Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 18

• 57 122
  • 788
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте дами! Някоя от вас скоро да е купувала фраксипарин в София да сподели от коя аптека? Благодаря предварително 🌸

# 541
Здравейте дами! Някоя от вас скоро да е купувала фраксипарин в София да сподели от коя аптека? Благодаря предварително 🌸

Фраксипарина е издърпан от мрежата, поне по последна информация, Клексана е по-често намиран покраъ зачестелите случай на ковид

# 542
Не съм от София, но последните няколко пъти си го купувам от Марешки, в различни градове. Последно вчера след доста търсене пак там открих. Предполагам, че може в техните складове да има.

# 543
Момичета, да ви кажа какво се случи при мен. Трябваше да бия Клексан 0.6, но нямаше в нито една аптека из София, камо ли достатъчно за още 2 месеца. Оказва се, че има закон, според който ако ти е изписано лекарство (особено ако си бременна), производителят трябва да ти го осигури. Намерихме фирмата, която внася Клексан, писахме им за ситуацията и в рамките на деня те доставиха кутии от 0.6 за 2 месеца в най-близката ни аптека в квартала.

# 544
Много полезно, благодаря, че сподели! Сигурно ще се наложи да го пробваме и с Фраксипарина рано или късно Simple Smile
А случайно да се сещаш кой е закона?

# 545
Би било полезно да пуснеш какво точно и на кой точно си написала Simple Smile

# 546
На мен първоначално ми изписаха Клексан, точно защото мн трудно се намира фраксипарин а, но като си бия инжекциите страшно много ме боли и ми се получават огромни синини нещо страшно е… + коремът ме боли в продължение на 30/40. Мин след като инжектирам. С фраксипарин а нямам никакви проблеми и -АГ-то ми каза да го заменям стига да намеря. Клексан в Дружба 1 аптеката на пазарчето има и от 0,4 и 0,6

# 547
Някой да знае какво се случва с клексана в Пловдив? Към днешна дата почти никъде го няма.

# 548
  • до най-прекрасния мъж
Някой да знае какво се случва с клексана в Пловдив? Към днешна дата почти никъде го няма.
Виж в аптеки Запад. Там винаги има бройки, може да не е кутия, но се намират. Носи си генетични изследвания и рецепта, иначе няма да ти дадат. Ако имаш служебна бележка, че си бременна, ще е още по-лесно. В момента дават само за бременни. Всяка седмица купувам и винаги искат от ММ документи.

# 549

Аз днес си купих 0.4 от sopharmacy на главната, също съм взимала от sopharmacy на Капитан Райчо.

# 550
До сега купуваме от аптеката срещу спирката на Ленинград и винаги имаше.
Днес, ново двайсе, обиколил е моя мъж няколко аптеки, едва се съгласили на кутия, а обикновено повече от две не вземаме.
Взели му ЕГН-то,неговото за какво ли им е...

# 551
  • до най-прекрасния мъж
Имат, крият го, трябва да е настоятелен. И ние сме изпадали в подобна ситуация. Ако само пита, няма, като каже, че е за бременна и им даде документите, веднага обръщат плочата. Имало, ама да питат дали не е запазена и все се оказва, че не е. И ние купуваме по една, макс две кутии.

# 552
Ще му дам документи в него.
Той носи рецепта, те го познават и днес са казали, че нямали зареждане.
Утре ще пиша до производител/доставчик да видя какво ще кажат.
Вместо да е безплатно за нас, ходим и се молим да платим

# 553
  • до най-прекрасния мъж
Ще му дам документи в него.
Той носи рецепта, те го познават и днес са казали, че нямали зареждане.
Утре ще пиша до производител/доставчик да видя какво ще кажат.
Вместо да е безплатно за нас, ходим и се молим да платим
Точно. Аз не вярвам да сме чак толкова много жените на подобно лечение в БГ, та да не могат да доставят количества. Мисля, че заради тромбозите от Ковид са възможни и злоупотреби и укриване на бройки за "наши хора". Април беше същата работа. В една аптека, няма да казвам коя, попитах, нямали. А аз точно след трансфер. Казах, че съм инвитро и попитах има ли начин да поръчам. Ааа, ама щом е така, май имало една кутия. А аз давам рецепта от АГ болница все пак. Накрая ми извади 15 бр, както нямаше.

# 554
в същност сме над 3000 жени на терапия в момента

Общи условия

Активация на акаунт