Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Има ли връзка между диетата на майката и пола на бебето?
Как да се справя с киселините, които ме тормозят?
Как усещате движенията на бебето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Има ли връзка между диетата на майката и пола на бебето?
-
Как да се справя с киселините, които ме тормозят?
-
Как усещате движенията на бебето?
-
Защо се препоръчват феталната морфология и биохимичният скрининг?
-
Какво представлява 4D измерването при ултразвуково изследване?
, просто ей така.
. и аз се притеснявам какво става в корема ми- расте ли? как се чуства?, но геройски чакам следващата консултация, която е след 2 седмици... само броя дните и се надявам да усетя бебо скоро
. 
.
.Сега бебо го усещам от няколко дни не много често,но това усещане,като пърхане на пеперуди не може да се сбърка
Чакам миличка да се похвалиш невероятно е чуството
Еви и аз съм чак за края на месеца на консултация,бях преди няма и седмица,а вече любопитството ме гризе отново,как е бебчо расте ли?нямам търпение да узная и пола,може да купя пък нещичко,малко съм суеверна ама много ми се ходи на пазар за бебешки нещица
,вие ще купувате ли предварително и има ли някой осмелил се вече
чао от мен за сега. до после
Иначе само на един преглед дойде с мен, ама то един преглед беше, има-няма 5 минути. Иначе като гледам другите бременни, по частните клиника всички са с мъжете си, докато в болницата за обикновените прегледи всички са сами. А за пола на бебо и аз вече съм много любопитна, ама се надявам на следващото "ехографисване" да ни се покаже. Снощи моя мъж умря от смях, казвайки, че ако бебето е срамежливо колкото мен, до момента на раждането няма да ни се покаже мацка ли е или пич
). Каза ми доста полезни неща като това, че мога да си бия противогрипна ваксина след като е минала 12 седмица, че мога да си пия страндартните неща за главоболие (аналгин и т.н.), за киселините смело да взимам талцид или стопацид. Какво казват вашите доктори за противогрипните ваксини?! Аз много искам да си сложа, ако е безвредно за бебчо, защото от 10 години не съм пропускала, а и съм една такава - все ще лепна вирусче. Не другата, а по-другата седмица ще ходя да давам кръв за БХС, но първо през доктора ще мина за ултразвук
. Пуснах си кръв за токсоплазмоза, но резултати ще знаем след седмица - стискайте палци, че бая животинки има около мен
.
. Носител съм на австралийски антиген, който по всяка вероятност ми е предала майка ми по време на раждането (ествествено раждане). Доктора обясни, че сега няма страшно вируса да мине през плацентата и да зарази плода, но има такава, ако раждам по нормалния начин