Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 18

• 57 192
  • 788
  •   1
Отговори
# 660
Ти смени ли го или отмина въпреки че си на Фраксипарин?

# 661
Смених го, но определено си трябваше време да ми се изчисти организмът.

# 662
Някакво объркване имате. Клексан и Оксапар са едно и също, активното вещество е Enoxiparin Sodium.
На фраксипарин активното вещество е Nadroparin Calcium.
Пише го на кутиите.

И на мен това ми стана чудно, защото реално не би трябвало да има разлика.

# 663
Здравейте от къде купувате Фраксипарин 0.4 ,не го намирам по аптеките. Нужен ми е за тежко болен човек. В Турция също не можаха да ми го намерят. Благодаря предварително.

# 664
Здравейте от къде купувате Фраксипарин 0.4 ,не го намирам по аптеките. Нужен ми е за тежко болен човек. В Турция също не можаха да ми го намерят. Благодаря предварително.

Вижте по-нагоре в коментарите, Фракси 0,4 е по-трудно откриваем от Клексан, така че може дахго замените.

При изчерпяни количества в аптеките, може да се свържете с дистрибуторите, за да ви го доставят, ако е възможно.

# 665
Щом не е за бременност попитайте лекар дали може да се замени, не помня дали нямаше никакво значение в такъв случай активното вещество.

# 666
Ако не е за бременна, в много случаи може успешно да се замени с директен орален антикоагулант като еликвис, ксарелто и др. Помежду им обаче има малки разлики, затова задължително трябва консултация с лекар. 

# 667
В момента лежа в Токуда профилактично. Заради тромбофилията ми пуснаха Анти-ха. Излезе стойност малко под минимума за тяхната лаборатория. До днес бях на Клексан 0,4, но заради тази стойност искат да мина на 0,6. Проф. Паскалева ми е написала до края да си остана на 0,4 /при същата стойност/. Отказах писменно, защото решението не е на наблюдаващия ме по принцип лекар, а на дежурен такъв и то от резултата на хартия. Дори не провери кръвотока как е. Отговори, че като се прибера в къщи мога да правя, каквото си искам, т. е. да се върна на 0,4. Аз съм много стриктен и отговорен човек, но това не ми се струва нормално. Два дни да съм на 0,6 без убедителни доказателства за необходимост и после на 0,4. Искам да получа ѝ второ мнение от специалист, при който имам час за събота.
Понеже в темите многократно се е споменавало за такива случаи, ще попитам отново: Някоя от вас с такъв проблем наскоро?
За протокола в 34 гс съм.

# 668
аз съм с понижено анти Ха от Юли месец и си седя на 0.4 въпреки че уж съм за вдигане на 0.6
Спазвай си терапията от Паскалева докато не се консултираш отново.Защото 2 дена така два дена онака нее адекватно

# 669
  • до най-прекрасния мъж
Моята драма с намирането на Клексан завърши успешно, след като писах на Санофи по съвет от темата. След броени часове с мен се свърза една много мила дама и ми предостави телефон, на който да се свържа с някакъв господин. С него пък се разбрах за няма и минута - три имена, адрес на аптека, която ми е удобна, бройка и вид, изпратени на Viber. Вчера успешно си взех 6-те кутии и поне до 36 г.с. ще имам.
Иначе, в аптеки Марешки се намира Фраксипарин 0.4. Вече два пъти предлагат на ММ. Първият път взехме, но сега направо си поръчах Клексан, за да не ги сменям постоянно.

# 670
аз съм с понижено анти Ха от Юли месец и си седя на 0.4 въпреки че уж съм за вдигане на 0.6
Спазвай си терапията от Паскалева докато не се консултираш отново.Защото 2 дена така два дена онака нее адекватно

Аз точно затова писах толкова подробно. Аз също от юли съм с тази стойност, но пиех и Аспирин акард от 150 до неделя вкл. От понеделник /като ме приеха в Токуда/ ми го спряха. Та затова те смятам за нормално да го променям /поне до второ мнение/. Вчера Апостолова, при която съм ми каза, че ще остана на 0,4,о днес ново 20 от другите две лекарки.
Ами рискувам си и това е! А те да са спокойни, че аз поех товара.
Дори не пожела дежурната да види на Паскалева предписанието което е в мен. Тя не била АГ! Но пък е светило в областта на тромбофилията!

# 671
Свържи си се с Апостолова и я питай и нея.

# 672
Фракси имаше в ап.Марешки в Пловдив последно преди около 10дни..

# 673
Момичета, тези от вас, които са получили алергия към Фракси директно пъпки ли ви излязоха или първо сърбежи? При мен от около седмица се появиха сърбежи, на мястото на убожданията, които не са сериозни, почеша се малко, облекчи ме и след няколко часа пак, не е постоянен сърбеж. Не е дискомфортно, пъпки все още нямам. Мисля да пусна кръвни за алергия, защото скоро ще се зареждам пак с няколко кутии и се чудя дали няма да се влошат нещата и да потърся Клексан. Но предпочитам Фраксипарин, от Клексана много ме боли при поставянето.

# 674
При мен кожата се поду на мястото на поставяне, последва зачервяване и страшно силен сърбеж, който не успях да облекча с импровизирани методи като лед и сребърна вода. И откакто се появи първият такъв сърбеж, всеки ден на новото място се появяваше нов.
На мен също Фраксипаринът ми беше по-лесен за поставяне, с Клексана ме боли и стават доста бучки, но явно ми понася засега.

Общи условия

Активация на акаунт