Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 18

• 57 163
  • 788
  •   1
Отговори
# 510
  • до най-прекрасния мъж
Няма проблем, заменяеми са. Но Фраксипаринът е изтеглен за болниците заради Ковид и едва ли ще се появи скоро. Аз бих продължила с Клексан. Така или иначе, той е по-пречистен и прави по-малко синки от Фраксито. Аз го слагам повече от 20 седмици и имам само две синки на единия крак. Само дето е по-скъп и то значително, но пълно щастие няма.

# 511
Фраксипарин от 2, 3 дни има по аптеките. Незнам клексана колко е изчистен, но от него освен синини ми се появяват и много болезнени буци, а с фраксипарина нямам такива проблеми, иначе да - не е ок постоянно да се сменя.

# 512
Здравейте на всички моля за съвет ако знае някой,жена ми е на 8-мия месец и всеки божи ден слага клексан 0,4 и днеска имаше преглед при АГ и доктора казал,че като остане 1 месец на раждането трябва да се спира клексана!Така лие някой да ли имаше същия случай.Жена мие с хомозиготен носител генотип 4G/4G.И след раждането няколко месеца трябва ли да се продължи пак с клексана?Благодаря на всички

# 513
Аз също съм с 4G/4G. По препоръка както на хематолог, така и на следящото ме АГ, сложих последната инжекция Клексан 24 ч. преди планираното секцио. След раждането ми казаха да продължа с инжекциите още две седмици.
Според мен лекарят на жена Ви не е наясно с тромбофилията. Именно в последния месец инжекциите са особено необходими, тъй като организмът е склонен към засилено кръвосъсирване заради предстоящото раждане и загубата на кръв при него.

# 514
Предполагам жена ви ще ражда нормално и понеже влиза в 9 месец и не се знае кога ще започне раждането лекаря се презастрахова. Ако е секцио е лесно - 24 часа преди секциото спира и още в реанимация ще й сложат инжекция, ако обясни на анестезиолога че е на терапия.
Ако е нормално е по-сложно, но аз бих слагала докато не забележа някаква индикация за раждане. Да ги спре на финалната права е рисково.

# 515
Благодаря ви за съветите,ние планираме нормално раждане не иска секцио.След нормалното раждане веднага ли се почва пак клексана?Същия ден след раждането?

# 516
Благодаря ви за съветите,ние планираме нормално раждане не иска секцио.След нормалното раждане веднага ли се почва пак клексана?Същия ден след раждането?

Първите дни ще й го поставят от болницата най-вероятно. Лекарят знае как се действа, просто попитайте в болницата, в която ще ражда съпругата ви дали е необходимо да си носи или осигуряват.

# 517
И при естествено раждане няма проблем, само ако не са минали 12 ч.   от последната инжекция, не могат да ѝ поставят епидурална упойка. Разбира се, не е изключено някъде да се презастраховат и да откажат и при повече от 12 ч., но други рискове няма.  Съществените рискове са от спирането на профилактиката.

# 518
Активното действие на клексана е 12 часа , като продължава до 24ч. Как ще й кажат месец по-рано да го спре, акълът не ми го побира.

# 519
Активното действие на клексана е 12 часа , като продължава до 24ч. Как ще й кажат месец по-рано да го спре, акълът не ми го побира.
И на мен ми се струва това е грешка консултирахме с друго АГ а той каза преди 2-3 дена от раждането!

# 520
Момичета, има ли подходящ медикамент с който да мажа бучките, следствие на Клексан? В 14г.с. съм и на коремът ми вече няма място от бучки Sad . Явно ще ми се наложи да започна и по краката, но ако и там стане така положението, не знам какво ще правя.

# 521
краката не са добра опция обсъждаме го постоянно. Паласки и ръце.

# 522
краката не са добра опция обсъждаме го постоянно. Паласки и ръце.
Съжалявам. Уж се опитвам да прочета темите, но се губя в многото коментари.
Щом не е окей в краката, ще се опитам да намеря начин за ръцете. Поне докато корема се балансира. Дано има и подходящ медикамент с който да ускоря нещата.

# 523
То чесно да ти кажа аз се мажа постоянно ама кел файда Simple Smile Пробвай с буца лед , на мен в корема така ми беше ок , взимаш леда , държиш минутка , после бодеш и пак държиш , не ставаха чак такива синини.

# 524
  • до най-прекрасния мъж
Пробвай на различни места. Аз съм на вариант крака от 2 седмици. За сега имам само две по-значителни буци и то на един и същи крак. Корема ми изкара до началото на 6ти месец, но накрая без видими буци, вече иглата не влизаше. А и беба взе да рита сутрин, когато трябва да ги слагам. И реших, че вече сърце не ми дава да слагам там. Иначе, за две седмици коремът ми е добре, няма следа от инжекциите. Но до края ще са ръце, крака, паласки.

Общи условия

Активация на акаунт