Образователен Говорилник_тема 11_празнична_:)

• 23 464
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Аз затова казвам, че чакам заповедта. За да мога да се опитам да разбера какво е искал да каже авторът.....

# 556
  • София
Аз затова казвам, че чакам заповедта. За да мога да се опитам да разбера какво е искал да каже авторът.....
Това само като го чуя (прочета) и ме хваща уртикарията, така да го  мразех хахахаха
Иначе и на мен ми е интересно какво ще бъде написано, но няма още официално инфо. Чакам да видя и дали ще въведат задължително влизане с PCR в БГ.

# 557
  • в страната на чудесата
Май въведоха задължителен ПСР. Лошо..имаме къща на Власина, първо сърбите искаха ПСР, сега ако и нашите поискат карантина и ПСР заради ЕУ... Там не се ходи зимата, но все пак в края на пролетта е много хубаво.

# 558
За пристигащите от САЩ, искаха още лятото. Онзи ден кацна приятел, искали са му още при излитането.

# 559
  • София
За момента за PCR-ите не е прието. Казаха, че го обмислят. Със Сърбите има някакво споразумение и не се изисква PCR в момента. Очаквам да кажат окончателно дали ще въвеждат за всички или не. За момента има няколко държави, от които се идва с PCR само.

# 560
  • София
Четох го и гледам, гледам - пише за поетапно връщане, което да отнеме 2 седмици. Може и да не съм дочела, но не видях нищо за ротация - т.е. мисля, че ще се върнат плавно, уж да ни ги скупчват наведнъж, и после си остават в училище. Не се правя извод за 2/4 (2 в училище, 4 у дома). Това сигурно преди са го мъдрили.
Сега, Стаматов никога не е бил еталон за прецизно изказване, но: "От 4-ти февруари да се върнат 7-и, 8-и и 12-и клас, в рамките на две седмици, а след тях 5-ти ,10-и и 11-и клас. Накрая 6-и и 9-и клас." За мен това навежда точно на ротация /всяка група за по две седмици/, а и при всички други изказвания на министри и други по темата, изрично се говори за ротация. Днес би трябвало да стане ясно.

# 561
  • София
sanaka, аз го интерпретирам така: в рамките на 2 седмици се връщат 7, 8 и 12 клас - т.е. не в един ден, а лека-полека през тези 14 дни се връщат в училище. Това е както тръгваха на училище в някои европейски страни от септември месец миналата година - не всички накуп, а първия ден 1а и 2а, втория ден 1б и 2б, после 1в и 2в и т.н. До края на 14-те дни трябва всички от тези три випуска (7, 8 и 12) да са в училище. Следващите две седмици постъпват други три випуска, и последните две седмици - останалите випуски.

Но понеже предните седмици МОН се скъсаха да говорят за ротации по всички медии, нищо чудно в заповедта да пише, че ще учат 2 седмици и ще стоят 4 седмици вкъщи. Нека я видим, тя скоро трябва да излезе.

# 562
И накрая се питам от какъв зор е цялата тази сложнотия? Накрая все ще са контактни в цялото училище. Прилича ми на отбий номер, за да кажат, че все пак има някакви мерки. На фона на отварянето на молове, фитнеси, ресторанти, хотели... И май слушат някои учителски гласчета, на които им се привижда ДО до края на годината.

# 563
  • София
sanaka, аз го интерпретирам така: в рамките на 2 седмици се връщат 7, 8 и 12 клас - т.е. не в един ден, а лека-полека през тези 14 дни се връщат в училище. Това е както тръгваха на училище в някои европейски страни от септември месец миналата година - не всички накуп, а първия ден 1а и 2а, втория ден 1б и 2б, после 1в и 2в и т.н. До края на 14-те дни трябва всички от тези три випуска (7, 8 и 12) да са в училище. Следващите две седмици постъпват други три випуска, и последните две седмици - останалите випуски.
Аз го разбирам, че 7, 8 и 12 клас се връщат примерно на 01.02. Две седмици ходят присъствено, успоредно с това се следи заболеваемостта. Ако няма драстично повишаване, на 15.02 в училище се връщат 5, 10, 11 кл. Пак се наблюдават бройките две седмици и след това връщат и последните деца.

# 564
И на мен на това ми прилича.
Отвориха всичко, децата остават заложници на политическите им безмислици.

# 565
  • София
И накрая се питам от какъв зор е цялата тази сложнотия? Накрая все ще са контактни в цялото училище. Прилича ми на отбий номер, за да кажат, че все пак има някакви мерки. На фона на отварянето на молове, фитнеси, ресторанти, хотели... И май слушат някои учителски гласчета, на които им се привижда ДО до края на годината.
Ако са на ротация - евентуално ще са по-малко хората в градския транспорт. Иначе за поетапното, което го правеха в някои държави (където въпреки мерките са почти първи по смъртност и заболеваемост) - си е точно отбиване на номера - накрая всички са накуп в училището, така или иначе.

# 566
В бившето училище в САЩ са направили меко казано странна система:
- има деца присъственно
- има деца и на ДО.
За ДО има две опции : в къщи, а който няма кой да го гледат родителите, пак в училище, но в различна класна стая от съучениците им, които са присъственно.
Като в групата на ДО , но в училище има и деца на фърст респондърс от други училища. И в междучасията, всички са заедно на двора.

# 567
Нещо съм изпуснала темата..да взема да се запиша. Simple Smile

# 568
  • софия
както виждаш тук напоследък никой не пише, пързаля се Simple Smile
та нищо не си изпуснала...

# 569
  • София
Аш, ако твоята интерпретация се окаже правилната, ще те черпя.

Общи условия

Активация на акаунт