Идеалният апартамент? Помощ!

• 11 828
  • 285
  •   1
Отговори
# 180
Не може да заграждате паркоместа - трябва да си изкарате отделно разрешение за строеж.
Възмущавате се от българите, а искате най-българското - да заградите общите части. Колко иронично...
Много ме и съмнява с колко точно двор ще се продава апартамента. Ама тези драсканици със сигурност няма да ви отговарят на реалността.
Последна информация. Няма да питам повече, защото се отразява на сумата, която ще платим за закупените имоти независимо дали ще са в тази кооперация или другаде. Може да бъдат заградени паркоместата. Инвеститора ни каза за тях, а ние си представихме и общите части и си правихме сметки без кръчмаря докъде ще е двора. Реално ако бяхме решили да купим партера двора ни щеше да бъде вписан в нотариалния акт и щеше да бъде това: Но това както вече казахме няма никакво значение.

# 181
Няма никакво значение, защото и цялото околоблоково пространство да ви бяха обещали, това пак щеше да е място за боклуци, а не двор с райграс и цветни лехи. Как може да си представи някой, че ще му е чисто и спокойно в "двора", ако над него живеят поне още 6 семейства. Не е до България или чужбина или даже квартал. До наивитет е.
Успех с имотите.
Следя темата вече от сеир, признавам.

# 182
Няма никакво значение, защото и цялото околоблоково пространство да ви бяха обещали, това пак щеше да е място за боклуци, а не двор с райграс и цветни лехи. Как може да си представи някой, че ще му е чисто и спокойно в "двора", ако над него живеят поне още 6 семейства. Не е до България или чужбина или даже квартал. До наивитет е.
Успех с имотите.
Следя темата вече от сеир, признавам.
Може. Първите трийсетина години живееш в нормален (като гледам какви са цените там трябва да се чете скъп) квартал, а вторите в уредена чужда държава и се получават нещата. Голям късмет имахме с пускането на тази тема. Предпази ни от огромна грешка.

# 183
  • София
Тази тема ви предпази от това да купите лош и скъп апартамент, да го заградите незаконно, само защото си мислите че хората са ви виновни и по-лошо възпитани от вас (искрящ пример за висша форма на снобизъм). И никога няма да разберете, че и инвеститорът ви лъже най-безцеремонно и че адвокатът ви е учил право по сборник от Али Експрес.

# 184
Босилка, а защо така категорично е предположението, че едва ли не всички си хвърлят боклуците през терасите...
Аз съм леко казано в недоумение...
Да, няма никаква гаранция на какви съседи ще попадне човек, но има и нормални хора, които използват коша по предназначение и внимателно да не се шокирате, но и не са толкова малко.
Авторката на темата вече е решила за имота, така че е без значение. На мен ще ми е интересно собственици на такива имоти в Бг да се включат и да споделят опит как е при тях.
Chiana, за кое да са им виновни хората? Това не го разбрах.

# 185
Темата ми беше изключително интересна. Припомних си някои неща. Живея от много години в чужбина. Не сме сигурни, че ще караме пенсионни години в България. Но може да дадем парцел за застрояване, има интерес, ще го мислим.
А ул. Елин Пелин в Лозенец е чудно място, помня от студентските години. Толкова история има.

# 186
И аз се чудя как може да се вярва, че ще си купиш партер в жилищна кооперация, ще си заградиш паркоместата(1,2,3) или н на брой и вече имаш дрор, ще сложиш шатрата с барбекюто и от горе ще са си направили външен простор на балкона и ще висят хавлии и чаршави.

# 187
Босилка, а защо така категорично е предположението, че едва ли не всички си хвърлят боклуците през терасите...
Аз съм леко казано в недоумение...
Да, няма никаква гаранция на какви съседи ще попадне човек, но има и нормални хора, които използват коша по предназначение и внимателно да не се шокирате, но и не са толкова малко.
Авторката на темата вече е решила за имота, така че е без значение. На мен ще ми е интересно собственици на такива имоти в Бг да се включат и да споделят опит как е при тях.
Chiana, за кое да са им виновни хората? Това не го разбрах.
Не го приемайте буквално. Живяла съм над 10 години в Изток, София. Възпитани хора, чисто, оплаквания нямам. Това е по-скоро метафора. Не можете да очаквате над вас да живеят още 4-5 семейства и никой да не си изтупа покривка, одеяло, да измие тераса или да си почисти цветята от сухи листа и да не ги хвърли, а да си ги събере чинно в коша. За простаците е друга тема, там пък хептен.

# 188
  • София
Извинете, ама за Манастирски Ливади ли става въпрос? Ако е там - аз и подарено не искам.

# 189
Извинете, ама за Манастирски Ливади ли става въпрос? Ако е там - аз и подарено не искам.
ама тва щот кварталните са простаци, нали? 😀Досега ни хвалиха колко е комуникативно и с хубава гледка към Витоша, ама пусто 3 не-лозенецки фаса от горен етаж обърнаха колата и авторът за*ба перфектната инвестиция. 😅

# 190
За автора и това което търси на20мин. от София Делта хил...може двор /гледка колата..абе Американ дрийм и в БГ без простаците с угарките и т.н. в твоя двор ето да разгледа снимки https://deltahill.com/photos.html и клипчета https://www.facebook.com/deltahillbulgaria/

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 22:38 от pinko

# 191
Бе не ги канете насам. Къш-къш. Така сме си добре в дивата провинция. Каубои и селяни. Чиста работа.

# 192
  • София
И зелено дворче 2 на 1, което ще замести липсата на зеленина на км наоколо.😘

# 193
За автора и това което търси на20мин. от София Делта хил...може двор /гледка колата..абе Американ дрийм и в БГ без простаците с угарките и т.н. в твоя двор ето да разгледа снимки https://deltahill.com/photos.html

Една от къщите ми хареса (170 квадрата). Ама пусто не ме влече нито къща, нито в полето. И все пак какви са им цените? А там канализации и прочее?

# 194
  • София
Следя темата и аз за сеир. Видях, че и някой друг си го каза по- нагоре. Grinning Делта Хил не бих казал, че е на 20 мин, а в часовете, когато всички отиват и се връщат от работа придвижването е изключително бавно и натоварващо. То от центъра до краен квартал на София е 30 мин с трафик, а посока Перник е нещо страшно. След отбивката към Делта Хил мисля, че беше еднолентов пътят, иначе изглежда доста приятно и спокойно за живеене. Имам приятели там и са доволни, но не пътуват редовно до София.

Общи условия

Активация на акаунт