Чувство за вина след изневяра...

• 22 903
  • 951
  •   1
Отговори
# 510
Не съм сигурна, че приятелят й гледа сериозно на нея. Дава й някакви пари, тя написа,че я подпомага финансово, и в замяна има отвреме навреме малко секс. Как се прощава изневеря, ако я обича?

Изневяра се прощава с много любов. Поне в началото, когато приятелят ми беше млад и неорентиран и излизахме само от четири месеца и си намери друго момиче аз го чаках и нито веднъж не погледнах друг мъж! (Беше с нея около три месеца) После имаше угризения, че не е избрал мен и стана поне за 5-те години в които живяхме заедно, най-всеотдайния мъж. Нито някога съм го натяквала, нито споменавала. Да съм се сещала за тава няколко пъти в годината( е не беше приятно), но беше много по- добър от много други, които са заедно с половинките си от самото начало. И даже сега се опитва да е още по-всеотдаен. Но едно е да изневериш в началото на някоя връзка, друго след осем години, различно е.  Сещам се за поговорката " хубавите ябълки, прасетата ги ядът" и се чудя дали да не го освободя от присъствието си...и това ми тежи.

# 511
Скрит текст:
Не съм сигурна, че приятелят й гледа сериозно на нея. Дава й някакви пари, тя написа,че я подпомага финансово, и в замяна има отвреме навреме малко секс. Как се прощава изневеря, ако я обича?

Изневяра се прощава с много любов. Поне в началото, когато приятелят ми беше млад и неорентиран и излизахме само от четири месеца и си намери друго момиче аз го чаках и нито веднъж не погледнах друг мъж! (Беше с нея около три месеца) После имаше угризения, че не е избрал мен и стана поне за 5-те години в които живяхме заедно, най-всеотдайния мъж. Нито някога съм го натяквала, нито споменавала. Да съм се сещала за тава няколко пъти в годината( е не беше приятно), но беше много по- добър от много други, които са заедно с половинките си от самото начало. И даже сега се опитва да е още по-всеотдаен. Но едно е да изневериш в началото на някоя връзка, друго след осем години, различно е. 
Сещам се за поговорката " хубавите ябълки, прасетата ги ядът" и се чудя дали да не го освободя от присъствието си...и това ми тежи.

Дани, какви прасета, какви ябълки, какво освобождаване от присъствие. Направо ме накара да се самоцитирам:

Скрит текст:
Ти би ли простила изневяра на приятеля си?
Щом бракът не е на дневен ред след 7 години връзка, кога го виждаш да бъде?
Съвсем в началото на нашата връзка съм простила не изневяра, а връзка с друга жена. Той толкова съжаляваше, че не е избрал мен, че през тези седем години направи всичко за мен. Дори заминаването му в чужбина.
Скрит текст:
Брак не сключихме, поради наистина големи финансови проблеми, сами сме двамата, никой не ни е помагал и все отлагахме във времето...

Dani_888, щом е двустранно, просто си простете, забравете и продължете. Ако наистина се обичате и имате намерения да живеете двамата. Случилото - случило се, както се казва не си убила човек, нито той. Всичко се случва на човек при определени обстоятелства. Просто много внимавайте по-нататък как ще го подкарате, аз нямам предвид непрекъснати изневерки и прошки.
Но и да зацикляш на тая неприятна случка не е избор, до по-хубаво няма да доведе. Така че, ако можете, вземете се в ръце и продължете, ако сами не можете, има вариант и за специализирана помощ. Искате ли го и двамата, ще го направите. Ако пък толкова не става.....ясен е изходът.

# 512
Само че, тя не се чувства насилена, това не разбирате. Просто глупава.

Някъде в Индия жена от "низшата" каста очаква ежедневното си удостояване с двете неща, дето вървят със сръбска музика. Тя не се чувства жертва, защото е възпитана, че е нормално да я бият и насилват. Не ѝ минава и през ум. Вярва си, че всичко е както трябва да бъде и както винаги е било.
Нейното тълкуване променя ли с нещо реалността?
Да, Индия далече, друга култура...все тая, принципът е същия. Няма значение тя как се чувства, а какво се е случило обективно.

