Образователен Говорилник_тема 11_празнична_:)

• 23 749
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Никол се казва. Не е от тези на пътя за Боровец. Трябва да питам мъжа ми как се стига до нея, сещам се само, че на светофара, се завива на дясно и се минава покрай кметството.

# 496
  • Пловдив/София
Хубава тема сте подхванали... аз ски не карам с дребните, от години съм извън темата, големият не ги обикна, а дребното не става още. Но темата за хотели ми е интересна заради СпА и въздух. Обаче цените на апартамент са космически и имам огромна вътрешна съпротива да дам 1к за 3 нощувки.. Цяла месечна такса Simple Smile) Не знам вие как се пречупвате. За мен се изхвърлят, а лошото е, че това не гарантира бутиков прием- напротив, тълпи и отегчение от персонала...
Та ако знаете хотели с хубаво СПА за деца, да не са фраш и цена на апартамент да е примерно до 200лв, подскажете. Велинград ми е писнал, то и Банско, май освен Марково няма много опции... Чифлик, ама там само ценово е ок.

# 497
  • Отвъд алеята зад шкафа
Белчин гардън, Старозагорски минерални бани

# 498
Та ако знаете хотели с хубаво СПА за деца, да не са фраш и цена на апартамент да е примерно до 200лв, подскажете. Велинград ми е писнал, то и Банско, май освен Марково няма много опции... Чифлик, ама там само ценово е ок.
https://villavictoria.bg/prices/   само остава да намериш место

# 499
По същите причини от няколко години сме разредили ходенето по СПА хотели. Преди много ходехме. През уикендите, когато ни е възможно, е препълнено и не е изобщо почивка. През седмицата е супер, но пък някои ходели тогава хитруват - СПА-то не работи цялото, храната е наполовина на тази в уикенда... а цената е същата.
Дори не съм пробвала "новите" хотели във Велинград - Арте и Инфинити.
Но ми е любопитен в Белчин хотела на Главболгарстрой. Макар да е некрасиво още без грам зеленина и дървета.

# 500
  • София
Камелия е супер, но трябва да се резервира от рано, защото бързо се запълва. Много ми харесва спа-то, както и че всеки ден имат нещо различно за децата. Ива и Елена го разгледах, че там беше детето на лагер с Иззи- хареса ми, но аз обичам ски и спа, ако може Simple Smile
Рила на Боровец има сносно спа, но големия басейн е ужасно студен. Водих мениджъра на хотела с термометър, за да му докажа, че не е 28 градуса водата (аз съм ходещ термометър, казах му, че е 23-24 градуса и се оказа 23.5). Мацките от спа рецепция ме поздравиха и обясниха, че така си го държали, освен ако някой не се размрънка, ама то за да се стопли отне ден, че е голям Sad
Арте не е нищо особено, а за Инфинити от приятели съм чувала чудеса и няма да стъпя ( 3 различни уикенда 3 различни семейства, подобни истории как от по-мургавите фамилии си плащали за вход на спа-то правили мармалад).
Там харесвам Двореца, но само заради външните басейни, аз по принцип винаги съм на външен ако имам опцията. Гранд Хотел не е лош, но обслужването за обяд е потресаващо, преди се спасявахме в Том и Нези Класик, но тази година нямаше как.
Гадамер 7000 лв е ужасяващо много. Преди време проверявах в едно Терме в Австрия с безплатен вход към аквапарка и ми посикаха 3000 евро за 7 нощувки, ми от Кемпински са се поизхвълили малко.

# 501
Най-хубава почивка съм имала една седмица в Пирин Сандански през юни. Самият хотел там много ми импонира. На някакво друго ментално ниво е усещането за спокойствие там при мен. Градината пред кафето, външните басейни... Но храната абсолютно винаги там е била пълен позор за такъв 5-звезден хотел. Сега направиха пристройка и увеличиха капацитета. Не съм ходила в нея, но ако не са коригирали и капацитета на ресторантите и СПА-то ще е пълен гаф. А и СПА-то отдавна е за ремонт. Както и "старите" стаи. Много ползваме там термалния басейн, който е с чиста минерална вода.
Има един хотел до границата с Гърция СПА Хотел Мантар, но до момента не съм чула отзиви от никой познат.

