ДЕВЕТИ клас. Дядо Коледа да донесе здраве, радост и присъствени часове!

• 42 977
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Александра, на патерица да ти е жива и здрава тийнеджърката.
Вилиан, всеки път като чета за твоето дете и ме хваща срам, че моето не може да му стъпи на малкото пръстче във всяко едно отношение. Браво на младежа и да продължава да е все така организиран и отговорен.
Светкавица, и аз преди няколко дни се замислих, че от тази година бебчовците ни стават непълнолетни и че вече могат да носят наказателна отговорност, за брак обаче не се бях замисляла. Дано да няма изненади 😂

# 136
Всъщност непълнолетни и с макар и непълна наказателна отговорност станаха на 14.
А това, с брака е за навършени 16
Ама да не бързат, де.  Joy

# 137
  • Варна
Вилиан, най-много ме е яд, когато директори и учители не поощряват спортистите. Сигурна съм, че сина ти се старае изключително много с ученето, и е далеч от посредствените ученици. И такова старателно дете да заплашваш,  и то да не среща подкрепа, ами изречения от сорта, като искаш да спортуваш,  отивай в Спортно училище ... Точно тези деца, които съчетават успешно спорта и училището,  трябва да бъдат награждавани, давани за пример,  а не подтискани.. Не знам на какво се дължи..

Благодаря на всички ви за пожеланията! Тази година много се постарах, макар и аматьорски, да изпълня желанията на моето момиче, и се радвам, че тя остана доволна.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 20:20 от Alexandra

# 138
  • София
Вилиан, герой е твоето дете. Не съм чувала професионални спортисти да са завършили толкова тежки гимназии.

...Момичета, да не ви плаша и моля, приемете с чувство за хумор, но нали знаете, че след предстоящия тазгодишен рожден ден на децата, имат право да... сключват брак с разрешение на съдия(не на родител😀)
Бебетата ни, те!
Ама как ти се плъзнаха пръстите да го напишеш това? Close

# 139
  • София
вилиан, чудесно дете имаш, да ти е жив и здрав! Много успехи му желая!

# 140
  • Там, където мечтите се сбъдват
Вилиан, да ви е жив и здрав! Трудно е съчетаването на добра гимназия и професионален спорт. Моите наблюдения от набора бяха, че колкото учителите натискат и изискват, толкова и треньорите го правят и децата се оказват между чука и наковалнята. Изискват се много усилия, изключителна дисциплина, която си остава завинаги за тези деца, и силна вътрешна мотивация, като тук за да остане спортът принос има и треньора. Последният трябва да има за цел не просто спечелването на дадено състезание, а изграждането на личности. Ако пък става дума, както беше при набора, за колективен спорт, от значение са и съотборниците. Абе, много са факторите и понякога се налагат тежки избори, макар, че като гледам набора, за да вземе избор да остави спорта доста му е минало през главата и сега у него няма и грам съмнения дали е бил правилен, така че, ние сме с него, животът продължава, а и веднъж бил ли си в спорта, спортът винаги остава в теб.

# 141
  • у дома с любимите си хора
Той си е най-обикновено дете. Изборите са си негови и той си ги отстоява. Аз повече се гордея с това в какъв човек се превърна,не толкова със спортните или училищните му успехи. Гордея се как разсъждава,как подхожда към хората,към проблемите,към трудностите.
esteliana,много точен поглед имаш над нещата. Такива са и моите разсъждения. Просто ми е много мъчно, когато възрастните искат да моделират децата по калъп. Всеки от нас е уникален и следва да бъде насърчаван да прави това,което ще го превърне в удовлетворен,щастлив и успешен човек. Да дадеш криле,а не да ги режеш,да бъдеш добър към другите,да уважаваш и зачиташ стремежите им.Години наред да водя битки за такива дреболии ,че вече нямам сили,а колко безумно изглеждат отстрани...

