря и спокоен дееен

# 652
Пролетта ни наближава, а юлското тумбаче ритничета раздава. Не съм много по идейте, но в този слънчев ден мечтая за топлите дни.

# 653
Галина, контракции са, вземи но шпа 3 пъти по 2, отделно звънни на доки и питай да пиеш ли магнезии, вероятно ще ти каже, но все пак си питай. Магнерот ако не си пила и той е 3 пъти по 2 за десет дни и след това 3 пъти по 1. Но си питай! Успех и бързо възстановяване на мъжа ти! 😊😊😊 отделно щади се колкото можеш, поръчвайте храна ако си много уморена. 16-та седмица да си 3 кила не е голяма драма ❤

Изписа ми Биоелектра Магнезий и витамини за сърцето, заради ММ. За ношпа не спомена, макар че още от първия преглед знам, че усетя ли болка мога да пия. В сряда най-рано мога да отида на преглед и нямам търпение.
Благодаря за съветите Blush

# 654
Отдавна не съм писала, но ви следя редовно. Надявам се всички да сте добре и юли месец да имаме едни здрави бебчета😊 Пиша ви във връзка с моите притеснения. В 17+3г.с съм и има дни като този в който си мисля дали са достатъчни всички изследвания и прегледи за да съм сигурна, че всичко е наред. Може да звучи налудничево, но имам страх от това дали всичко с бебето е наред, и постоянно чета в интернет какви са причините за всякакви аномалии, което май не е много правилно. Моля ви кажете ми вие имали ли сте такива мисли. Благодаря предварително 🙂

# 655
Онази вечер усетих първите ритници Sweat Smile Heart Eyes (17г.с.)

За сега само количка купихме, тъй като преди няколко месеца избързах да продам старата. Лятната количката на баткото се води 0+, но все пак исках за първите месеци бебето да е в кош за новородено. Както и ще ни трябва кош за кола и взехме направо количка 3 в 1.
Първата ми количка беше Buba 3 в 1, уникална беше. Среден клас, помпещи се гуми и има абсолютни всички необходими аксесоари.

Аз имам почти всичко и към края може би ще докупя някои неща.
С първата бременност имах супер подробен списък, а имаше някои неща, които почти не ползвах.
Единственото нещо, което докупих беше електрическа помпа за кърма, защото с ръчната не се разбрахме.
Според мен няма смисъл да се купуват много неща, всичко може да се докупи.

# 656
Моника, аз лично за себе си мога да кажа, че се зачитах в какви ли не извращения. С тромбофилия съм и то доказано рискова (не че другите не са, но лекарите са епични...), та няма да ти обяснявам за какви случаи говорим... записвах часове като луда за какви ли не доктори, хематолози, генетици, 5 фетални морфологии, 100 прегледа при АГ-то. Ако можеше да го гледам това бебе всеки ден по 10 пъти щеше да е най-добре. Реване, обвинения, че не правя всичко възможно... е Бога ми... нужно ли е? Единственото, което се случва е, че сме под постоянен стрес.... изхарчваме всичките пари за колички, легълца... да, здравето няма цена, ама пък и прекалената хипохондрия не е ок. До един докторите ми обясняват да взема да се кротна и, че всичко е наред, и само сама мога да си докарам проблем. Ей ме, вчера се притесних много за единия преглед ( нищо сериозно нямаше, просто закъснях 🤣) и бааааам кръвно до небето. Щяха в болница да ме вкарват... и това само от нерви.
Спри да четеш, довери се на докторите, запиши си час при най-добрите фетални морфолози и си свиркай от там на сетне. Вече сме в по-напреднала бременност, така че каквото е имало да става е станало. Вече трябва да се опитаме да се насладим...въпреки, че на мен все още ми е трудно и изобщо не бих нарекла бременеенето някакво голямо удоволствие 🤣. Но вярвай, че даваш всичко, което зависи от теб за здравето и щастието на малкото същество! Прегръдки и дишай!

# 657
Лило,  на теб как ти откриха тромбофилията?

И аз съм станала страшна паника, в началото не се впрягах много, но след първите 3 месеца нещо ми стана. Може би, защото имам и един спонтанен аборт преди 2 г. и ме е страх да не се повтори в късна седмица. И аз си мисля, че не ходя на достатъчно изследвания, правила съм една фетална + Бхс, предстои ми втора и си следя тсх заради Хашимото, това е.

# 658
Вени, след един аборт в ранна седмица и наличие на членове от семейството ми с прекарани тромбози, високо кръвно, ме насочиха да си направя то изследване.

# 659
Вени, след един аборт в ранна седмица и наличие на членове от семейството ми с прекарани тромбози, високо кръвно, ме насочиха да си направя то изследване.

И при мен е подобна картината, но така и никой не ме прати на изследване за тромбофилия, предполагам, защото имам едно нормално раждане преди аборта и казаха,  ако се повтори тогава. И сега все ми е мисъл дали не съм пропуснала нещо.

Общи условия

Активация на акаунт