Идеалният апартамент? Помощ!

• 11 574
  • 285
  •   1
Отговори
# 195
  • София
ЧС - вече са 400к лева най-евтините - скочиха главоломно последните две години. Имат си собствена пречиствателна Станция Делта Хил и изградена канализация за всяка къща.
За трафика - от миналата година има реверсивно движение - Излизаме от вкъщи в Рударци 7:20 и 7:50 -7:55 най късно сме в училището в Бъкстон.
Редовно стават зверски катастрофи на Княжево обаче.

# 196
Ти остави, аз се шегувам, че за да пристигнеш в Банкя пътуваш 15 мин от кръговото докато стигнеш до къщите.
А в този случай, за да пристигнеш в хола или тоалетната, идвайки отвън, трябва 5 минути да вървиш по 20 метра коридор. Смятай, ако си на зор. Simple Smile
Този дълъг близо 9 метра коридор може да е полезен. Има място за гардероб широк 4 метра и висок 2 метра.Това прави лице от 8 м2 (отбелязан в синьо). Нисък е защото прозореца е на височина 2 метра и не е добре да се скрива дневната светлина. За плитък гардероб широк 2 метра и висок 2.70. Общо 5.4 м2 (в зелено) и за широк 3 метра шкаф за обувки. Тези два гардероба плюс шкафа ще съберат доста багаж, дрехи и обувки. Такъв тип дълъг шкаф за обувки ще пасне на това антре:: .

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 03:15 от Анонимен

# 197
  • София
Да, обаче запушваш прозорец.

# 198
  • София
Запушва прозорец, оставя коридор, широк 1м и дълъг 10.
Освен това, така ще се събере плитък гардероб, примерно 30-40 санта дълбочина + 10см за врати (ако са плъзгащи)
А за коридор плаща 30 кв м х 1300Е. Т.е. 40к Е струва само коридора. (включвам и коридорите към спалните и общите части)

# 199
  • София
Златен коридор, ей! Трябва да си много изкуфял милионер, за да си купиш 10 м коридор за 40 хилки в Ман Ли.

Аз за толкова си купих къща на морето.

# 200
Снимките са от къща, а с 5-6 етажа отгоре няма как светлината да е същата , както и перспективата. Много важно е и проекта да се види : горният етаж как е ситуиран , както и дали това е партер на кота 0 или е първи етаж и пр.   Както обичат да се изразяват брокерите, адвокатите им проваляли доста сделки, но реалната представа няма как да съвпадне с нереалната.

# 201
Запушва прозорец, оставя коридор, широк 1м и дълъг 10.
Освен това, така ще се събере плитък гардероб, примерно 30-40 санта дълбочина + 10см за врати (ако са плъзгащи)
А за коридор плаща 30 кв м х 1300Е. Т.е. 40к Е струва само коридора. (включвам и коридорите към спалните и общите части)
Прозореца свършва на 20 см от тавана. При височина на помещението 270 сантиметра и височина на гардероба 200 сантиметра ще остане видим прозорец с височина 50 см и широчина близо 200 см. Достатъчно е за коридор. Гардероба под този прозорец е огромен и дълбок. 4м на 2м и дълбочина 58 см си е много сериозно нещо. Гардероба до входната врата ще плитък, но не чак толкова. Там широчината на коридора е 150 см и ако остане чисто метър гардероба ще стане с дълбочина 50 см (чисто 48), а това хич не е малко. Още повече при височина 270 см. Има хора, които купуват гардероби с плъзгащи врати и при дълбочина от 60 см им остават чисто 50. Тази сметка е точна ако наистина плъзгащите врати отнемат 10 сантиметра. Този гардероб също хич не е малък. Широк е 2 метра, но е висок 2.70. В горната част могат да се съберат доста неща, които не се ползват често. Триметровият шкаф за обувки също не е за пренебрегване. В коридора пред спалните има място за гардероб с размери 100/270/60. Отделно има и складово помещение дълбоко 220 см и високо 270 см. То също събира много. Общите части са супер малко спрямо другите сгради, които сме гледали. Много по-добре е малко общи части и много място за багаж и вещи вместо обратното. Ако се извади квадратурата на гардеробите, която си е полезна площ ще останат малко над 20 м2 и много далеч от 30м2 коридори и общи части. Това за тристаен апартамент ново строителство с хубави като размери и форми помещения е доста добре.

