Чувство за вина след изневяра...

• 22 825
  • 951
  •   1
Отговори
# 285
Да, не само един век, а и двайсет века назад се връщаме! Не само защото жените са физически по-слаби от мъжете, а и защото социално винаги са подчинени, по подразбиране могат да бъдат бити, унижавани, тормозени и всичко, каквото се сетиш. Те са по-често жертви на насилие, включително убийства, отколкото мъжете. Мъжете умират на война, а жените умират в мирно време.

Такъв критерий за вина ли иска да има в съда ни - някаква правила свирка, няма следи от насилие по нея, имало е преди това телефонен секс, но тя казва, че е било изнасилване. И дори да не е в съда, а само в обществото  един мъж да бъде отхвърлен от обществото, да бъде изоставен от приятелите си, да не може да си намери работа, защото работят горепосочените критерии.
Какво подразбиране, какви 5лв! Това не е жена, която е тичала в парка и някой непознат я е награбил. Айде моля тия права, които са ни извоювани, да вървят и със задължения. Ти си тази, която мрънка тук за слабата психика на жените - съжалявам, но аз нямам нужда от настойник. За това, че мъжете са физически по-силни си права - тук обаче сила не е използвана, нито заплаха с оръжие, а страхът от два шамара не е оправдание за нечия слабохарактерност.

Жените изобщо не са жертви на насилие и убийство по-често, отколкото мъжете:
https://www.cbs.nl/en-gb/news/2018/51/fewer-women-than-men-fall- … ictim-to-violence
Също така се замисли при насилие на обществено място колко човека се притичват на помощ на жена и колко на мъж? Също така се замисли как се възприема сигнал за изнасилване на мъж от жена, което може да се осъществи чрез коктейл от упоителни и виагра, чрез заплаха с оръжие или чрез заплаха да каже, че той й е посегнал. В много случаи му се казва, че трябва да е доволен, че е правил секс или го питат дали е гей, че да се оплаква. О, забравих и колко зачестиха случаите на учителки, които, според формулировката на медиите, "правят секс" със свои ученици. При учител мъж и ученичка това спокойно се нарича изнасилване.

# 286
  • София
Авторке, каза ли на годеника ти, че си била принудена да го направиш и той какво каза?

# 287
Няма значение за какво е почнала отначало темата. Както много теми така и тази се развива неочаквано. В момента говорим за принципни и важни позиции.
Викаш не е важен казуса на питащия. Важно е ние какво искаме да кажем.

# 288
Да, Вяско, тя с опрян пистолет пак може да извършва същите движения, но наличието на пистолета и положението му спрямо главата й коренно променят ситуацията
Единственото, което променят е формата на изнудване. Хубаво, не е буквално изнасилване, сексуално изнудване е.
btw, ти блъскай някой и викай не, пък той нека си наеме екстрасенс, понеже не успява да ти прочете мислите Rolling Eyes
ако не можеш да го разбереш, не знам как се оправяш в тоя живот.
Е, споко, и аз не знам.

И с какво я е изнудил и колко е страшно, та го приравняваш със заплаха от смърт.
И, за пореден път, тя доброволно и спокойно се е качила в колата и е правила, каквото и каже. Както написах по-горе, най-вероятно да го е приел за някава игра, може такива сюжети да са разигравали по телефона. А може и да го е приел като последни издихания на гузната й съвест, над която похотта да е надделяла.

# 289
  • Далечният изток

Такъв критерий за вина ли иска да има в съда ни - някаква правила свирка, няма следи от насилие по нея, имало е преди това телефонен секс, но тя казва, че е било изнасилване. И дори да не е в съда, а само в обществото  един мъж да бъде отхвърлен от обществото, да бъде изоставен от приятелите си, да не може да си намери работа, защото работят горепосочените критерии.

Изплиска морета вече, не легени..... Кога авторката каза, че е била изнасилена? Пак да попитам...

# 290
  • София
Насилието по-често е от познати. Затова и по-рядко жените подават жалби.
Съвсем заиграхте във вулгарност.

