Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 18

• 57 133
  • 788
  •   1
Отговори
# 525
То чесно да ти кажа аз се мажа постоянно ама кел файда Simple Smile Пробвай с буца лед , на мен в корема така ми беше ок , взимаш леда , държиш минутка , после бодеш и пак държиш , не ставаха чак такива синини.
Жалко. Много се надявах да има магически медикамент с който буците да се разнесат😃. Синини рядко си докарвам, но имам буци които си седят от преди месец и ако се опитам да забия иглата близо до тях, усещам напрежение и/или направо ми "избива" лекарството 🤷‍♀️.

blue.angel
Признавам си, че леко ме смущава болката от поставянето на други места ама избор нямам, та ще пробвам с лед за обезболяване . И ще се надявам да се оправи корема и да се върна там. Истински се притесних, че щом в 4ти месец нямам място, как ще изкретам до края, поради което като ме треснат хормоните сутрин си поревавам малко 😃.

# 526
  • до най-прекрасния мъж
Трябва да уцелваш места, които са по-мазнички. За първи път в живота си се радвам, че съм по-пухкава. Ако сложа някъде, където е по-слабичко мястото, веднага ми става синина и буца. Като стане трудно в краката, ще мина на паласки и вече ръце са ми краен случай, че там сама не мога.

# 527
Трябва да уцелваш места, които са по-мазнички. За първи път в живота си се радвам, че съм по-пухкава. Ако сложа някъде, където е по-слабичко мястото, веднага ми става синина и буца. Като стане трудно в краката, ще мина на паласки и вече ръце са ми краен случай, че там сама не мога.
Леле, това за по-мазничките места не го знаех. Много благодаря 😊! Аз съм слабичка, дори сега когато ям 24/7 не качвам особено (за добро или лошо...). Ще опитам от утре в краката, в някоя мазничка област. Дано гадните буци не се появяват толкова много.

# 528
Както вече съм писала, аз мажа с Хепароид Зентива. Нямам нито синини, нито буци. Вече 6 месеца слагам само в корема. Случвало ми се е да пропусна няколко дни да пропусна да се намажа и иглата не иска да влезе. За съжаление в момента няма по складовете. Предложиха ми Лиотон като заместител, но не съм си взела все още.

# 529
Аз чат-пат се мажа с Лиотон и има ефект. Отделно забелязах, че в зоните, където започнах преди малко повече от 2 месеца, вече няма бучки и взех да повтарям. Иначе и съветът с бучката лед е добър - аз слагам само след инжекция.

# 530
  • София
Ирен, провери листовката на хепароид, че имам спомен че не е ок при бременност, особено по корема. Аз съм го ползвала по друг повод и имам неприятен спомен за това мазило.

# 531
Ирен, провери листовката на хепароид, че имам спомен че не е ок при бременност, особено по корема. Аз съм го ползвала по друг повод и имам неприятен спомен за това мазило.
Дели, то според листовките и Клексан не трябва да ползвам 10 месеца Wink В АГ отделението ми го препоръчаха. А в листовката пише, че може да се прилага след препоръка от лекар. При теб какъв неприятен спомен е оставил?

# 532
аз с хепароид се мажа и много лекари ми казаха че е ок но не действа тва лично според мен

# 533
Момичета, от 2 - 3 дена като поставя Фраксито в корема след това няколко часа ми пари местото където съм се убола и така пари все едно съм се  изгорила много неприятно. На някоя от вас случвало и ли се? В 26 г.с. съм и по принцип ме посъветваха да бия в ръцете но сама нещо не ми се получава а в краката признавам незнам къде. Моля Ви дайте съвет.

# 534
  • до най-прекрасния мъж
Във външната средна третина на крака или ръката се слага НМХ. Мислено си раздели бедрото по дължина на 3 и по ширина на две. В средната част от средата към външната страна го слагам аз. Гледам да е на място с повечко мазнинка, за да се получи по-плътна гънка и да не иде в мускула.

# 535
  • София
За Клексан няма проблем.

Аз проверявам медикаментите тук:
http://www.e-lactancia.org/
Ако е ок за кърмене, би трябвало да е ок и за бременност.

За хепароида - аз мажех огромен хематом на бедрото, който не се повлия, а хепароида ми дразнеше на кожата. Не бих си го намазала на корема с бебето.

Дели, то според листовките и Клексан не трябва да ползвам 10 месеца Wink В АГ отделението ми го препоръчаха. А в листовката пише, че може да се прилага след препоръка от лекар. При теб какъв неприятен спомен е оставил?

# 536

За хепароида - аз мажех огромен хематом на бедрото, който не се повлия, а хепароида ми дразнеше на кожата. Не бих си го намазала на корема с бебето.
То при това положение и аз не бих си го мазала. При мен ефектът е точно обратният. Явно си е до кожа и организъм, а аз по принцип съм с нежна и чувствителна кожа. Иначе хепароида в този сайт не успях да го открия.

# 537
Здравейте,в 6г.с. Седмица съм. Проследяващия гинеколог ми назначи терапия само от Клексан 0,4. Има ли и други, които да са само на НМХ. Без аспирин?
Вчера ми беше първото поставяне и при инжектиране на лекарството се усетих пареща болка.
Бих била благодарна, ако някои сподели особености при поставянето, бързо или бавно трябва да се вкарва иглата, и самото лекарство? Благодаря 🙂

# 538
Здравейте,в 6г.с. Седмица съм. Проследяващия гинеколог ми назначи терапия само от Клексан 0,4. Има ли и други, които да са само на НМХ. Без аспирин?
Вчера ми беше първото поставяне и при инжектиране на лекарството се усетих пареща болка.
Бих била благодарна, ако някои сподели особености при поставянето, бързо или бавно трябва да се вкарва иглата, и самото лекарство? Благодаря 🙂

Не винаги се предписва и аспирин, при НМХ, зависи от случая и състоянието на бременната.
Щом така е преценил следящия ти АГ, значи за твоето състояние и мутации за настоящия момен е добре.
Просто ще се налагат по-чести прегледи на доплер след 12-13 гс. някъде.
В самите опаковки много добре е обяснено поставянето на инжекциите, има и доста видеа в ютуб, на който показват как се поставя.
Късмет и лека бременност🍀

# 539
На самата листовка пише на 90 градуса, а аз винаги слагам под ъгъл 30-45 градуса на около 2 пръста от пъпа. Гледам да не вкарвам прекалено бързо лекарството. За доста месеци слагане само няколко пъти ме е заболявало и обикновено в такъв момент сменям мястото.

Общи условия

Активация на акаунт