Образователен Говорилник_тема 11_празнична_:)

• 23 749
  • 758
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Аз пък нещо не се разбирам със ските и изобщо с такива "снежни" занимания. Затова не ми липсват. Но пък за хубаво СПА съм първа по принцип Joy. Ама няма да ми е приятно сега просто. Затова и нищо не съм гледала. Ще чакам да се постопли времето поне. Simple Smile Но пък ми е приятно да ви чета Simple Smile

# 511
  • София
И ние се отказахме от спа уикенд заради ковид преди около месец - не смеем, но за ски-те решихме, че може. Обаче рискът си е същият. Хората не носят маски и не им пука особено дали са в тълпа. В Банско в Subway днес влизаха и хора без маски, а към хотела ресторантът си работи за гости на хотела. Има и доста работещи кръчми. Иначе като цяло - само  част от местата за настаняване са отворени. И при това положение дори - за мен пистите са със запълнен капацитет. Затова не обичам ски-почивките в България - мразя тъпканиците. Иначе е кокектно и храната е вкусна, макар че количествата са малки, сравнено с Гърция например - т.е. тук храната излиза по-скъпа (съдя по калмарите и салатите като количество - по-малко е, а цената е същата) Simple Smile.

# 512
  • София
Аш, за днес ли визираш, че пистите са със запълнен капацитет? А как е през седмицата, ако останете, моля да пишеш. Аз планирам да открадна няколко дни през седмицата и си мисля, че тогава трябва да е по-спокойно.

# 513
  • София
Уф, аз днес споделих, че хем ми се ходи някъде, пък хем няма да ми е приятно в сегашната ситуация и случайно преди малко попаднах на една песен на Михаил Белчев:

"Недейте се коси от жал
  и хич недейте се измъчва,
  не вярвайте, че съм умрял,
  аз просто съм във друга кръчма..."

Еми...Да взема и аз да се огледам за някъде, освен Joy

Последна редакция: нд, 24 яну 2021, 00:01 от sadlady

# 514
  • София
Олив, ние сме тук само за събота и неделя.  Децата карат с учител и той сподели, че през седмицата е много по-спокойно. То и сега е комфортно, но има много хора. Вижда се по местата за почивка на самите писти, по хората по пистите, по опашката за гондолата (около 30-40 м. в 9:30). Но през седмицата казват, че идват по-малко хора. Иначе пистите са много хубави - има сняг, има и по-леки, и по-тежки. Миналата година на Пампорово много бяха затворени, защото нямаше снежна покривка и не беше добре. Сега не знам как е там, но в Банско пистите са съвсем добре.

# 515
  • София
През седмицата на Банско е спокойно. Аз следя една фейсбуук група и ежедневно се информирам.
Аз, чисто финансово, не бих избрала Банско, за да се учат деца (поне моето, че още е на ниво изглаждане на успоредни ски). Ако искам да се накарам обаче, ще си ида точно там. Пампорово е супер, но на 2те писти (3 и 4), които ми харесват, рядко има достатъчно сняг. Вариант е и с половин ден отпуска Боровец. През седмицата рядко има опашки и за 4 часа се смазвам, после обратно на тръстиката и така.

# 516
  • София
Може ли по-запознатите от вас да разтълкуват какво точно имат предвид управляващите с “На 4 февруари връщаме присъствено в час учениците само от 7-8 и 12 клас”?
Значи ли това, че останалите класове няма да бъдат върнати в училище в близките месеци и те ще остават затворени вкъщи за неопределено време?

Последна редакция: нд, 24 яну 2021, 22:33 от rosi_ta

# 517
Каква е цената на уроците или ски училищата  на Боровец?

# 518
  • София
Може ли по-запознатите от вас да разтълкуват какво точно имат предвид управляващите с “На 4 февруари връщаме присъствено в час учениците само от 7-8 и 12 клас”?
Значи ли това, че останалите класове няма да бъдат върнати в училище в близките месеци и те ще остават затворени вкъщи за неопределено време?

Докато не бъде взето финално решение и не бъде издадена съответната изрична заповед, хвърчащи изказвания на управляващи или журналистически интерпретации на такива не означават нищо и няма смисъл да се коментират и тълкуват.

# 519
Каква е цената на уроците или ски училищата  на Боровец?

Инфо от днес - 2 астрономически часа са 90 лв. за персонален урок на дете. Наем на ски и обувки за дете и възрастен 35 лв.
Полудневна карта: 33 - възрастен, 23 - дете.

# 520
  • София
Санака, благодаря. Понеже не гледам новини, реших, че е официално решение.

# 521
  • София
Повече е полудневната на
Боровец за възрастен - 48 лв до 12,30 и 40 лв. след 12.

# 522
Инфото е от днес. За следобяд.

# 523
  • София
Вероятно има отстъпка, ако ползваш ски учител от тях, а може и от наем. Иначе е 40 лв. картата.
35 лв на ден за ски обурудване е абсурдна цена, ако искате да купите нещо пишете, ще ви светна.
Аз на Зьолден платих 20 евро за премиум и цял ден сменях ските, за да пробвам различни марки, радиуси и други неща, като говоря за топ марки, модели от съответната година, в това число и ски, подобни на тези, с които участват на състезания.
Охххх, сега ми кажете, освобождавате ли децата за ски ваканция за седмица някъде или чакате "лагерите" и тогава ходите? До сега не ми беше проблем, но някак назря в мен  и този въпрос. С оглед на факта, че тази година явно няма да ходим в Австрия, догодина ще е 2ри клас и 5 дни май са доста време да отсъства? А натам ще е и по-зле...

# 524
  • София
Всяка година ги освобождавам за поне веднъж за ски по една седмица, а често и за други пътувания, включително и по-дълги. Никога не е имало проблем, при нас няма лагери през учебната година.

Общи условия

Активация на акаунт