На пазар във Варна - тема 61

• 39 560
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
В Делта щандът с баклави, локуми и т. н. турски деликатеси работи, жената стои и се усмихва, но клиентела няма. Чак ми дожаля.

# 106
Хапвам ми се вкусна баклава , ама откъде ?

Зависи каква харесваш. Моите не обичат съвсем типичните турски баклави с шам фъстък. За Коледа мъжът ми домъкна някаква от кауфланд. Нещо на М ( мемо - нещо такова беше името), имало и с шам фъстък но той купил с орехи. За два дена я свършиха, много им хареса. За НГ ще вземат пак.

# 107
# 108
  • Варна
Купувала съм такъв масажор от Елитис запад, на втория етаж, сигурно и на гарата ги има. По левчетата съм виждала, погледнете в Шихо например.

# 109
  • Варна
Магазин Самоздрав има на Ген. Колев срещу Био магазин Балев, мисля че имаше и на Владислав над Била

# 110
  • Lost in a fairytale ...
Офтопик
Скрит текст:
Зависи каква харесваш. Моите не обичат съвсем типичните турски баклави с шам фъстък. За Коледа мъжът ми домъкна някаква от кауфланд. Нещо на М ( мемо - нещо такова беше името), имало и с шам фъстък но той купил с орехи. За два дена я свършиха, много им хареса. За НГ ще вземат пак.
У нас като остане за утре, значи не е наред нещо Joy
Аз обожавам турска баклава, сладка и накъртваща с шам фъстък. Не съм взимал от там, обаче. Задължително ще ги пробваме

# 111
Офтопик
Скрит текст:
У нас като остане за утре, значи не е наред нещо Joy
Аз обожавам турска баклава, сладка и накъртваща с шам фъстък. Не съм взимал от там, обаче. Задължително ще ги пробваме

То е 1,200 кг ,  за, двама души за един ден щеше да им е зор. С шам фъстък баклавите бяха по-малки на вид опаковките

Последна редакция: пт, 01 яну 2021, 21:51 от _re_ge

# 112
  • ВАРНА
От днес влязоха новите правила за пътуване във Варна -  билет на минути!   
 60 минути един лев  90 минути 1.50 лева и  24 часа 4 лева.

Не става ясно  ако например пътуването е от ВИНС  до Панорама - Златни пясъци  - времетраенето зимата е не повече от 35-40 минути - става ли с една левче???

# 113
Аз мисля, не съм сигурна но, че това са цените за зона 1, а златни пясъци не са ли друга зона.

# 114
Трябва ми да посетя уролог. Моля препоръчайте ми някой читав, дето да ми обърне наистина внимание, че е дълга и широка моята история.

# 115
Златни пясъци мисля ,че е в друга зона и билета до там е 1.50. Не става с блет от 1 лев.
Големият въпрос с тези билетчета в момента е: Вземаш си билет от машината на спирката. Автобуса обаче закъснява и не идва точно на време. Качваш се в автобуса, валидираш билет и по средата на маршрута билета ти изтича. Какво правим в тази ситуация - купуваме нов или пътуваме до спирката си ?
До сега ситуацията беше, че ако си се качил с валиден билет пътуваш до спирката си, щом с влизането си в автобуса си успял да го валидираш. Сега май искат нов, което не е коректно.
Има и още едно условие - ако пътника е без билет, глобата в автобуса е 30 лева, а ако откажеш трябвало да слезеш и да ти съставят акт а 50 лв. Обаче, как ще ти съставят акт и ще те гонят да ти го съставят ако нямат такива права? Това може да го направи само общинска полиция или от полицията. Други лица мисля, че нямат право да ти искат за проверка лични документи. Става голяма каша. Отново необмислени неща само и само да ти вземат пари.
Не искам да си мисля какъв цирк ще е с тези карти и колко глътнати пари ще има от автоматите без да са издали карта ....

# 116
Трябва ми да посетя уролог. Моля препоръчайте ми някой читав, дето да ми обърне наистина внимание, че е дълга и широка моята история.

Бих горещо препоръчала д-р Райков
Работи в терапията , приема в кабинет в център Младост. И с направлвние преглежда но се чака ( да кажвм минимум десет дена) та ние по спешност винаги ходим при него  на частно. Има телефон, (негов мобилен) за записване на час за преглед . Обаждаш се, записваш съобщение на секретар и той ти връща обаждането почти винаги същия ден . лекувал е три члена от семейството ми, щерката и сина няколко пъти , много добър диагностик е.

# 117
  • Варна
Честно казано, аз от скоро съм активен шофьор и си карам колата, но все пак понякога ми се налага за 1-2 спирки да ползвам градския транспорт и сигурно ще забравя, че се купува билетче пред спирката или вътре. Ами в 148 с тея лудници вътре дето става, как се редят хората пред машината за билети ? Прочетах някъде, че и контрольор имало във всеки автобус ?

# 118
  • Варна
Голяма каша ще настане с тези билетни машини. Аз редовно пътувам и знам за какво става въпрос. Особено в такива натоварени линии като 148... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 119
  • ВАРНА
Виждам много добре че Златни пясъци - Галата - Тополи  са в градската зона и би трябвало по новите правила да може с левче? 

Общи условия

Активация на акаунт