# 291

Такъв критерий за вина ли иска да има в съда ни - някаква правила свирка, няма следи от насилие по нея, имало е преди това телефонен секс, но тя казва, че е било изнасилване. И дори да не е в съда, а само в обществото  един мъж да бъде отхвърлен от обществото, да бъде изоставен от приятелите си, да не може да си намери работа, защото работят горепосочените критерии.

Изплиска морета вече, не легени..... Кога авторката каза, че е била изнасилена? Пак да попитам...

Ами в началото й писаха да се оплаче в полицията.

допълнение: Андариел, осъзнаваш ли какво значи това, че жените са по-често жертва на познати, а мъжете на непознати. Дори да бяха еднакво засегнати от насилие (а в случая мъжете по-често стават жертва на такова). Това значи, че мъжете, въпреки че са по-силни физически, са възприемани като обичайна мишена на агресия от всеки срещнат, докато жените сами се сближават с агресори и се поставят в ситуации, в които да им бъде посегнато. И това е точно заради приказки като твоите - уж сме равни с мъжето, но някои жени си правят сметка, че каквато и глупост да направят, от няакъде ще се появи рицар, който да ги спасява.

Последна редакция: пт, 25 дек 2020, 22:53 от winni_

# 292
Ако бях в ситуацията на авторката бих си простила, че съм се поддала на емоциите към този мъж. Всъщност аз не бих имала чувство за вина към партньора, защото разсъждавам само от моя егоистична гледна точка: тоя ако ми даваше това от което имам нужда, аз нямаше да си пиша и да правя телефонен секс с колегата. Тоест имала съм нужда-направила съм го, и това е защото си поставям собствените нужди на първо място. Тоест аз трябва да съм щастлива със всички сили и средства.
За това и ако бях на мястото на авторката щях да си изживея тръпката с колегата и грам нямаше да ми пука за отсъстващ годеник. Камо ли пък да се изживявам като жертва на сексуално насилие, та да си вкарам още комплекси.
И понеже по-горе обсъждахме Харви Уайнстайн, то ако бях на мястото на горките актриси, щях да си мисля само за оскара и милионите в банковата сметка и даже щеше да ми е приятно с Харви...
Не забравяйте, че не е важно това, което ви се случва, а начинът по който го възприемаме.
В конкретния случай явно на авторката този младеж не и е харесал и тя е напуснала работата, за да не се виждат. Това винаги ми е бил основния аргумент срещу връзки на работното място. Мъже много, но хубава работа трудно се намира / в момента работа изобщо не се намира/.
Единствената грешка на авторката е, че си е признала на годеника, след като явно годеника и харесва повече от колегата.

# 293
Авторке, каза ли на годеника ти, че си била принудена да го направиш и той какво каза?

Единственото което съм му казала е че съм изневерила. Той иска да си продължим живота както преди. Само, че на мен ми е трудно.

# 294
  • София
Чувстваш ли се насилена?

# 295
  • Пловдив
Няма значение за какво е почнала отначало темата. Както много теми така и тази се развива неочаквано. В момента говорим за принципни и важни позиции.
Викаш не е важен казуса на питащия. Важно е ние какво искаме да кажем.
Казуса на питащия е разчепкан първите 10 страници.

# 296
Чувстваш ли се насилена?

Не, по- скоро глупава.

# 297
  • Далечният изток

За това и ако бях на мястото на авторката щях да си изживея тръпката с колегата и грам нямаше да ми пука за отсъстващ годеник. Камо ли пък да се изживявам като жертва на сексуално насилие, та да си вкарам още комплекси.

Айде и ти..... Ама това други го предположиха бе, авторката къде видя да казва, че е жертва на сексуално насилие.... Стига, хора.

# 298
Авторке, ако изпишем още 20 страници, ще успееш ли да се почувстваш насилена?

# 299
Дани, не мисля, че си глупава. Даже,ако тоя новия ставаше, бих ти препоръчала да сменяш липсващия годеник. Колко още да го чакаш, докато ти се изчерпа яйчниковия резерв.

Общи условия

Активация на акаунт