Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 18

• 57 198
  • 788
  •   1
Отговори
# 690
И според мен е абсурдно да се спре аспирин в тази седмица, те тогава се появяват най-големите проблеми с кръвотока.

# 691
Момичета,

Имам въпрос, който е свързан с притеснението ми от вчера. Бях на преглед където се следя, но по някаква причина лекарката просто си ме претупа (може и да не е била в настроение). Досега винаги ми е обръщала внимание и затова и стоя при нея. Аз я попитах какво ще правим с аспирина, аз съм на Акард 150мг от началото. Кръвотока ми беше добър на предишният преглед, вчера не го видя, но без изследвания без нищо ми каза спираме аспирина. 24+1съм.

Днес пуснах изследвания и по-специално Анти Ха и се оказва, че май дозата от 0,4 не ми е достатъчна. Изпратих й ги и на нея и тя пак каза, пусни си АнтиХа някъде другаде и ако резултатът е нисък, ще вдигнем дозата, но аспирина го спираме.

Как бихте постъпили вие в такава ситуация?
Благодаря 😒

Bochinka е права. Ако си от София те съветвам да се консултираш с доц. Карагьозова. Аз ходя и при нея. Тя е с голям стаж като АГ и разбира от тромбофилия. На много жени е помогнала. Работи в Майчин дом, а на частно във Фемина. Аз ходя на частно. Гледа много обстойно.

# 692
Момичета,

Имам въпрос, който е свързан с притеснението ми от вчера. Бях на преглед където се следя, но по някаква причина лекарката просто си ме претупа (може и да не е била в настроение). Досега винаги ми е обръщала внимание и затова и стоя при нея. Аз я попитах какво ще правим с аспирина, аз съм на Акард 150мг от началото. Кръвотока ми беше добър на предишният преглед, вчера не го видя, но без изследвания без нищо ми каза спираме аспирина. 24+1съм.

Днес пуснах изследвания и по-специално Анти Ха и се оказва, че май дозата от 0,4 не ми е достатъчна. Изпратих й ги и на нея и тя пак каза, пусни си АнтиХа някъде другаде и ако резултатът е нисък, ще вдигнем дозата, но аспирина го спираме.

Благодаря 😒

Bochinka е права. Ако си от София те съветвам да се консултираш с доц. Карагьозова. Аз ходя и при нея. Тя е с голям стаж като АГ и разбира от тромбофилия. На много жени е помогнала. Работи в Майчин дом, а на частно във Фемина. Аз ходя на частно. Гледа много обстойно.

Здравейте. Благодаря ви, че се включихте.
А имате ли телефон за да се свържа с нея и още утре мога да отида, а ако не в понеделник?

Ще ви бъда благодарна!

# 693
Момичета,

Благодаря 😒

А имате ли телефон за да се свържа с нея и още утре мога да отида, а ако не в понеделник?

Ще ви бъда благодарна!

Моля. Аз звъня на телефона на Фемина. Тя гледа в понеделник, четвъртък и събота. Помолете утре да ви запишат за събота. Много са учтиви. Късмет и после пишете отново.

# 694
Момичета,

Благодаря 😒

Ще ви бъда благодарна!

Час мажеш да запишеш и онлайн от easydoc пишеш името на доцентката и излиза.

Аз също съм с позитивно мнение за нея, страшно добра, с опит над 30 години, гледа много обстойно и обяснява всичко.

На пръв поглед може да тихсе стори малко строга, но е адски мила.

Бъди спокойна и не се притеснявай💕🍀

# 695
Здравейте, в 5 г.с. съм и бия Клексан (Оксапар 0.4). Слагам го в корема, но днес нещо не се справих Frowning Забих иглата и започнах леко да вкарвам лекарството,  но много ме заболя и я извадих. Не успях да вкарам цялото, а може би около половината лекарство. Предишната бременност всеки ден съм била Клексан/Оксапар и макар и понякога със синки, се справих. Сега нещо не се справям така добре. Sweat Според вас проблем ли е един ден пропуск, т.е. даже не е съвсем пропуск, но не посмях да сложа друга, защото няма да нацеля точното количество.  Освен това скоро трябва да намеря друго място, където да ги бия, а не в корема, защото там започнам да слагам подкожен Прогестан и става по-сложно. В ръката сама няма как, а няма кой да ми ги слага. Някакви идеи? В бедрото къде точно се поставят?

