Чувство за вина след изневяра...

• 22 840
  • 951
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Вяско, ти явно изобщо не би бил настойчив с жените, дори да сте се сближили доста (като при телефонен секс). Виждаш ми се свръхкултурен. Wink Би ли споделил с нас тази политика на огромно уважение и дистанция до какво е довела, в смисъл имаш ли дълга връзка/ брак, с които да ни се похвалиш?

Не оправдавам насилието, но да покаже желанието си и да "настоява" поне малко, като че ли е присъщо на мъжката природа? Пълното безразличие и да стои като паметник няма да се хареса в нормални отношения на сближаващи се мъж и жена.

Ами някъде между това да стои като паметник и да показва безразличие, и това да я закара в гората да я **е въпреки крясъците й, има океан други действия, повечето от които доста нормални и балансирани.

А това към Вяско се надявам не е опит за уязвяване с цел компрометиране на мненията му... би било доста ниско падане Wink

# 526
Аз пък не мога да разбера какво сте се хванали за този телефонен секс, оправдавайки насилието.
Мога да кокетнича и флиртувам с мъж, мога да правя телефонен секс и да си пишем еротични съобщения по интернет, но да не искам физически контакт.
След като съм обяснила това на мъжа, той си преценява дали го устройва ситуацията.Ако не-варианта е да си намери друга за изпълнението на физическата част, а мен да ме игнорира-примерно.А не да ме завлече насила, без мое знание и съгласие в някаква горичка и да ми оказва най-малкото психически натиск, за да получи това, което не искам да му дам или не съм готова към момента!
"Настойчивостта", както се изразявате , на мъжа, не я разбирам в насилствените действия и изнасилванията.А в това да ме приласкае, приласти, да ме накара да го желая и да му се отдам, а не да ме закара в някоя горичка, без моето съгласие и там  да ми оказва психически натиск.
Странни разсъждения имате!

Абе по-добре не си играй такива игрички, щото не се знае на какъв ще попаднеш. Просто факт, дали аз или всички тук го одобряваме или осъждаме, няма много значение.

# 527
Нямам интерес да уязвявам Вяско. Безразличен ми е личният му живот, не се тревожете.

# 528
Дойдоха лешоядите да кълват и ровят до кръв. Вяско, жената е преживяла ужасяващо изнасилване на 9 год., вероятно никога няма да се възстанови от травмата. Мъчно ми е за нея, много. Защо държиш да и препишете още едно, като дори тя самата не го припознава, като насилие?  Тя нали не е малоумна, че да чака ти да и кажеш какво е станало? Защо я третирате, като невменяема? Много непочтенно.

# 529
Вяско, ти явно изобщо не би бил настойчив с жените, дори да сте се сближили доста (като при телефонен секс). Виждаш ми се свръхкултурен. Wink Би ли споделил с нас тази политика на огромно уважение и дистанция до какво е довела, в смисъл имаш ли дълга връзка/ брак, с които да ни се похвалиш?

Не оправдавам насилието, но да покаже желанието си и да "настоява" поне малко, като че ли е присъщо на мъжката природа? Пълното безразличие и да стои като паметник няма да се хареса в нормални отношения на сближаващи се мъж и жена.

Считам настоичивостта за грешка, Лори. Има изключения, но в общия случай да спечелиш някого, който не е сигурен, че иска да е с теб, само защото си настойчив не е моето. Магията е в това да бъдеш искрено желан/а, а не да е изпросено постижение. Не е било често, но ми се е случвало. Да вложиш внимание е естествено, да си настойчив - примитивно. Пък и особено мразя да изглеждам като лепка. Дори се опитвам да не лайквам поредни мнения на един и същи участник, които ме радват, по тази причина. Като обикновено се провалям.
Но наистина, моят частен случай не е показателен за нищо и незнанието на някой бастун как да покаже интерес не прави глухотата на друг до третото "не" по-добродетелна.

# 530
  • София
Тогава защо го питаш за личния му живот? На теб едва ли ще ти е приятно ни в клин, ни в ръкав, само защото на някого му е по-изгодно в спора, да те пита за личния ти живот.

За мъжете - най-хитро постъпват тези, които изобщо не се натискат на жената, а карат жените да им се натискат. Не се държат като дървета, но са достатъчно чаровни , че самите жени да търсят близост с тях. Останалото е доста просташко. А двойката танцува и си изгражда някакви игри според темперамента на двамата.

# 531
  • София
Скрит текст:
Аз пък не мога да разбера какво сте се хванали за този телефонен секс, оправдавайки насилието.
Мога да кокетнича и флиртувам с мъж, мога да правя телефонен секс и да си пишем еротични съобщения по интернет, но да не искам физически контакт.
След като съм обяснила това на мъжа, той си преценява дали го устройва ситуацията.Ако не-варианта е да си намери друга за изпълнението на физическата част, а мен да ме игнорира-примерно.А не да ме завлече насила, без мое знание и съгласие в някаква горичка и да ми оказва най-малкото психически натиск, за да получи това, което не искам да му дам или не съм готова към момента!
"Настойчивостта", както се изразявате , на мъжа, не я разбирам в насилствените действия и изнасилванията.А в това да ме приласкае, приласти, да ме накара да го желая и да му се отдам, а не да ме закара в някоя горичка, без моето съгласие и там  да ми оказва психически натиск.
Странни разсъждения имате!