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 15:44 от Анонимен

# 202
  • София
Да, вярно, споменах общите части са под 10% срещу 20% на други места. 58 не е малко, ако не са дебели вратите. Но ако се направи 58 бруто ще остане точно 1 м ширина за преминаване, колкото е една врата. Това е ужасно тясно като за коридор, особено дълъг коридор. 2ма човека едвам ще се разминат.
В моя апартамент е подобно разпределението. Имах 2х4 м коридор, като поставих 60 сантиметров с плъзгащи врати. Не ми се мери, но мисля, оставих около 1.15-1.20 м ширина.
Та говоря от личен опит, макар да изглежда шеговито на моменти.
Също, имам 8м дълъг хол, и мисълта за толкова дълъг коридор, широк колкото врата, ме кара да изтръпвам.

# 203
Известно време живяхме в къща. От тогава сме влюбени в огромните започващи от пода прозорци и просторните стаи. Там даже нямаше коридор. Направо от входната врата се влизаше в голяма дневна. За нас това беше супер нетипично, но свикнахме и даже ни хареса. След живот в къща 8 метра въобще не ни се виждат голямо разстояние. Сега пак с удоволствие бихме си купили къща, но не стигат парите, а кредит няма за кога да изплащаме. В града къщите са скъпи, а вече сме стари за къща на 20-30 километра от него. На нашите години е много важно да поддържаме добро здравословно състояние и по тази причина всекидневно се разхождаме в близкия парк. Извървяваме поне 5-6 километра. Понякога стигаме и до десет като по средата си почиваме на някоя пейка.  Затова до бъдещото ни жилище е важно да има парк.

# 204
Ами, вземете си къща до Витоша, "паркът" ви е в задния двор. Френски прозорци могат да се сложат във всяка къща.

# 205
  • София
Баш в Ман Ли забрави за парк въобще. Огледайте нещо надолу - спирка Вардар, Западен парк и т.н.

# 206
На нашите години е много важно да поддържаме добро здравословно състояние и по тази причина всекидневно се разхождаме в близкия парк. Извървяваме поне 5-6 километра. Понякога стигаме и до десет като по средата си почиваме на някоя пейка.  Затова до бъдещото ни жилище е важно да има парк.
Е това условие къде го намерихте в Ман ли, че озаглавихте темата "Идеалният апартамент"?

# 207
  • София
Проверете https://sohome.bg/en/
Обсъждахме ги преди няколко седмици. Те са точно до парк, също имат огромна пешеходна зона в комплекса.

Ето тези 2 къщи също бях намерил и ги обсъждахме. Но може да са изтрити мненията, не ги намирам:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j16061407373602 … k=674iek&f1=1
1 основна къща и 1 малка, 800кв двор, 329х Евро.
Според мен, като сложите довършването, обзавеждането и 3те години строеж са равнопоставени като цена на 2та ви апартамента. Особено ако намерите читави хора можете да ги пуснете под наем, примерно 1000лв на месец.
За 3 години това са 40к лева.

# 208
Сони, от любопитство, на колко сте години? Имате ли деца/роднини в София? Ако не, защо не пробвате с къща на морето и апартамент в София? Или може би съвместна инвестиция с децата ви? Все пак на тях ще остане, може да ви ударят едно рамо.

# 209
И то не само парк, ами и такъв, в който да се ходи километри пеш. Заимов или Гео Милев не стават. Аз знам за 4 такива парка София плюс Витоша, но тя пък е далеч от болници и здравни центрове. Та паркът е условие, МанЛи не отговаря на него.

Общи условия

Активация на акаунт