Време е всеки ЮЛСКИ сладур да направи своя есенен шопинг тур!

• 10 724
  • 276
  •   2
Отговори
# 120
  • в шоки-land
ехе, Лио, много весело при вас....при И3идка сьщо   Hug Heart Eyes
и при нас така Joy....дребното и3общо не иска да стои мирен....кухнята и хола са всьр3ани и най-редовно си прави крьгчета, носейки обикновено тенджера в едната рька и вилица вдругата...ама не тропа с тях Naughty, само им прави ра3ходки...обича да отваря всички шкафове е кухнята, като най-редовно ми пуска миялната машина Crazy....бьрка в боклука и си ра3няся пра3ните кутии и шишета и3 цялата кьща....прави и ето това
, и после си сьбирам млякото и нес кафето и3 цялата кьща....бьрка с ключовете в телеви3ора, крие мишката и дистанционните в шкафа 3а обувки, пие ми кафето ( ра3бирайте и3лива го вьрху себе си, когато 3абравя чашата вьрху масата в хола ), и3хвьрля всичко пре3 балкона ( добре че някоя играчка не е паднала вьрху главата на старата дама по нас, 3а сега е улучил ведньж само клетката на папагала й Joy )....говори по телефона и е много сьрдит, ако му го в3ема....когато е и3ключен- пьха си щепсела сам, 3а  да чуе ту ту -то, иначе следва протест....целува братовчетка си по скайпа.....3абравих любимото му -  да 3астане пред касетофона и да танцува....мога цял ден да ра3ка3вам 3а идейките му Joy...навьн и3общо не внимава, не се и сеща дапогледне кьде сьм, просто си трьгва....отмьква льжици и вилици от ресторантите и ги крие в количката( вече си имам колекция  Crazy)....3арива с с пяськ и си играе в локвите...има още.....

# 121
Ivyana, много те моля не ни отнемай приза  Naughty Laughing Ние си имаме 4 зъбчета  Rolling Eyes

# 122
- играе си с щипките за простора. Разнася кофичката, в която стоят, прибира щипки в гардеробите, шкафовете, в пералнята, по леглата и под леглата, из цялата кухня. И най-старателно затваря там, където е отварял;
 - рита пластмасови празни шишета из цялата къща. Щом му омръзнат си ги прибира в пералнята;
 - рита топки, каквито имаме;
 - "кара" колички, даже знае как бръмчат и чат-пат бръмчи и той като тях;
 - разглобява всичко възможно за разглобяване - от разни капачета и запушалки (примерно на кремове), до играчките си. Умира си да човърка нещо;
  - навън като е - напоследък иска да ходи и сам да си бута количката, а от днес и сам да се качва на пързалка и сам да се пързаля....

До тук и ние ги правиме тези неща. Също любимо занимание и номер за отвличане на вниманието му докато му сменям памперса или го преобличам е да му дам клечките за уши - разсипва ги и ги пръска навсякъде, зопочва да ги лапа, маха памучето отпред и т.н.
Когато сме в кухнята отваря всички шкафове и започва да разнася тенджери и тигани, купи и всички домакински посуди, които успява да си вземе от шкафовете.
Завира се в пералнята и много си играе с нея.
Има едно чекмедже, което е в близост до креватчето и застава и го отваря, а аз там съм му сложила празни кутии от парфюми и други подобни боклуци с които си играе.
И Емчо също като види храна, и че някой яде застава до него гледа го в устата и започва да повтаря "ам-ам-ам-ам-ам,,,,,,ам". Също и в магазина като отидеме си взема помбер (например) и "ам-ам-ам".
Играе си при баба му с една метла.
Абе въобще ввсичко което по принцип не трябва да  пипа, или да играе с него а по някакъв начин е попаднало у него му е супер интересно.
Като чуе музика независимо къде сме, дали сме по улицата и от някоя кола се чува музика или сме в заведение, на кафе или просто мелодия от някоя реклама - веднага започва да танцува - толкова смешно, че се падаме от смях. Наред с танците, поклащанията и ритмичното поклащане с глава от време на време започва да пляска с ръчички и да се върти в кръг, което определено никой не му е показвал, но явно е видял по ТВ , или и аз незнам, но е страшна картинка.