# 142
  • София
Вилиан, възхищавам се на теб и на сина ти! Бъдете здрави и ако мога да ви дам малко сили, за да се борите, бих ви дала! Прегръдки!

# 143
  • София
В такива ситуации обяснявам, че животът не е честен, че често се случва да зависиш от злобни и дребни хорица. И трябва да се потрудиш, за да  има по-малко такива над теб.

# 144
Той си е най-обикновено дете. Изборите са си негови и той си ги отстоява. Аз повече се гордея с това в какъв човек се превърна,не толкова със спортните или училищните му успехи. Гордея се как разсъждава,как подхожда към хората,към проблемите,към трудностите.
Вилиан, напълно те разбирам. И моят тийн беше по същия начин до тази година. Изкара 5 години в много напрегбат режим между у-ще, тренировки, състезания. Всеки петък след у-ще заминаваше на Банско за тренировки и се връщаше в неделя вечер. Учеше м/у тренировките, ставаше сутрин в 5ч, за да напише домашните. Но се чувстваше добре, харесваше му. А аз бях със свито сърце при всеки лагер и отсъствие от у-ще, защото там нямаше никакво разбиране, че е спортист. Изпитваха го още 1я ден, 1я час, след като се върне след лагер. А класната беше по-притеснена и от мен, че ще натрупа много отсъствия, макар и извинени. Бях изумена от неразбирането на училищната система към децата, които спортуват. А той се справяше отлично в клас. Издържа на това темпо и в 7ми клас с допълнителните уроци.
До тази година...когато изведнъж каза "Отказвам се." И по никакъв начин не можахме да го убедим да не зарязва спорта. Сега тренира любителски вкъщи. Все още ми е мъчно...

# 145
  • София
Лелее, втори голям празник, а вие мълчите.  Ще ни заключат темата за пасивност, да знаете.

Да сте живи и здрави вие и всичките ви близки, които празнуват на Ивановден и Йордановден!

# 146
Честит празник! Наблюдавам развитието на темите. След седмокласната епопея имахме нужда постепенно да убием скоростта. И пишехме ли, пишехме в осмокласната тема. Тогава деветокласните мами бяха замрехли. Явно в 9-ти клас нещата вече са установени, протичат в своето русло, изненадите или сбъднатите очаквания са вече част от ежедневието. Сега осмокласните майки са много активни. Всяка споделя за новото училище и затвърждава чувството си за правилен избор.

При нас ДО може да се каже, че е рутинно. Няма особени напъни, няма екстремни събития (на фона на изкривения ни начин на живот). Умора, монотонност, донякъде резигнация вземат превес.

Нооо, да си пожелаем животът ни да се отключи и да заклокочи отново разнообразие и позитивизъм, споделяни и съпреживявани.

# 147
Май повечето свикваме с връщането на работа. На мен ми беше голям стрес след около 20 дена почивка.
Да са ни живи и здрави всички  именички и именици!

Много тъжно за отношението към децата спортисти. В нашата паралека имаше едно момиче-спортистка, което децата така и не видяха. Тази година вече не е в класа.
Приятелско дете е във волейболния Славия и като че ли няма проблеми, училището също има такъв отбор.

# 148
Честити да са ни имениците! Здрави и щастливи! Черпя виртуално с добра енергия , защото мъника ни е именик! Sparkling Heart
Хайде сега стиснете едни палчета, за да ми се сбъдне желание. Днес дадох проба кръв, за да се установи дали имам достатъчно антитела за ковид и да даря плазма, ако съм подходяща за донор. Много силно го искам!

# 149
Честито на имениците! Да са здрави и да си носят гордо името!

Хайде сега стиснете едни палчета, за да ми се сбъдне желание. Днес дадох проба кръв, за да се установи дали имам достатъчно антитела за ковид и да даря плазма, ако съм подходяща за донор. Много силно го искам!

Стискам, Ради, много благородно от твоя страна! Дано стане и дано има повече хора като теб.

Общи условия

Активация на акаунт