# 696
просто си сложи остатъка от лекарството на друго място какъв е проблема. В краката не се усвоява така добре, слагай сииго в паласките или корема. Или направи времето така че мъжа ти да ти ги бие в ръцете.

# 697
Нищо няма да стане за един ден.

Може да опитате в паласките или външна страна на ръцете.
Често трудно влиза иглата, пробвам на момента друга точка и така

В корема се отказах да бия, имам топче от повече от месец.

# 698

Аз имам тъмно петно, което си стои от 2018-та.
А инжекцията от днес я изхвърлих, защото реших, че не е удачно да бода втори път със същата. Днес просто ще пропусна.
Ще мъча на други места да бия, паласките или мъжа ми да ми ги бие в ръцете евентуално.
Наистина понякога иглата влиза трудно и тогава боли. Сякаш и от предишното продължително боцкане е станала по дебела. Sweat Smile

# 699
Здравейте, момичета! Искам да попитам колко са ви тромбоцитите в края на бременността? Ще раждам секцио и помня, че Лисичков ми беше казал, че под определена стойност не трябва да падат, но не помня точно колко.

# 700

Аз имам тъмно петно, което си стои от 2018-та.
А инжекцията от днес я изхвърлих, защото реших, че не е удачно да бода втори път със същата. Днес просто ще пропусна.
Ще мъча на други места да бия, паласките или мъжа ми да ми ги бие в ръцете евентуално.
Наистина понякога иглата влиза трудно и тогава боли. Сякаш и от предишното продължително боцкане е станала по дебела. Sweat Smile

Няма никакви проблеми да пропуснеш един ден и АГ-то ми и няколко акушерки ни го повтаряха, важното е на другия да го биеш. Аз също съм с 0,4, чак в 7 ми е по-трудно да се бия до сега беше добре, но корема се опъна. Наистина пробвай в паласките . Аз моите ги бия директно под 90 градуса , така ми в по-лесно, някой момичета бяха писали и друг начин тук във форума под угъла 45 мисля беше, върни се назад в коментарите и виж, може да ти е по-лесно.
В краен случай както предложиха поагоре сменяш часа и чакаш мъжа ти да ти бие инжекция. Като ако пиеш още нещо допълнително сменяш и техния там- например ако си биеш клексана сутрин, привечер пиеш хапчетата.

# 701
Момичета, в началото на втори триместър съм, втора бременност. Коремът ми с тази рязко стана голям и като бия Клексана, често от налягането изхвърча от лекарството. В понеделник ще ходя да изследвам кръвосъсирващите фактори (без Анти Ха, че тук никъде не го изследват). Малко се отклоних, но въпросът ми е: Как предотвратявате това излизане на лекарството при вадене на иглата?
Не мога да се сетя как съм процедирала с предната бременност. И тогава го имах този проблем... Има ли начин да се бие и да не излиза?

# 702
В средата на 8 месец продължавам да си ги слагам в корема, въпреки че е много пораснал и почти не хващам гънка. Винаги съм ги слагала под 45 градуса . Не ме болят при поставяне, но от време на време се получвата топчета, които после болят леко.
Редактирам се заради Ponytail . Слагам бавно Клексана и след като е влязло цялото количество, задържам още няколко секунди и чак тогава вадя иглата.

# 703
Момичета,  секциото ми е след 10 дни, на Клексан 0.4 съм. Днес пуснах изследвания и д-димера ми е 1.7, което знам, че е горната граница за бременност в 3ти триместър. С док ще се видя чак в понеделник. Какво мислите за този резултат, какво може да се направи вече?😏

# 704
Можете ли да ми препоръчате къде в Пловдив да изследвам Анти-Ха и има ли особености преди вземането на пробата..? Благодаря !

Общи условия

Активация на акаунт