Емчо също не плаче като се удари или като падне. Понякога така силно се тресва, че мен ме заболява, а той става и продължава. Много рядко се разплаква, ако падне и то ако се удари доста силно. И той се запъва като магаре на мост и започва да проявява много силен характер и да се налага. А от съвсем скоро и той започна много да плямпоти - някакви негови неразбираеми думички и срички, но не спира. Като сме навън и е в количката и като зацепи - няма спирка, и даже вика, и хората като минават покрай нас се обръщат, а той се закача със всеки човек който мине покрай нас.
Ами това от нас. Май всички имат сходни забавления в къщи и навън.
А забравих най-интересното му занимание да щрака по клавиатурата на РС-то и с мишката. Вече 1 клавиатура ми я прецака. Щрака едновременно по всички копчета, рестартира РС-то, влиза в нет-а, незнайно къде. Ще става хакер. Телефоните също са му много любима играчка. Вече изхвърлих моя миналата седмица. Лапаше го и го носих веднъж на ремонт и казали на мъжа ми - беше толкова мокър отвътре, че го сушили 2 дни. И вече спря да функционира - сега е ред на баща му телефона та и той да си купи нов

Последна редакция: пн, 02 окт 2006, 22:25 от krasy_alex

# 123
Ние си падаме по по-женски занимания Wink Сияна играе с метлата и я мята навсякъде, като старателно помита под шкафовете, където предварително си е завряла бутилчици, капачки и други "съкровища"
-парцалът също е супер играчка, както и всякакви гъбички и бърсалки, до които може да се добере - веднага започва да чисти пода, масата, себе си..., котката Mr. Green
- гони котката и я целува, като след това старателно почиства устата си от космите, но най-обича да бърка в храната и водата на животинката, ако случайно съм ги забравила. Любими са й хрупките с месо на Уискас, а също така и да си топи солетите във водата на котката.
- Обича да влиза в банята докато някой се къпе и да наднича в тоалетната докато пускам водата
- минава покрай масата в кухрята и пипа с ръчички, протегнати нагоре и каквото докопа си го взима и яде - независимо дали става за ядене Wink
- много обича да излиза на терасата и да се търкаля по мозайката
- най-любими са й всички играчки, които се бутат или се карат. Сега на мода е една кола на Дидо, която Яна услужливо ни предостави за временно ползване Hug Яха я и се придвижва из цялата къща... или поне докато не стигне стена, тогава слиза, избутва я с ръце и пак я яха. Така прави и с гърнето - влиза вътре с двата крака и го кара като кола hahaha
И още хиляда и двеста щуротии, но като цяло не е беладжийка.

# 124
  • welcome to the Jungle
 Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
хахахахахахахахахаааааааахааааааа
до момента се хиля от сърце на всичките веселяшки дивотийки  Flutter Mr. Green! Страхотни са ни дечицата  Flutter
Сетих се за още "запазени номерца" на Огън-фогън:
 - гали котктата на баба и дядо с нежното "оооо-оооо-ооооо", като същевременно й "меси" козината - разтяга, скубе, и т.н.. Милото коте стои, промяуква истерично, но чака Великата Испанска инквизиция да привърши с издадените заповеди за покаяние  hahaha. После котето бяга с всичка сила Joy, все е дно глутница вълци го гонят;
 - редовно, да не кажа задължително обръща котешката купичка за вода, след което щастливо джапка в локвата и пищи от щастие. Ако се забавя повече от 30 секунди - сяда в локвата;
 - от 4 дни му е любимо да бърка в чашите. Ама бъркане - като да гони в аквариум рибки - плакне ръчички и после маже наоколо, после пак ръчичките в чашата и така  Joy. Каквато и да е напитката - после не става за пиене  #Crazy;
 - нова мода е да намери счупеното от него кремче ЗДРАВЕ ( в смисъл - счупена е синята част на опаковката, а бялата с кремчето седят отворени) и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бръкне в нея. ПОсле още по-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО става мазането на ръчичката по дрешките, тъмните плюшени завеси из къщата и накрая - където е весело  Whistling. След тази операция и бабата наддава бойния вик на внучето  hahaha Joy;
 - в магазин като влезем е или крадец ( хваща и прибира в ръчички всичко, до което се докопа. Веднъж на Илиянци хвана наръч шапки, татето ги ивдя в ръцете му и докато ги върне на търговеца, неговото прекрасно синче междувременно се беше обзавело с откраднати обувки  Joy Joy Joy) или аранжор. ЗА 1 минута, докато избирах какъв хляб да купя, малкото Фого беше аранжирало витрината с минерална вода БАНКЯ с 1 голям картоф  Crossing Arms...
още да разпаравям ли?

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes опасен е  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 125
- Играе си много със щипките - вади и прибира в торбичката, разпръсква навсякъде.
- Доближава се до контакти или до компа, сочи с пръстче и повтаря "къх" (така сме обозначили строго забранените за пипане неща).
- Пълзи из цялата къща, намира си нещо, което да се побере в устата му и пристига и ме гледа кротко с издути бузи.
- Разпилява си коша с играчките, като се занимава с всяка средно по 10 секунди.
- Отваря и затваря вратите на гардеробите.
- Имитира звуците, идващи отвън.
- Още не е проходил, но явно му работят някакви инстинкти - изправя се без опора, задържа се прав известно време и тупва на дупето си. Това се повтаря десетки пъти.
- Хуква и се хили бясно само като ме види с памперс или дреха.
- До като съм на компа идва до мен и си слага главата на краката ми (и как да не отида при него).

И какво ли още не. Всичко това е миг от ежедневието ни... Определено не мога да кажа, че е палав, напротив, мисля, че е много чувствително и разбрано дете. Ама нали си е мое...

П.С. Гале, и аз си умирам от смях с Виктор - уж гали и вика "оо-оо-оо", а същевременно налага доста силно.

# 126
Привет на всички   bouquet !
Доста се посмях с вас тази вечер.... , а благодарение на аватара на Амей похапнах и доволно количество фин млечен  Mr. Green !
Дани е достоен набор и като гледам доста се припокриват дейностите, описани от Галето, Амей, Ели и Краси.  В допълнение мога да споделя, че вече старателно първо изваждам всичко, което е напъхано в пералнята, за да няма неприятни изненади  Mr. Green. Дани е изтинско торпедо - нищо общо с кака му Rolling Eyes. Жив и здрав да е, но ми стопи лагерите отвсякъде  Mr. Green ...просто буден ли е нямам сецунда покой. Бръмчи, търчи, рови, бърка навсякъде и е голяма лудница. Непрекъснато се хили и е страшно симпатичен на всички, обаче е толкова енергичен, че никой не се наема да се занимава с него.... в резултат на това, толкова се е привързал към мен, че няма оправия. Ако реша да изляза някъде, то става само след като се приспим. Но и това ще мине  Grinning! Ходенето на ясла не е от най- успешните /изкара 2 пъти вируса с разстройство/, но от друга страна му е интересно да ходи. Повечето дечица вече го познават, радват му се и той е доволен, разбира се Heart Eyes ! Колкото до зъбите- има вече 16 броя / само аз си знам колко неспане са ми коствали  #Crazy /.
Ето тук може да видите колко е пораснал мъника  Mr. Green  Heart Eyes

# 127
Дам, много интересна темичка Grinning
Моето съкровище в общи линии прави същите неща, ето някои, които не видях написани:
-   качва се на кантара и чака да й кажа колко тежи
-   вади всички дрехи и обувки, които докопа и се опитва да ги нахлузи
-   дрънка с дървени лъжици по хладилника и рови из пералнята
-   бърника постоянно из кабелите и тонколонките
-   “чете” и унищожава списания, като много се умилява на бебенца и котета
-   почти е успяла да махне уплътнението на една от балконските врати, а щорите ги държим във вдигнато положение, иначе ги извива без жал
-   разглобява куклите до положение торс /много е зловещо Rolling Eyes/ и маха всички батерии
-   като влиза в хола отваря силно вратата и вече е станала дупка в стената

Има и още много, но да не задълбаваме... А, също като Сиянка много обича да бърше с разни кърпички, направо е маниак Mr. Green
Обаче за разлика от повечето дечица тук, плаче много силно и продължително като падне, направо ни разбира цялата околия, дори и нищо особено да не е станало. Това е кофти, ама какво да я правя... Критики и забележки също не търпи Crazy

Иначе вече си имаме първите бебешки бисери:
Гого = грозде
Гиги = гризки
Ати = яке, елече
Кама = кабели.
А как си мечтаех за това време с проговарянето и бебешките бисери, имаше такава тема на времето Party

# 128
  • София
Ади като цяло върши почти всички от описаните от вас неща, като на някои си има нейни си вариации. Например, след като забърше няколко пъти нещо с парцал, после си бърше и устата с него. Бърше си и сама дупето с мокра кърпичка на преповивката, като след това пак си забърсва ... устата. Добре, че преди това аз съм я почистила, особено след н...акване, че мани-мани  Sick . Понеже не й давам да пипа кофата за боклук, тя ходи и отваря чекмеджето с ръкохватките и кухненските кърпи, взима обикновено ръкохватка и ходи и бърше капака.(Нашата кофа е от алпака и аз от време на време я минавам с един мръсен парцал, че ме дразни, ако има засъхнали капчици вода и явно го е запомнила). В парка гоним гълъбите, по съседите - котките, но най-вече кучетата, като надаваме невероятни бойни викове. Аз я уча да не ги удря, а просто да ги гали, но засега с променлив успех. Моето куче, то остана да живее при нашите мно-о-ого отдавна, вече е доста изкуфяло, че е на близо 18 години, но и то не минава метър - бива гонено, а след това дърпано, удряно и настъпвано в момента, в който Ади го сгащи някъде. Тъпото е, че с неговото старческо слабоумие ме е страх да не я захапе, че един-два пъти й изкляфка и тя малко се стресна. Като оставя Ади при майка ми в събота да си оправя къщата, жената се оплаква, че само я пази от него. Иначе е по-скоро беладжийка, не стои изобщо на едно място, мога да свърша нещо или да седна на компютъра само, ако спи, както сега. Навън често не иска да се вози, дори и да я нося, а иска да ходи и то не като я държа за ръка, а самостоятелно - накъдето й видят очите. Красота!

# 129
 Joy голяма веселба с тез мъници! Аз си знаех, че Марти е от кротките, ама сега съвсем вече се убедих, че направо ми е златно детенцето  Laughing! Естествено, че щурее, но засега проявава доста разбиране за нещата, които не трябва да се пипат. При това, без да изпадаме в крайности с Не-то...Иначе гледа хитро и се опитва да ти отвлече вниманието, за да бръкне, например в кофата, но не проявява засега голям интерес към шкафовете. Даже като види отворен шкаф и ходи да го затваря  Laughing. Много иска да счупи стъклото на печката с желязна лъжица и все ми поправя програмите за пране на пералнята, но...още не влиза в нея  Joy. Ако сме забравили обувки извън шкафа, ги носи или да ги обуем, за да излизаме навън, или иска да си ги прибираме в шкафа. Въобще е много прибрано детето  Joy. Много обича да "поправя" разни неща...засега още не се е докопал до компа, слава Богу, но подозирам, че скоро ще превземе и тази барикада  Joy. о, и страшно внимавам къде какво оставям, особено ножове и горещи напитки. Аз точно от възрасттта на нашите калпазани си имам чуден белег на деколтето от едно зарязано вряло кафе. Ето такива работи + много от горе описаните... абе много си ми е добро детето  Joy Heart Eyes
Вече има много думички в репертоара и май трябва да почна да ги записвам.
Върти се на едно място и много се кефи, че му се вие свят...Дано това да не е от опасните за главичката неща, че бая си се върти...
та такива неща от нас....

Последна редакция: вт, 03 окт 2006, 10:58 от Hipo

# 130
 Joy Настана веселба с тази тема  Joy

И Явор си пада по реда и дисциплината - където види боклуче или мъхче го хваща внимателно с два пръста и ми го носи, е някой неща настоява да ги изям като ми вика само ам ам и не е доволен когато аз ги хвърля, тогава започва да ме "бие" и ми вика не не не Joy Иначе освен всички щуротий ние мнооого обичаме да борим бате - само като го види клекнал или седнал на пода веднага му се хвърля на гърба с бойния вик на индианците за ужас на баткото, който е предупреден да не мърда, а дребчо е много горд, че го е преборил  Joy.

Веднъж се напъха по спалнята да измъкне на батко си билярда, а аз не можех да го измъкна, защото за мен е прекалено тясно, добре че успях все пак да пипна разбойника за крачето и така го изтеглих.............е беше позабърсал пода отдолу  Crazy

Обичаме много плюшени играчки - гушиме, мачкаме, галим и спим неотлъчно с един изнемощял вече едноух заек  Mr. Green

Проблем ми е само тове дето обича всичко да бута в устата и се притеснявам да не намери начин да нагълта нещо опасно  ooooh! с баткото не съм имала такъв проблем, но Явор се опитва да изяде всичко - човек ще си каже, че гладно го държиме все детето  Mr. Green

Майките, я се стягайте и да организираме най-накрая някоя среща и на живо да си ги разказваме тия щуротийки, че те край нямат
 Crossing Arms

# 131
  • София
Мммммда, много весела тема Simple Smile
Ще трябва да помисля малко, за да успея да систематизирам какво прави дребоса, обаче не мога да не ви се похваля, че Каляон от няколко дни намига с едното око! Има ли някой друг?

Някой се интересуваше от кожени пантофи. При нас на пазара в Дружба има няколко вида.

# 132
  • София
Майките, я се стягайте и да организираме най-накрая някоя среща и на живо да си ги разказваме тия щуротийки, че те край нямат
 Crossing Arms

Peace

# 133
Не се сещам похвалих ли се че в Неделя правихме най-после прощъпулка. Беше много весело, Дари си взе портфейла, който бяхме нарочили за Банкер. Баща й се изкефи максимално. Преди това обаче се спря до питката, отчупи си залъче, хапна го и чак тогава се насочи към подредените неща. Имаме и снимки, долу в линка.

Много ми е весело като чета какво правят дечицата. Невероятни са сладури всичките. Дари е по-скоро послушна, но само когато си иска. И май слуша повече баба си отколкото мен newsm78

# 134
  • Варна.
Направихме и ние най-накрая прощъпалника, беше миналата седмица, поканихме си в къщи двете дечица с които излизаме навън, невероятно каква лудница стана, само тези снимки направих с телефона.

това ни е питката, то точно питка не може да се нарече, защото беше много голяма, по тази причина и не можахме да я търкулнем. свеки просто много се постара, беше вкусна.

избра си от нещата:  с едната ръка термометъра, а с другата фазомера. да сме живи и здрави ще видим!
Калина прави горе-долу всички неща, които сте изброили. пясъка ни е голяма страст, вече си носим кофички, че иначе отива да взима от другите деца, в къщи сме направили  оградено място пред телевизора застлано с едно дебело одеяло и там съм нахвърляла играчки, шишета, разни др.работи, сега за сега играе там сравнително безопасно. но не мога да я оставя без да я гледам, единствено в бънжито съм "спокойна", там я оставям само докато съм в банята. чете си списания, но в един момент започва да ги яде, тогава ги прибирам бързо и има пищене, за сега бързо минава. много се заиграва също с тапи, капачки и др, които се натискат, навиват и т.н

Да пожелаем да болничките бързо оздрявяване ! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт