Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 18

• 57 158
  • 788
  •   1
Отговори
# 600
Tanya 676320 , при мен реакцията беше само по корема и за няколко дни отшумя като минах на Клексан. Аз съм в 8 месец и продължавам да си ги слагам в корема , може и до края да успея така. И друг път съм писала, че мажа с Хепароид. Ако пропусна няколко дни и ми е много трудно да вкарам иглата в кожата, чува се пращене и влиза с голям зор. Рядко ми се образуват топчета и по-големи синки.

# 601
При мен, когато бях направила алергия се поуспокоиха нещата след няколко дена поне седмица май, но подутините ми седяха и от време на време ме сърбяха дълго време (около 3 седмици), просто не така нетърпимо. Първите дни при смяната не можех да разбера дали ме сърби от новите  убождания и клексана или от старите с фракси, всичко бе един огромен сърбеж. Успех

# 602
Момичета, бременността ми започна на Клексан, но поради трудното му намиране, се наложи по спешност да мина на Фраксипарин. В началото всичко беше наред и така около 2 седмици. После получих алергична реакция, която се влоши за три дни и се обринах цялата, включително краката и ръцете, с ужасен и нетърпим сърбеж. Говорих с док и ми каза да се върна на Клексан. Направих го, но вече трети ден не виждам подобрение. Нетърпимо е. На друг дали се е случвало? Кога отшумя?

# 603
Цитат на: iren11 link=topic=1282257.msg43522547#msg43522547 dat3e=1632485931
Tanya 676320 , при мен реакцията беше само по корема и за няколко дни отшумя като минах на Клексан. Аз съм в 8 месец и продължавам да си ги слагам в корема , може и до края да успея така. И друг път съм писала, че мажа с Хепароид. Ако пропусна няколко дни и ми е много трудно да вкарам иглата в кожата, чува се пращене и влиза с голям зор. Рядко ми се образуват топчета и по-големи синки.
И при мен първоначално беше само локална реакция около ободеното, но в края на 7 месец стана кошмар, по цялото тяло. Ще изчакам да видя сега с Клексана дали ще има подобрение. Иначе и аз до скоро биех само в корем и паласки, заради алергията минах на ръце, но нямаше разлика в реакцията. АГ каза да сменям с клексан или да пробваме с натаспин вместо инжекции, което ми се стори лудост и то в 8ми месец. Баш накрая да си играя на руска рулетка... Бях склонна и да си се чеша по цял ден и да търпя, ако знам, че за бебето няма риск, но в крайна сметка не получих ясен отговор от лекаря дали е опасно за бебето или за мен и минах на Клексан.

# 604
O , аз на Клексан минах още в 3-4 месец и бях подготвена за такъв развой от прочетеното , защото  според проф. Паскалева светлите и руси жени развиват алергия към Фракси. Още при първите признаци смених инжекциите. Пробвах и турския Оксапар, като за мен е абсолтен еквивалент на Фракси и от него се изприщвах, за разлика от Енокс, с който нямах никакви проблеми- ни сърбеж, ни синки, ни бучки.

# 605
А как облекчавате сърбежите? Аз още съм на фраксипарин, ама нещо май няма да минат. Преди да си купя последния път мислех да сменя с клексан, то пък нямаше клексан. Направо да се побъркаш...

# 606
поръчвайте си клексан от санофри направо , доставят до нужна аптека

# 607
Ако има алергична реакция лекарството трябва да се смени, не е ОК да се опитва човек някак да успокоява сърбежите. Самата реакция също влияе на кръвосъсирването според Сигридов. При мен, когато направих алергията тръгна полека със сърбежите и ставаше все по-силно и след няколко дена цяла нощ не спах и директно на следващия ден минах на клексан. Явно някакво натрупване

# 608
Ако има алергична реакция лекарството трябва да се смени, не е ОК да се опитва човек някак да успокоява сърбежите. Самата реакция също влияе на кръвосъсирването според Сигридов. При мен, когато направих алергията тръгна полека със сърбежите и ставаше все по-силно и след няколко дена цяла нощ не спах и директно на следващия ден минах на клексан. Явно някакво натрупване
Да, точно така се влоших и аз и не можах да спя цялата вечер, а имам и малко дете, което изобщо не се интересува, че не съм спала и не ми е добре.

# 609
Момичета случвало ли ви се е като инжектирате Клексана едвам да върви буталцето .. толкова сила ми отнема да го натискам и сякаш нещо му пречи,не влиза лекарството както обикновено ,а супер трудно и бавно... На какво ли се дължи..?

# 610
бутнала си го на грешно място за това така Simple Smile

# 611
бутнала си го на грешно място за това така Simple Smile
.

А опасно ли е това , което съм направила? Малко се шашкам,че вече трудно си намирам място..

# 612
не Simple Smile най много да посинееш Wink

# 613
Запомни кое е мястото и го избягвай, явно има по-малко мазнини там.

# 614
Здравейте, момичета, бих искала да попитам тези от вас, които в момента са на терапия, какви са по настоящем цените на Клексан 0.4, Фраксипарин 0.4 и Оксапар 0.4?
Оксапар само от Турция ли си купувате или и в България се намира? В Турция искат ли рецепта, за да ви го дадат в аптеката и ако да - може ли да е издадена от български доктор?
Правилно ли съм разбрала, че от трите Клексанът е с най-изчистен състав?

Общи условия

Активация на акаунт