Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 21

• 44 345
  • 765
  •   1
Отговори
# 180
Като изключим бисерите за нощната почивка и разширения корем,моята свеки ми каза колкото може по-дълго да кърмя. Ако ще и до три години. Защото тя като била малка е кърмена дълго. Майка и щяла да я отбива но свеки не я оставяла на мира, по улицата и дърпала блузата.
Инак на свеки единия син сам се отбил на 6м. Не знам как, но сам спрял. А другия (ММ) година и 2 м. май беше е кърмен. Та така каза тя, кърмата е най-хубавото, колкото по дълго можеш по-добре.

# 181
Аз пък моа пофаля свекитп за дълго кърмене -  1 г и 1 мес... За онези времена е било дъъъъъхъххъъхххххлгоо 😁😁😁
За капак е отбила рязко и не по собствено желание.  Казва ми,  че поне още месец два е щяла да го кърми.
Причината -  разболяла се от хепатит А и трябвало да влезе в болницата,  та... Отбиването станало рязко.  ММ е роден лятото,  в горещниците. Пролетта преди годината не го отбила.  Казали ѝ че не е добре да отбива лятото (бисерите от тогава,  че и сега) и тя продължила да го кърми.  Мислела октомври като захладнее да го отбива. Ама август се разболяла от хепатит и.... край.  Иначе детето (демек мъжо) е захранен по тогавашниъе схеми,  сокчета,  каши, пюрета,  али бали... Друг е въпросът,  че на нова година на 5,5 мес бебе е дала шоколад Кума Лиса Joy....
На мен за кърменето не ми е казала нищо.  Почнаха след годинката да подмятат да ги отбивам (те нали са февруари). Ама аз се троснах,  че докато искат ще кърмя и толкова. После лятото мълчаха (нали не се отбива лятото).  И наесен почнаха пак да подканват.  Казах на мм да не споделя,  че кърмя още и толкова.  Но те усилни - питат постоянно.  Накрая той им се троснал и казал,  че не знае ко правя сама в стаята.  Аз съм ги приспивала вечер и млъкнали.
Ноооо за яденето и захранването голямо месене беше  и все още ми се бъркат.  Това детска кухня голям буламач било.  То не е ли союено,  запържено и с един пръст мазнина отгоре не е манджа. Тряа се мИсо да има,  туй постното не е ядене.  И ляб,  задължително една две филии да се затопи мазнинката. ... ММ едвам се оправя с тях да не набутат нещо дето аз смятам за неподходящо за тях. А за сладко да не говорим  -  задължително тряа се изяде една паста или шоколад.  Нищо,  че дядо има диабет.  Винаги има сладко в тях и вде на нас го пробутват,  на децата най вече.

Ще пробутват ама аз ще им пробутам един в муцуната. Не търпя да ми казват с какво да храня детето си.

# 182
  • Несебър
Исках да ви споделя, че днес на консултацията се заговорихме с ЛЛ и разбра, че захранвам по ЗВБ. Викам си "айде почна се...". Обаче само се учуди и задаваше въпроси с любопитство. Каза, че щяла да каже на снаха си да сменят на този метод, че било много злоядо внучето. И се възмути едно време и тя как си е тъпкала нейните с пюрета, да си хапнат всичко. Та, да... Бях много приятно изненадана. 😁
И за да е по темата. Майка ми е потресена как не искам да давам на малката попара. Как така?!?! Без попара за закуска?... Ми има по-хранителни неща от хляб със сирене и предпочитам тях да давам. 😬🤷‍♀️

# 183
Днес ходих в парка с бебето, моя приятелка и някаква нейна приятелка, които бяха с техните деца (почти на по 3 годинки). Тъй като малката ми спи в количката само ако се движи им казах, че няма да мога да седна много при тях - те бяха на пейки с масичка. Та аз предимно обикалях около тях. Със сядането се наизвадиха солети, зрънчо, сокове, чипсове, какаови бисквити, киндери, близалки и желирани бонбони (може и да изпускам нещо) 😳 и тия деца като започнаха от всичко да си взимат...моята приятелка вика на детето си “Мамо не яж толкова, че после и обяд имаш”...е?! Как ще яде обяд й казвам аз с тая софра тук?! Направо ужас... По едно време взех да кърмя бебето и тая другата ми вика “Оо браво, че кърмиш аз не успях моя да го кърмя, но пък до ден днешен си иска шишето с кисело мляко” Не посмях да я питам от кога му дава кисело мляко. Иначе и цигарки си въртяха здраво...абе - идилия 😂😂😂

# 184
  • Плевен
Със сядането се наизвадиха солети, зрънчо, сокове, чипсове, какаови бисквити, киндери, близалки и желирани бонбони (може и да изпускам нещо) 😳 и тия деца като започнаха от всичко да си взимат...моята приятелка вика на детето си “Мамо не яж толкова, че после и обяд имаш”...е?! Как ще яде обяд й казвам аз с тая софра тук?! Направо ужас...
Villy-D -свиквай.Голям процент от родителките са така.Аз от 9 години съм по площадки и кътове и на такива неща съм се нагледала.И аз като теб се възмущавах в началото(понякога и сега,когато нещото е много фрапантно)но общо взето претръпнах.Сега виждам "плодовете"от труда на майките по площадките.Децата в класа на моя син,масово са с наднормено тегло,а кариесите са задължителни при голям процент от децата.Даже имат повече от 5-6.Редовно някое дете си тръгва по-рано от час,заради зъболекар.Часовете по физкултура са мъчение за повечето деца.Та те дори не могат да тичат след топката.И не само по площадките децата хапват от шумолящите боклучета.Особено вървят и в междучасията.25 деца-22 вадят вафли,бисквити,зръчно,кубети ..Само двама-трима (с моя син) си носят храна от къщи.Обикновено нещо дребно му давам,сандвич,домашен кекс,домашна баница,добруджанки.Основно децата в класа му са злояди(тук имам инфо от класния.На родителската среща се казва кое по колко и какво яде.)Междучасията се размятват всякакви пакети и пакетчета.Та исках да кажа,да свиквате.От малки децата като са почнати с такава "храна"-така си продължава и в училище,че и нататък.Важното е да не обръщаме много внимание,децата не са наши и ние нямаме правото да казваме на други майки,как да си гледат децата.Можем само да се възмущаваме скрито.
Скрит текст:
Знаете родителските практики майките да навличат децата си,за да не настинат.В нашия клас,майките до една(без мен всъщност) са такива.Дюдюкат след класния,как може посред зима да пуска децата да играят футбол навън,по блузи.Едната даже направи на въпрос,15 минутно излизане на децата да поиграят на снега.Не бивало,защото ще се изпотят и изстинат.На следващата седмица,сина и беше с ангина.Набеди класния ни,че НАРОЧНО,извеждал децата навън за да изстинат и да си останат вкъщи.Това имал за цел учителя,да ни разболява децата нарочно.Сега само като видят децата навън да играят и се започват с коментарите,как трябвало зимата да спрат физкултурата,и чак напролет да започнат часовете.Направо е мъчение за мен вечер ,да застана до тях и да им слушам глупостите.Не вярвах,че има толкова тъпи и заблудени хора,но е факт.Има,и са много!!!

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 08:38 от peten

# 185
Купуват си спокойствието родителите като дават близалките и бонбоните. Иначе как ще изпият кафето с цигара и ще си лафят?!

# 186
Скрит текст:
Знаете родителските практики майките да навличат децата си,за да не настинат.В нашия клас,майките до една(без мен всъщност) са такива.Дюдюкат след класния,как може посред зима да пуска децата да играят футбол навън,по блузи.Едната даже направи на въпрос,15 минутно излизане на децата да поиграят на снега.Не бивало,защото ще се изпотят и изстинат.На следващата седмица,сина и беше с ангина.Набеди класния ни,че НАРОЧНО,извеждал децата навън за да изстинат и да си останат вкъщи.Това имал за цел учителя,да ни разболява децата нарочно.Сега само като видят децата навън да играят и се започват с коментарите,как трябвало зимата да спрат физкултурата,и чак напролет да започнат часовете.Направо е мъчение за мен вечер ,да застана до тях и да им слушам глупостите.Не вярвах,че има толкова тъпи и заблудени хора,но е факт.Има,и са много!!!
[/quote]
И в училище ли ги има тези? Божкеее!!! Ами да - излизаха да играят в снега, да моята госпожица настина, но и през ум не ми е минавало да обвинявам госпожата. Луди хора - държат ги в инкубатор и после "  Ох, той/тя много болнави!"

# 187
  • Германия
Ох, оф топик е, но да кажа и аз за излизането зимата. Децата в нашата ДГ (в Германия) ги изкарват май всеки ден навън, последно бяха в двора да играят в снега, темепратурата беше към -12 градуса. Поне моето не се разболя, другите вероятно също.

# 188
Вчера бяхме на площадката на слънце в 13 часа. Слагам моето по тениска на люлката до него слагат негово наборче със зимното яке, двете с майката бяхме по тениска. Погледа другата майка моето и каза "Мамо, да не те сваря" и разкопча зимното яке 😄. Едвам се сдържах да не прихна. 😂
Иначе по темата бяхме на консултация и ме пита педиатърката, дали синът ми яде вече от големите пюрета и аз и казах, че не.(Не знае, че е ЗВБ бебе) И ме погледна и попита подозрително"А ти как го кърмиш, я някакви часове или на всеки рев". Аз си признах веднага, че кърмя в някакви часове, защото е вярно 😄 и в 13 и в 14, и в други часове кърмя, все са някакви 😂
Изпрати ме с думите, че все пак кърмата вече не е хранителна толкова.
В нейна защита ме попита яде ли нощем и като казах "Да", въобще нищо не изкоментира.

# 189
Ами да, часове са си. Е някой път и на половин час ама... да не се издаваме.
На мен ми казаха да измествам храненето с по 10-15 мин докато стане на три часа в един момент, за да има режим. Ако плаче да търпя. Ама няма как да стане това.

# 190
  • някъде в орбита...
...и в 13 и в 14, и в други часове кърмя, все са някакви 😂...
Тънко бягаш по тъч линията, но си права, часове са си Joy

# 191
Номинирам

Като го прочетоп, веднага се сетих за онези веган родителии, които не давали кърма и Ам на новороденото си, а само вода, за да бъде и бебето веган. Rage

# 192
Като споменахте за водата, моя позната, която е кърмила, ми обясняваше как давала вода на бебето, щото и то било човек и имало нужда.
Нашата педиатърка също ми говори още от началото вечер да правим 6 часа пауза, а малко по-късно даже 9 часа, да съм давала вода, да си почивало стомахчето. Освен че и двамата ще ревем по цяла нощ, най-много и да си бях прецакала кърмата с тея 9 часа пауза. Добре, че не съм от тези, които слушат и изпълняват, без първо да прочетат.
На три месеца ходихме на преглед при невролог и понеже качва доста кг, тя спомена за рахит и каза да почваме със сокчетата. Като й казах, че кърмя на поискване, каза "А, да, те там в Америка така правели"...

# 193
  • някъде в орбита...
Като й казах, че кърмя на поискване, каза "А, да, те там в Америка така правели"...
Ми не, не само там.

# 194
Да, знам, дори нашето Министерство на здравеопазването това препоръчва, но тя жената е решила, че това са някакви американски глупости явно.

Общи условия

Активация на акаунт