Абе по-добре не си играй такива игрички, щото не се знае на какъв ще попаднеш. Просто факт, дали аз или всички тук го одобряваме или осъждаме, няма много значение.

Факт, че никога не знаеш на какъв ще попаднеш и дали ще го интересува насилва ли те или не, дори да го знае. Но от друга страна, нали все пак трябва някакси да се сближиш с мъжете, да започнеш да създаваш интимност, да видиш дали ще си допаднете? Ако не допускаш никакъв флирт и никакви заигравки, шансът е никаква тръпка да не възникне между вас. Ще изглеждаш в очите им като... фригидна. Затова и трябва да е взаимно. Да, жените трябва да подхождат внимателно и определено да не се заиграват само за да се позабавляват на чужд гръб. И мъжете трябва да се пробват, но усетят ли отпор, да не натискат. Липсата на отговорност е предпоставка за злоупотреби от страна и на двата пола.

# 532
  • София
Флиртовете и сексуалните отношения са въпрос на културни особености и на ковенция.  В нашата култура жените очакват мъжете да натискат, дори да са груби, направо за моя вкус простаци. Съответно и жените са готови да търпят просташко отношение и да бъдат третирани като такива.

По същия начин е културна особеност и конвенция как се възприема и отношението към децата - прословутият шамар дали е насилие или е възпитание. И после се вижда как някои вече пораснали жени възприемат шамара от чужд човек като... инцидент като в историята с приятелката и деветокласника.

# 533
Всеки има някакви случки в детството, които можем да наречем травми. Разковничето и разликата помежду ни е как преработваме тези случки (травми). Случката на тази жена от детството е предопределила тя да се изживее като жертва, но пък не ѝ е попречила смело да флиртува цели там колко месеца (7-8) каза с този "насилник". Няма черно и бяло – тя и той са сътворили тази нелепа ситуация като резултат от собствените си избори, решения и поведение. Жена на 30 е вменяема и пълнолетна, ако беше дете, ситуацията се променя коренно. Ако се счита за лабилна, не е в състояния да взем арешения в живота си и при общуване (особено с мъже), редно е да потърси специализирана помощ (която ако се налага да ѝ постави диагноза и да я лекува), защото следващият път ще попадне на друг мъж, който ще е с по-висок тестостерон и няма да я бави. И хич няма да го интересува дали и колко травми има в детството си. Травмите не са клеймо, имаш ги, носиш ги, но се преодоляват, преживяват се и ги слагаш в чекмедже някъде в себе си. Не е задължително да бележат целия ти живот, а ти да се изживяваш като безкрайна и непоправима жертва.

Вяско, как ще си такова добряче. Че ти така жена няма да завъдиш. Трябва да чакаш на такива хиени като мен дето директно действат.

# 534
Дойдоха лешоядите да кълват и ровят до кръв. Вяско, жената е преживяла ужасяващо изнасилване на 9 год., вероятно никога няма да се възстанови от травмата. Мъчно ми е за нея, много. Защо държиш да и препишете още едно, като дори тя самата не го припознава, като насилие?  Тя нали не е малоумна, че да чака ти да и кажеш какво е станало? Защо я третирате, като невменяема? Много непочтенно.

buttercake, всичко, което мога да направя е да кажа на жената какво виждам аз. Това, че темата ѝ е насочена към изневяра не значи, че изневярата е главното събитие в това, което описва. Не ѝ приписвам изнасилване, няма нужда да си по-негативна от айкю теста ми в менса, просто поне аз няма как да засенча факта, че има сексуално изнудване с каквато ще да е предистория.

# 535
Лъвица, то твойто хич не е флирт. Направо си е 1/2 е@ане. Кой флиртува така ? Ти чак кат ти бръкна между краката ли се сети, че нямаш желание, а ?  Ах, и тук дойде културни съвети да даваш как трябва да се държи една дама в обществото ?

# 536
  • София
Категорично не е така това за възрастта! Има календарна възраст, която може да е 30, но в определени моменти човек да се държи като на съвсем друга възраст. Емоционално, мисловно и т.н- също може да е на съвсем друга възраст. Затова са разработени една камара тестови батерии и методики, то не е като да му погледнеш на човека числата в личната карта и да отсечеш, че бил възрастен човек и знае какво прави.
По емпиричен път всеки от нас го е разбрал това за възрастта - усещаме кога се превръщаме в деца и кога сме възрастни. Знаем и ситуациите, в които реагираме като деца, примерно когато майките ни  използват цялото ни име, вместо галеното - тогава автоматично реагираме и знаем, че не е на хубаво.

# 537
  • София
Лъвица, то твойто хич не е флирт. Направо си е 1/2 е@ане. Кой флиртува така ? Ти чак кат ти бръкна между краката ли се сети, че нямаш желание, а ?  Ах, и тук дойде културни съвети да даваш как трябва да се държи една дама в обществото ?

Че къде намеси моята случка в цялата работа? Не съм я определяла като флирт, тя си има дълга предистория с човек, когото познавам добре и съм си направила сметката, както и той. Споделих я за да дам пример с история, в която хем сексуалните действия не са под натиск, хем човекът се е съобразил с желанието ми, когато съм почувствала, че не искам да продължава.

# 538
  • София
Лековерието не е престъпно, но виждаме - създава престъпници.
Мислете с тия глави - кой с която може.

# 539
Лековерието не е релевантно, въпросът е принципен.

Общи условия

Активация на акаунт