МАРТенският Слънчо щом нослето ми погъделичка, сладко бебче ще люлея във ръчичка

• 14 676
  • 298
  •   1
Отговори
# 165
И аз да се изкажа по въпроса с изследванията.Абе забелязвам , че сега се шашкам повече ама си мислех,че е от годините.Първия път бях на 24, а сега съм на 30 newsm78ама няма да е от това.Сега просто чета тук в нета повече и научавам за какви ли не изследвания и чудеса.Първия път още не ходех на работа , живеех си тихо и спокойно радвайки се на младото ни семейство и хич не ми минаваха глупости през главата.Наричах бебчо/бях убедена че е момче/ по име още от 3-4 месец и му купувах от рано всичко , което ми хареса.Да не говоря, че се похвалих на целия свят само като видях бледата чертичка на теста.А сега.....ужас.Само чета и мисля щуротии.Аман вече.СТИГА ВЕЧЕ както казва Wish време е за радост и добро настроение, а то притеснението си го знаем,че ще е не само докато родим ами и докато сме живи.Ходя при същия лекар и сега и му вярвам.Единствено съм решила утре да отида на някакъв видеозон тук в града.Не бил 3D,но давал всички показатели на бебето.Много ми го похвалиха.20лв. е прегледа. Любопитна съм за пола, а дано и всичко останало е наред, което си е най-важното.
С килограмите съм 2.500 напред от началото.Преди бяха 11 общо като най-много качих в 5 месец, а в 9 даже свалих.Надявам се и сега да не са много ама...... Laughing

# 166
Относно прегледите- аз смятам другата седмица като ида на консултация да питам доктора нужно ли е да правя допълнителни изследвания и да се вслушам в неговия съвет. Той ме гледа всеки месец на ехограф. И аз с първата бременност изобщо не бях наясно с нищо. Нямах Интернет и четях само една книга за бременни. Но не мисля да се вманиачавам и този път, не че не се бях поошашкала, но всичко е Божа работа.
За килцата, аз вече съм +3.500-4 -различно ме показва кантара /меря се всеки ден  Confused/.предния път качих около 20, не знам дали не бяха и повече, но ги свалих и то всичките. Не беше лесно и сега ми е леко притеснително, ама какво да правя, просто съм склонна към напълняване.

# 167
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Привет мацки Hug!
Аз с килограмите съм мноооооого напред...чак ме е срам да кажа колко. За последните 2 месеца съм качила около 4, но през юли за около 10 дни трупнах също толкова (бяхме с приятели на язовир и се сцепихме от папане, а после ходихме на селото на приятели ми за около 3 дни, а баба му сметна за необходимо да готви по 6 манджи на ден Crazy) А и да не забравяме, че аз бях може би единствената от вас без всякакви гадения, повръщания и т.н. От първия ден си имам апетит (или от деня, в който се родих newsm78)...
Сега диети нямам намерение да пазя, защото мисля, че не е момента, а и без това емоционалното ми състояние на е на 6. Мисля обаче да почвам много здравословно да се храня. Чета тук разни книжленца, намирам си странички в нет-а и трябва да ви кажа, че съм се надъхала здраво. Както навсякъде пише "Да се храним пълноценно и разнообразно" Flutter.
Вчера пак правих изследвания на кръвта. Имам завишен холестерол, който много ме притеснява...ама много. Ако някой знае дали това е нормално по време на бременност - нека сподели, защото аз на доктор ще ходя чак в понеделник и тогава ще покажа резултатите.
А също имам и нисък хемоглобин и белтък. Не се шашкам много, ама ми се щеше всичко да ми е ок Crossing Arms.
От два дни мисля дали ще видим пола на бебето в понеделник на прегледа. Естествено повече ме интересува дали всичко ще е наред с бебчо, но това дали ще е мацка или пич също много ме вълнува. Завиждам на всички ви, които вече знаете какво същество има в коремите ви Hug.
Целувки момичета Heart Eyes!

# 168
здравейте,мили мами за статистиката аз съм +0.5 до +1.0кг засега добре като си знам обичайния апетит и как качвам само като погледна храна,но всички ме "успокояат" че се качвало след 5тия месец Mr. Green
относно болежките,при по дълги разходки страшно ме заболява средната част на гърба  newsm78 нямам идея каква е връзката

поздрави и Hug

# 169
 Simple Smileаз да се похваля видях бебо,порастнал е цели 16 см е:love:,на мама манекенчето Laughing,даже махаше с ръчичка Hug.Пола още е тайна май,но важното е,че всичко се развива по план.Доки ми каза,че трябва да качвам по килограм на месец до 6 иначе тежко ми после Grinning.Днес научих нещо много любопитно размера на бебето се смятал месеца на квадрат до петия така например в 5 месец то е 25 см,после до 9по 5 е разбира се накрая всяко бебе се ражда с различни размери,но тук се намесва и генетичната предразположеност

# 170
  • София
Здравейте момичета,

да ви се оплача - тази сутрин за първи път ми стана лошо в маршрутката - под лошо имам предвид не да ми се доповръща (аз и през двете бременности не знам какво е това), а състояние много близо до припадък - просто бях на косъм. Може би защото имаше повечко хора, бях права и нямаше никакъв кислород, а може би твърде много ми е паднал хемоглобина - след една седмица ще ми излязат кръвните изследвания и ще видим.
За съжаление ще трябва обаче да мисля друг вариант за ходене на работа  newsm78. И през миналата бременност ми се случи 2 пъти така - все в препълнени автобуси... Та като ми стана лошо като че ли за първи път се почувствах наистина бременна и си дадох сметка, че трябва повечко да внимавам и да се пазя, че досега я карах с темпо както преди, разнасям Додо, който е 15 кг тежък, но явно ще трябва да започна да се съобразявам и повечко да почивам  newsm78.