# 513
  • София
Само че, тя не се чувства насилена, това не разбирате. Просто глупава.

Някъде в Индия жена от "низшата" каста очаква ежедневното си удостояване с двете неща, дето вървят със сръбска музика. Тя не се чувства жертва, защото е възпитана, че е нормално да я бият и насилват. Не ѝ минава и през ум. Вярва си, че всичко е както трябва да бъде и както винаги е било.
Нейното тълкуване променя ли с нещо реалността?
Да, Индия далече, друга култура...все тая, принципът е същия. Няма значение тя как се чувства, а какво се е случило обективно.

Ще добавя и още нещо. Колегата й е идиот и простак, но донякъде го оправдавам. Защото не само не учим мъжете на друго, но и им повтаряме, как жените се правят на недостъпни, как промяната на мнението са "курвенски номера" с цел игрички с мъжа, как щом си проявила някакъв интерес или си позволила някаква интимност първоначално, значи са разигравки и унижения за него, ако откажеш по-нататъшни такива и че тя всъщност си го е искала и търсела през цялото време. Тази тема е доказателство за такива нагласи сред много от жените.

И как после да обясниш на този хубосник, че една жена може да се държи така, защото има травми от детството, например? Защото може да е живяла в семейство с насилие? Защото я е страх какво ще се случи, ако откаже докато са сами и няма кой да й помогне? Ами трудно, за него тя вероятно просто е поредната курветина, която му се прави на недостъпна и му върти номера, и достатъчно жени ще го подкрепят в тази оценка. А в момент на възбуда и афект, според коя ли хипотеза ще реши да действа?

И не че такива жени не съществуват, напротив, има ги в изобилие. Но има и от тези другите, които не са искали това, което им се е случило. И въпросът е, как да различиш едните от другите? Не можеш. Няма как да си сигурен какво стои зад едно поведение. Затова спираш. Не натискаш след първото не или след първото дръпване. Тя ако те иска, ще дойде. Ако те иска, но не дойде, значи пак добре, защото не ти трябва такава жена. Но това е нещо, което трябва да бъде обяснено и разбрано. Иначе е лесно да хвърляме камъни и по двете страни.

# 514
А тя защо не му е казала, че поради неприятна случка в миналото трудно се доверява на хоратата или нещо подобно? Имали са разговори колкото искаш.

Тоя щом се е разплакал, не е чак същинский нерез, айде.

# 515
Едно "не" е достатъчно.
А какво имаме:
Той ѝ се натиска. Тя казва не.
Бяга от колата, отива да пуши. Той ѝ се натиска пак. Получава второ не (поне).
Продължава да я притиска.
Тук развръзката е според психиката на жената. Уини би му сменила пола. Уейв би се паникьосала по нейни думи. Авторката пък е изпаднала в подчинителен режим само и само да се свършва всичко.

Не става дума, че е изнасилвач естествено. Но не е ли факт, че сексуално изнудване има?
Можеше той да напусне работа, не тя.

Междудругото, в затвора всички са невинни и плачат.

# 516
  • София
А тя защо не му е казала, че поради неприятна случка в миналото трудно се доверява на хоратата или нещо подобно? Имали са разговори колкото искаш.

Тоя щом се е разплакал, не е чак същинский нерез, айде.

Предполагам, защото жертвите на насилие не говорят с всеки свободно за травмите си, и освен ако не са отработени, понякога дори не осъзнават как влияят на поведението им? (риторичен въпрос е това)

И като изключим частта, че никъде не съм го нарекла "нерез", щом се е разплакал, значи се е почувствал виновен... та този плач не е ли вид признание, че действията му не са били правилни? (пак риторичен въпрос)

# 517
  • София
Аз съм жертва на човешката тъпота.
Травмирана съм, какво да направя.

И не, една йота не знаете от събитията.

