На пазар във Варна - тема 61

• 41 015
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Сега няма да се усети толкова, ама като пуснат големите ученици ще е екшън. Те имат парво на карти, но не всички си купуват.

# 121
  • ВАРНА
на 1 февруари като се върнат и ученици и масово пуснатите в принудителен отпуск ще се разбере какъв ад ще настане.

# 122
Като се върнат учениците спасението е карта. Влизаш, чекваш се и така. Не се редиш за билетчета. Въпроса е какво правят родителите, когато хванат отрочето им без билет. Как ще ги глобяват и какъв акт ще пишат при положение, че са малолетни.
Е те там ще е големия цирк. Както и с ромската общност.

# 123
Здравейте,

Мисля че е време за професионална бизнес фотосесия, портретна или както се нарича, можете ли да ми препоръчате добър фотограф във Варна?

До колкото се ориентирах по страниците на повечето едни са добри в снимането на бебета, други в снимането на реклами но не можах да открия кой може да ми направи добри снимки, които могат да използвам за работните ми цели. Ще се радвам ако споделите мнения.  Благодаря.

# 124
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Има ли го написано черно на бяло, че правилото за пътуване в рамките на 60 мин. с валидиран билет е променено? Аз лично не съм видяла тази промяна. Принципно билета си важеше до последната спирка на линията, която ползваш в момента.

# 125
Има ли го написано черно на бяло, че правилото за пътуване в рамките на 60 мин. с валидиран билет е променено? Аз лично не съм видяла тази промяна. Принципно билета си важеше до последната спирка на линията, която ползваш в момента.

Има го, да. Въпреки, че е малко объркващо, че не е на сайта на Градски транспорт Варна, нищо че Тасруд е обслужваща машините. Предполагам, не много хора биха се сетили да търсят там информацията.
П.П.Има и инфо за по-дългите линии, като аз си го тълкувам така, че ще може да се ходи с 409 до Златни.

# 126
Не е така. Няма как да се качиш например в 18А с билет от 1 лев и да пътуваш от МОЛ-а до Казашко. Билета трябва да е от 1.60 !
За момента това което проетох е, че ако ти изтече билета по средата на пътуването, купуваш нов. Не е коректно но е факт. Да не говорим, е машините повече от 10 лева не вземат ( май вземаха 20 но не съм сигурен ) Така че номера с имам 50 кинта но не мога да си купя билет ще го има масово. Очаквам от утре да стане една каша ....

# 127
Здравейте,

Мисля че е време за професионална бизнес фотосесия, портретна или както се нарича, можете ли да ми препоръчате добър фотограф във Варна?

До колкото се ориентирах по страниците на повечето едни са добри в снимането на бебета, други в снимането на реклами но не можах да открия кой може да ми направи добри снимки, които могат да използвам за работните ми цели. Ще се радвам ако споделите мнения.  Благодаря.
Светла Слънчева .

# 128
Не е така. Няма как да се качиш например в 18А с билет от 1 лев и да пътуваш от МОЛ-а до Казашко. Билета трябва да е от 1.60 !
За момента това което проетох е, че ако ти изтече билета по средата на пътуването, купуваш нов. Не е коректно но е факт. Да не говорим, е машините повече от 10 лева не вземат ( май вземаха 20 но не съм сигурен ) Така че номера с имам 50 кинта но не мога да си купя билет ще го има масово. Очаквам от утре да стане една каша ....

Ще направя първо един disclaimer, тъй като не пътувам с градски транспорт, още по-малко пък до Казашко или Виница, но! В линка, който пуснах пише, че се въвеждат "нови цени на превозните документи" и също от там, "се въвежда времепътуване" :

"Превозните документи ще се използват за всички линии от обществения градски транспорт на територията на община Варна, както и в крайградските автобусни линии от транспортната схема на община Варна – с.Тополи, с.Константиново, с.Казашко, с.Звездица, с.Каменар, както и к.к.”Зл.пясъци”, м-ст Корабостроител /Крушките/, м-ст “Аладжа манастир” и междуобщинската автобусна линия № 409.

В превозните документи е въведено времепътуване със следните цени: 60 минути – 1,00 лв.; 90 минути – 1,50 лв.; 120 минути – 1,80 лв.; Целодневен – 4,00 лв."

Не ми се цитира целият документ, дала съм линк всеки може да си го види. Но, ако е така както казваш Lan_7, то информацията за новите цени е много подвеждащо подадена. Аз примерно като НЕ пътуваща, ако се кача за Казашко с чиста съвест ще си купя билет за 60мин=1лев. И на какво основание ще ме глобят?

# 129
  • Варна
И после - слезте от колите, ползвайте ГТ. Да бе, само гледай...

# 130
  • Варна
И къде отиват т. нар. противоепидемични мерки? Сега ще настане едно скупчване пред тези машини, един качен върху друг. Мани-мани. Тъкмо утре ще го играя този филм, евентуално ще споделя Joy

# 131
То и сега е така по половината линии.

# 132
Ако го направя на време ще има проблем. От дом Младост до Тракия при катастрофа на кръговото на Автогарата отиват над 40мин ако е в силен трафик. Представи си че пътуваш от КАТ със 148 до Чайка. Ще го направиш над час. Какво става тогава?  Безумието е пълно. Да не говорим за това, че от утре отново отварят детските градини и ясни и за учениците в малките класове е присъствен ден. В Германия и Австрия затягат мерките ние тука ще се правим на безсмъртни...  Меко казано съм бесен.
На "Дивото брашно"  пробвали ли сте пълнозърнестия хляб?  Пробвах белия, но нещо доста време стои мек и не съхне което ми е странно....

# 133
  • Варна
Аз вече си купувам само от Лидл черен хляб. Един има, целия с ядки облепен отвън. И вътре има. Ужасно ми е вкусен.

# 134
  • Варна
Виждам много добре че Златни пясъци - Галата - Тополи  са в градската зона и би трябвало по новите правила да може с левче?  

Да, може с левче да се пътува до Златните.

Голямо реване е с този "Градски транспорт" от 3 дни, но моето скромно мнение е, че хората много бързо ще свикнат с новите правила.

Два дни активно пътувах с "Градски транспорт" и повечето хора знаеха какво да направят.

Тази вечер в рейса влязоха двама циганина, доста неугледни, и си валидираха билетите, които явно си бяха купили от друго място.

Решението да няма струпване на хора пред машините е ползването на електронни карти. Зареждаш си я за 10 лв, ползваш 11 пътувания, не си ограничен във времето, примерно да ги изразходиш за месец или два.

Както вече казах, повозих се този уикенд, и в 3 от 5-те ми пътувания мина контрола. Проблеми нямаше с никого. То вярно, че и автобусите бяха полупразни.

Смятам, че гратис можеш да минаваш, ако се качваш за 1-2-3 спирки и се озърташ като мишок. Хората от кварталите, които пътуват по-дълго време, ще си ползват карти и билети.

Общи условия

Активация на акаунт