Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 18

• 57 111
  • 788
  •   1
Отговори
# 555
  • до най-прекрасния мъж
в същност сме над 3000 жени на терапия в момента
Ми не сме много, спокойно могат да ни подсигурят количества.

# 556
е не сме много ама не сме и малко Simple Smile Но проблема е с това че то винаги е имало проблем с тези лекарства а по край ковид се засили още повече просто

# 557
  • София
В неделя писах в контактната форма на страницата на Санофи (производителя на Клексан), че съм бременна на терапия клексан 0,6 и не мога да си намеря в аптеките. Бях много приятно изненадана, че още в понеделник ми звъннаха и ми казаха, че в случая в Марешки имали - да дам три имена, аптека на Марешки която ми е удобна и колко кутии искам. На другия ден ми бяха подсигурили исканото количество в посочената от мен аптека.

# 558
Дами,бременна в 20г.с. съм ,  на Клексан 0.4 по веднъж на ден ,заради тромбофилия с Фактор V и т.н. Последните ми изследвания за Д-димер и АПТТ са завишени,но долу в графа е описано за бременни в различния триместър различни реф.стойности. спрямо тези за 2ри триместър всичко е наред , но последните 3 пъти , в които бия Клексан ми тръгва малко кръв от мястото ,а и кръв от носа в близките 2дни само от едната ноздра.. малко се притеснявам дали не съм разредила в повече кръвта.. Раздвоена съм ,защото единия ми лекар ,при когото съм по НЗОК ми каза за Клексана и започнах още 2ри месец,но другият , при когото ходя на частно беше ЗА само Аспирин протект.. въпреки всичко везните повече натежаха за Клексан и го започнах ,но сега нещо се разколебах и притисних..има ли някоя , която да ми даде съвет,да знае нещо или да е в подобно положение..извинете за дългия пост,но нещо съм много шашната...

# 559
  • до най-прекрасния мъж
Съгласувай с лекаря, предписал ти Клексан. Гледа се и кръвотокът към бебето как е.
Моето APTT е на долна граница, а Д-димер на горна, но са в норми. Казаха ми, че продължавам до 36 г.с. на същата доза. Аз бия 0.4 от деня на трансфера. Сега съм в 25 г.с.  изследванията правих преди точно 1 месец. И на мен ми кърви леко мястото от време на време, ако уцелим кръвоносен съд. Аз бия в краката от известно време. От носа нямам кървене, но често имам кървави корички. Специално за това и други мами в отчетната ни тема се оплакват, без да бият НМХ.

# 560
Последния триместър бях толкова надупчена, че където и да поставях кървях. Според мен просто вече на тялото му идва нагоре толкова бодене, а и кръвоносните съдове са по изразени.

# 561
Как облекчавате сърбеж след инжекция?  Винаги слагам лед веднага след апликация за минута-две и не съм имала подобен проблем, но вчера нямах възможност и след инжекцията мястото се зачерви и сърби доста. Сега се прибрах и пръснах със сребърна вода, май се облекчи, но не знам колко ще е трайно. Днес пак имах лед под ръка и няма никакъв проблем.

# 562
От sanofi  ще ми изпратят клексан0,4 до посочена аптека, да е една от Марешки
За Пловдив препоръчаха да се търси Марешки, Sopharmcy - тази имали добра дистрибуторска мрежа и като създавали пациентски профил, щяло да е по-удобно.
Друга верига - Запад

За ковид ползвали 0,6 клексан и фраксипарин, та не би трябвало да има проблем с 0,4клексан. Имали договорки да доставят дози клексан за 2000 пациентки месечно.

Относно документ в аптеките, валиден такъв е рецепта от доктор. Другите книжа с доказване  с изследвания били отпаднали. Ама, министър Коце го каза преди време по TV и сега някои още си го искат.

# 563
Момичета,днес ми заявиха да спра Клексан 0.4 (20г.с. съм) и да мина на Аспирин протект до към 30г.с после пак Клексан до 2седмици след секциото... На някоя спирали ли са го така,много ме е страх да не стане беля,че много ми се иска поне тази 3та за мен бременност да е Успешна... 😔🍀

# 564
на база на какви показания и изследвания се взе това решение и кой го е взел

# 565
Истината е ,че това е по препоръка на доктора , при когото бях на ФМ2 и когато споделих нещата от прегледа с лекуващия ми - същият каза "купила ли си много Клексан..ако не си я наистина по-добре спри го хем да не се бодеш,няма страшно,ще го почнеш пак към 30г.с." и го извикаха по спешност и това беше всичко... 😔

# 566
за мен тези показания не са основателни без изследвания ! На база на какво взимат такива решения

# 567
Именно.. то излиза,че трябвало да съм на аспирин от самото начало (както и един Генетик ми потвърди преди малко по телефона) ,но сега да го спра така от нищото.. няколко доктора казват "давай смело няма проблеми" , а няколко "аз не бих казал на пациент да го спира".. и аз направо не знам как да реагирам..така оставят решението на мен.. което не е вариант

# 568
иди на хематолог това е единственното разумно решение

# 569
Истината е ,че това е по препоръка на доктора , при когото бях на ФМ2 и когато споделих нещата от прегледа с лекуващия ми - същият каза "купила ли си много Клексан..ако не си я наистина по-добре спри го хем да не се бодеш,няма страшно,ще го почнеш пак към 30г.с." и го извикаха по спешност и това беше всичко... 😔
И на мен док, при когото правя ФМ ми каза , че мога да спра Клексана в 19-20гс , ама се оказа , че не само НЕ го спрях, ами ми включиха и допълнително аспирин, като се видяха резултатите от доплер+ кръвни. И на последния преглед док като ми видя доплера и каза , че явно комбинацията от двете е свършила много добра работа, защото са ми почти перфектни показанията.

Общи условия

Активация на акаунт