# 518
Много детински разсъждения за 30 годишна жена.

# 519
  • София
И какво като се е разплакал? Сериозно ли вярвате, че било от съжаление? Няма такова нещо, него просто го е било страх, че ще се разсмърди историята и може да го уволнят, ако тя реши да подава жалби и да се оплаква на работодателя, защото случката е станала през работно време при служебен ангажимент. Тя че ще си отиде - ще си отиде, но и онзи гърми. Често се случва насилниците да го избиват после на "ох, съжалИ ме, аз не исках, ама не можах да се въздържа", което е още по-голяма гавра с жертвата.

Прочетох отново много внимателно какво пише авторката. Определено е раздвоена, но много добре усеща, че това, което се е случило не е просто изневяра. Просто е в състояние на оправдаване на насилника, за да не е толкова болезнено усещането за загуба на контрол. Единственият начин е да разчисти миналото и да започне начисто, и този път да не смесва работата с личните отношения и просто да се концентрира върху това как да върви напред в професията, да си намери нови приятели, да се среща повече с хора, които не искат нищо от нея, с млади жени, които не са много по купоните и флиртовете. Със сигурност има покрай себе си поне една приятелка. Вижда се, че с мъжете нещо не се получават нещата към момента - годеникът й няма да забрави, няма да прости и това ще тегне между тях, а сватбата вече съвсем е мираж, а дори да има сватба, винаги това ще бъде за него коз "ти беше в гората с онзи...". И да поиска тази тема да се изтрие и никога повече да не влиза от този профил, за да не прави повече сеир на хората. Ако иска да си отработва травмите, да се обърне към психолог, който няма представа какво е писала тук.

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 10:22 от Andariel

# 520
Вяско, ти явно изобщо не би бил настойчив с жените, дори да сте се сближили доста (като при телефонен секс). Виждаш ми се свръхкултурен. Wink Би ли споделил с нас тази политика на огромно уважение и дистанция до какво е довела, в смисъл имаш ли дълга връзка/ брак, с които да ни се похвалиш?

Не оправдавам насилието, но да покаже желанието си и да "настоява" поне малко, като че ли е присъщо на мъжката природа? Пълното безразличие и да стои като паметник няма да се хареса в нормални отношения на сближаващи се мъж и жена.

# 521
  • София
Какво значение има Вяско дали има връзки и какви връзки е имал, изобщо какво общо има в темата неговият личен живот? Някак прехвърлянето на лична основа не е много редно. Личният живот на хората, които пишат тук нямат никакво отношение към темата.

# 522
Аз пък не мога да разбера какво сте се хванали за този телефонен секс, оправдавайки насилието.
Мога да кокетнича и флиртувам с мъж, мога да правя телефонен секс и да си пишем еротични съобщения по интернет, но да не искам физически контакт.
След като съм обяснила това на мъжа, той си преценява дали го устройва ситуацията.Ако не-варианта е да си намери друга за изпълнението на физическата част, а мен да ме игнорира-примерно.А не да ме завлече насила, без мое знание и съгласие в някаква горичка и да ми оказва най-малкото психически натиск, за да получи това, което не искам да му дам или не съм готова към момента!
"Настойчивостта", както се изразявате , на мъжа, не я разбирам в насилствените действия и изнасилванията.А в това да ме приласкае, приласти, да ме накара да го желая и да му се отдам, а не да ме закара в някоя горичка, без моето съгласие и там  да ми оказва психически натиск.
Странни разсъждения имате!

# 523
Като я изкарвате жертва, просто снемате нейната отговорност от нея, която не е никак малка за случилото се. Тя има съвсем други проблеми- травми от детството, неудовлетворяваща и зациклила от години връзка.
Колегата и е виновен, че не се е съобразил, но след толкова разнопосочни сигнали и колебливи реакции, просто е решил да действа. Не го оправдавам, не се прави така, но това не е изнасилване. На мястото на приятеля и, за мен си е чиста изневяра, дори само телефонния секс.
Нека се концентрира върху текущите си проблеми, а не да я хвърляте в размисъл жертва ли е или не. Най-добре е да потърси професионална помощ като се върне в България след празниците, а с приятеля си да си поговорят добре за евентуално съвместното им бъдеще.

# 524
Най-големият насилник в моят  живот, беше и изключителен артист - сълзите и големите съжаления за нищо ги нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт