Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 18

• 57 103
  • 788
  •   1
Отговори
# 720
Здравете, аз съм в 35 г.с и след последната коагулация АГ ме накара от Фракси - 0.4 и Фракси - 0.6 през ден (на кратко редувам ги) да спра акард 75мг. И да мина изцяло и само на Фракси - 0.6 всеки ден но ме предопреди, че може да прокървя. И въпросът ми е следния има ли някой от вас само на терапия Фракси -0.6  и дали в действителност създава проблем?

# 721
Аз също ще минавам от Клексан 0,4 + Кораспин 100мг в 36гс на Клексан 0,6. Не мисля, че ще има проблем, защото е малка разликата.

# 722
Аз съм на 0.6 от около месец, без допълнителни други медикаменти и не съм имала прокървяване засега.

# 723
Iren11, и Елмайра благодаря за бързият отговор сега съм малко по спокойна Simple Smile

# 724
Добро утро! Момичетата, които са били на преглед при Паскалева, може ли да споделят колко се чака? Часът ми е в 10 часа, в колко да очаквам да ми пуснат анти ха?

# 725
първо си пускаш анти Ха, той за това ти е часа, в 10 го пускаш и след това чакаш резултата и после влизаш да те види.

# 726
  • София
Здравейте, момичета. За два дни с ММ обиколихме сигурно 10 аптеки и няма Фраксипарин 0.3, вкл и тези, които "уж" са в списъка на Агенцията по лекарствата. Може ли да ми дадете съвет откъде да си купя в София?
Ако не си намерила потърси в групата във фейсбук: Български с тромбофилия-български в UK. Едно момиче продаваше 16 бр.
В аптеките до болниците почти винаги има Фраксипарин/ Клексан. Специално в тази до Софиямед винаги е имало. Имам 8 бр инжекции в срок до юни 2023 г., ако ги искаш ми пиши.

# 727
Аз да похваля за пореден път Санофи колко са бързи. Сутринта им писах мейл, че имам нужда от Клексан 0,6 . След 10-15 минути ми се обади една много любезна дама, която ми даде номера на Иво . Чухме се с него , пратих му на мейл данните и утре следобед ще имам нужното ми количество в избраната от мен аптека в Стара Загора.

# 728
  • до най-прекрасния мъж
Аз да похваля за пореден път Санофи колко са бързи. Сутринта им писах мейл, че имам нужда от Клексан 0,6 . След 10-15 минути ми се обади една много любезна дама, която ми даде номера на Иво . Чухме се с него , пратих му на мейл данните и утре следобед ще имам нужното ми количество в избраната от мен аптека в Стара Загора.
И аз него ползвах, много е бърз и точен. Запазила съм си координати, ако се наложи да поръчвам пак.

# 729
И аз бях на Клексан 0.6 последните седмици. Не съм имала проблеми.

# 730
  • София
Здравейте, момичета! Извинявам се, ако въпросът ми не е по темата, но не можах да се ориентирам къде да питам... Моля за съвет: при изследване на хомоцистеин трябва ли да съм спряла приема на вит. Б12? Ако да, колко време преди изследването? И последно, самото изследване се прави на гладно и жадно, нали? Това е едно от нещата, които съм решила да изследван (след втора загубена бременност, този път кухо яйце...). Благодаря предварително за разбирането и съветите! 🙏💗

# 731
  • Sofia
Изследвала съм хомоцистеин няколко пъти и никой от лекарите, които ми го предписаха, не ми препоръчаха спиране на Б12. За на гладно не знам - аз винаги съм го правила на гладно, защото го пускам и с други неща. Вода винаги си пия, не се ограничавам заради изследването.
При взимане на кръв лаборантките даже са ми препоръчвали да пия вода предварително, за да може по-лесно да се вземе пробата.

# 732
Здравейте !
Днес ми беше първата инжекция - клексан 0,4 . Казаха ми как се бие и клипче игледахме с моят мъж , но мен си ме боли докато се инжектира клексана 😬. При вас така ли е или ние нещо не правим както трябва .?

ПС
Ще намразя мъжът  с тежи инцекции 😂😃

# 733
Здравейте !
Днес ми беше първата инжекция - клексан 0,4 . Казаха ми как се бие и клипче игледахме с моят мъж , но мен си ме боли докато се инжектира клексана 😬. При вас така ли е или ние нещо не правим както трябва .?

ПС
Ще намразя мъжът  с тежи инцекции 😂😃

Пробвай сама, понеже и мен ме боли, когато някой друг ми я поставя🙄😄 Много зависи и от мястото, но все някак се свиква, като знаеш, че те очаква пухкав финал.

# 734
  • Sofia
И аз днес започнах с Фраксипарин.
Аз клипчета не гледах, оставих тая работа на ММ.
Болеше ме по време на инжектирането. Болеше ме и след това. После се появи една жестока синка (червено-лилаво-зелена). И сега си ме боли все едно някой ме е фраснал.
Не знам дали е нормално. Нямам идея дали я поставяме както трябва. Утре ще видим как е.
Надявам се, че с времето ще му хванем цаката или поне да не се случва така всеки път.

Общи условия

Активация на акаунт