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 10:51 от Fancy

# 502
  • София
Пирин в Сандански беше много хубав хотел наистина. Но откакто разшириха хотелската част, без да предвидят допълнителен ресторант и без да разширят спа зоната, според мен вече е мега претъпкано и не става.
Поне според нас Wink

# 503
Ей,Пирин Сандански.. До преди няколко години беше най-добрият хотел за мен в БГ. Напълно подкрепям Фенси за усещането да седнеш да пиеш кафе ( в моя случай бира) във вътрешния двор, а малката да събира монети от шадравана в продължение на час-два Smiley А каква супа от петел правиха в ресторанта на обяд...мммм, но!
препоръчах го на 2 приятелски семейства и впечатленията им бяха за посредствен хотел, оказа се,че качеството на храната е занижено доста.

# 504
Да, тази супа беше феноменална. А и супата топчета. Simple Smile
Но полуфабрикатите в Средиземноморския ресторант са пълен позор. Безброй пъти съм им казвала, че малко трябва да коригират храната.

Винаги букваме стая към реката. Няма такова усещане. Много пъти там съм се възстановявала от абсолютен екшън и стрес през седмицата.
Имаше период, когато бяхме на ти с част от персонала. А дъщеря ми им беше любимка, защото в един период 4-5 годишна изобщо отказваше да излиза от басейните. Дойдеше ли време да я изкарваме, целият хотел ни чуваше скандала.

# 505
Да, тази супа беше феноменална. А и супата топчета. Simple Smile
Но полуфабрикатите в Средиземноморския ресторант са пълен позор. Безброй пъти съм им казвала, че малко трябва да коригират храната.

Винаги букваме стая към реката. Няма такова усещане. Много пъти там съм се възстановявала от абсолютен екшън и стрес през седмицата.
Имаше период, когато бяхме на ти с част от персонала. А дъщеря ми им беше любимка, защото в един период 4-5 годишна изобщо отказваше да излиза от басейните. Дойдеше ли време да я изкарваме, целият хотел ни чуваше скандала.

Вероятността да сме се засичали е голяма. Ние също винаги сме молили за стая към реката, ех, колко хубаво се спи на тази река. И колко много време сме прекарвали в хубавия парк. Да, много хубав хотел беше, не смея да отида сега, за да не се разочаровам Simple Smile

# 506
  • Отвъд алеята зад шкафа
По същите причини от няколко години сме разредили ходенето по СПА хотели. Преди много ходехме. През уикендите, когато ни е възможно, е препълнено и не е изобщо почивка. През седмицата е супер, но пък някои ходели тогава хитруват - СПА-то не работи цялото, храната е наполовина на тази в уикенда... а цената е същата.
Дори не съм пробвала "новите" хотели във Велинград - Арте и Инфинити.
Но ми е любопитен в Белчин хотела на Главболгарстрой. Макар да е некрасиво още без грам зеленина и дървета.

Белчински извор - липсата на зеленина е кофти, но не е единственото. Стаите са много хубави, ние бяхме в апартамент. Спа зоната е много хубава също. Обаче - ние бяхме в незапълнен на 100 % хотел и места на вътрешния басейн почти нямаше. На пълен хотел, не ми се мисли. Лоби бар общо взето липсва - 2 маси до кафемашината и 2 дивана до рецепция. В ресторанта не влезнах, бяхме само с рум сървиз. Закуската си я поръчваш предварително от предната вечер, беше тотален отврат. Нищо от нещата не беше вкусно. Явно са ги направили предварително. Вечерята беше по-добра на вкус, като изключа това, че беше по меню, в което имаше 3-4 салати, 2-3 основни - с телешко, свинско и сьомга и май едно ризото.  Цените в менюто са скъпи. За 3 основни и 1 салата платихме около 120 лв по спомен. Всичко явно го приготвят на момента. Не знам на нормален режим  и пълен хотел как се обслужват гостите по това меню. Нямаше никакви супи, манджи, дневно меню. Ресторантът на Белчин Гардън е в пъти, пъти по-добър. Имам някоя и друга снимка.

# 507
  • София
Като прочетох за Пирин - Сандански, тамън се сетих за супата от петел и вие ме изпреварихте. Но там "детският" басейн е много малък - например детската зона в Старосел е доста по-впечатляваща.

Гадамер, хубави снимки Simple Smile

# 508
  • в страната на чудесата
А аз си мечтая за селото ми и за градината ми.
Ама ще почакам.

# 509
  • София
Днес направих едни бързи ски сутринта на Боровец - беше много хубаво - времето беше слънчево/облачно, приятно, не студено, пистите супер - Ястребец 2 и 3 - твърди, но не ледени. Имаше доста коли по паркингите на Ястребец, но пистите не бяха натоварени. Въобще там да се кара през седмицата е супер сега.

Общи условия

Активация на акаунт