За килограмите аз засега съм +1, а от самото начало на бремеността имам завиден апетит, но аз и предния път бях така - най-много качих в 5-7 месец.

Вчера нещо се бях поразстроила след прегледа, може би защото май се надявах на момиче, ама сега вече влизам във форма и започвам да свиквам с идеята, че ще бъда мъжка мама. Нашия татко разбира се пощуря от щастие като разбра, че пак чакаме мъж - той винаги е искал да имаме две момчета и явно постигна целта си Laughing.

# 171
Сигурно ти е паднало кръвното.На мен също ми се случи веднъж, така да стигна почти до припадък от липса на кислород. За съжаление и аз ползвам градски транспорт, но в маршрутки не се качвам, че в тях не се диша, дори да си седнал.
Относно пола на бебо, в началото много исках момиче, после док в 11-та седмица му се видя да стърчи нещо между краката, но беше рано, в 14-та седмица бебе се криеше и от цялото въртене и гледане доктора направи предположение за момиче, но пак само предположение и сега съм с едни смесени чувства newsm78

# 172
Mama Mishi Мери си кръвното. На мен най редовно ми става лошо от ниско кръвно. Аз днес съм на 4D като се върна ще Ви разказвам.
Чао целувки на всички!

# 173
Градския транспорт не ми понасяше по време на жегите. Относно пола на бебчо и ние не знаем какъв ще е .Любопитна съм да науча , но си мисля дали няма да се настроя много и после ако се окаже,че не са познали и да се разстроя  ooooh!Но важното е всичко да е добре. Те и без това Валери до последно не знаеха какво ще е - един път беше момче , друг път момиче Winkе накрая се видя Mr. Green

# 174
  • Бургас
момичета и аз да се похваля,току що получих три "ритника" от моето бебе Grinning

# 175
На мен пък в 22 седмица си ми казаха момиче 100%. Ама то и аз си го видях така се беше разкрачила, че пишата си беше на преден план със всичките й атрибути Simple Smile Тя хич не беше от "срамежливите" и почти всеки път си се виждаше...

Абе как усещате толкова рано Shocked Аз предния път го усетих в 17та седмица и лекарката така и не ми повярва, че било рано...
То всъщност аз ако не чета във форума забравям че съм бременна и дори ако усетя нещо леко няма да му обърна внимание покрай Деница.

# 176
  • София
Зайо, и аз нищо не съм усетила още. Додо го усетих чак в 19-та седмица, та явно късно ги усещам бебетата  newsm78.

# 177
и аз не усещам още нищо и като zayo и аз на моменти забравям, че съм бременна. Надявам се скоро да усетя моето бебче в средата на Октомври /когато съм на консултация/ дано видим пола.

относно болежките,при по дълги разходки страшно ме заболява средната част на гърба  newsm78 нямам идея каква е връзката
f_5pm и при мен се случи един път. Бях се забързала /нали забравям че съм бременна - все още нямам голямо коремче и с връхна дреха изобщо не си личи/и изведнъж ме стегна корема около пъпа - както диафрагма, когато си тичал. Поседнах за малко и след това на бавен ход и всичко беше о'к.
Аз си го обяснявам така: когато се забързам, започвам да се задъхвам, ускорява ми се пулса и сърцето започва да изпомпва повече кръв. В статиите в БГ Мамма, прочетох, че бебето се снабдява с кислород, чрез кръвообращението. Бебето свиква с неравномерното кръвообращение, но вероятно реагира при резки промени.
Затова повече почивки и умерено ходене.
Аз преди да забременея всичко правех доста бързо и на един дъх - бързо ходех, изкачвах стъпалата почти на бегом /и винаги се задъхвах/, вкъщи и на вън си правех такива програми със задачи, където за кратко време трябва да се свършат много неща... е, сега не мога - усещам как се изморявам и имам нужда от почивка. Спирам почивам колкото ми трябва и продължавам по-бавно /а от вътре кръвта ми кипи и искам да съм приключила със задачите, ама не - бременна съм  preggo! трябва да си го набия в главата!!!/

# 178
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
и аз нищо не осещам, на мен лекарят ми се подсмихва и каза след 18-20 седмица че ще осетя нещо

# 179
Привет,момичета,
Отдавна не съм писала,но нямам за момента Интернет,а много искам да ви чета всеки ден и ще направя каквото мога да се завърна отново.
Аз последно на ЖК бях качила 3 килца!!!!Дори ми се поскараха,но щом и корема е наедрял,значи окей WinkДано да не наддавам всеки месец по  толкова,че вече съм 71кг EmbarassedА с мъж ми сме се обзаложили.Той казва,че ще стана между 90-100,аз казвам че 90 няма да ги стигна Laughing Laughing Laughing
Поздрави на всички ви!
Всичко най- Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт