Отговори
# 150
Моя бебок тотално бойкотира водата.
Какво ви е мнението за препаратите против колики? Много се чудя дали изобщо да давам такива неща, по принцип  не съм фен на всякаквите лекарства, особено пък за толкова малко бебе.
Утре чакаме педиатърката да дойде за първи път да ни види. Мъжа ми ще ходи до болницата, надявам се че ще му дадат на него картона, болничния и епикризата ми, понеже като ни изписаха на 24ти нямаше кой да ги оправи, пък аз да си седя с Деян вкъщи.

# 151
Ние след адски много гърчене дадохме био амика /това имах като мостра у дома от бебеманията/, даваме по няколко пъти на ден и се пооправиха нещата доста, заедно с повиване и топла възглавнички с костилки. По телефона педиатърката каза, че бил малък и нямало как да има колики и нищо да не давам, аз не я послушаха, не мога да го гледам да се гърчи в болки. Четох, че капките с лактаза са по-добре от симетиконовите.

# 152
Аз като го видя да се гърчи го гушвам в слинга и се кротва, като че ли се чувства добре. А и за мен е по-добре да го гушна корем в корем, отколкото да го тъпча с всякакви капки. Но пък и не знам в крайна сметка колики ли са какво е. При нас сигурно се получава дискомфорт и от това че не успява да се оригне, не иска и това си е или аз нещо не правя като хората.

# 153
Нашата Калина също не се оригва. Пробвах различни пози, но на 6 - 7 хранения успява веднъж. Вече не ѝ се впечатлявам и не настоявам.

# 154
  • Sofia
Имаме приятели, първото им детенце е с аутизъм. Тя много чете, много внимава и решиха да имат второ - оказаха се близнаци. Тях не ваксинираха, заради легендите в интернет. И близнаците са в спектъра.. Не знам как се справят.

# 155
Ние вчера изкарахме ден със страшен рев - цял ден и до късно през нощта. Ядох боб дали може причината да в него? Чета противоречиви мнения за това дали определени храни могат да повлияят на коликите? Тези от вас, които кърмите ограничавате ли определени храни и ако да кои?
Днес направихве първата кратка разходка, на 35-я ден.
Дано има повече слънчеви дни.

# 156
  • Sofia
Ние вчера изкарахме ден със страшен рев - цял ден и до късно през нощта. Ядох боб дали може причината да в него? Чета противоречиви мнения за това дали определени храни могат да повлияят на коликите? Тези от вас, които кърмите ограничавате ли определени храни и ако да кои?
Днес направихве първата кратка разходка, на 35-я ден.
Дано има повече слънчеви дни.
Аз не се ограничавам, но с предните бебета съм правила експерименти и не съм виждала зависимост между храната, която ям и коликите 🤔

# 157
Здравейте, мамчета! Днес ходихме на първи мерки и теглилки. 😊 Ева е наддала 830 гр и пораснала с 3 см от изписването. Само на кърма е. Мери ѝ главичката, гръдният кош, фонтанела и всичко е в норми. Започваме да правим гимнастика. Другият месец - ваксина. Каза да си купя панадол и лепенки куул пач. Направихме си хубава разходка и като се прибрахме отнесе 4 часа сън. Нощес ще си играем. 😊

# 158
Има силна връзка между моето ядене и състоянието на стомахчето на детето ми (на кърма е). Това при нас е 100% сигурна връзката. Всякакви бобови, та дори гювеч зарзават - които на мен ми предизвикват газове - му влияят и на него доста зле.
Това е моето лично наблюдение...
Страх ме е да ям вече, миличкото ми детенце... да не му предизвиквам дискомфорт. И вся пак тази кърма трябва да дойде от някъде... 😳😀😉

# 159
Ние днес се прибрахме ,спа около 7 часа с леко будете.
Роднините ми скъсаха нервите. А за ММ не ми се коментира. От утре ще пробвам с протектори,  понеже й е доста трудно да засуче, пък дано стане, за да не взимаме ел. Помпа.

# 160
Не разбирам защо всички педиатри казват, че е рано за колики? Ние например от ден 9 си ги имаме 🤷‍♀️

# 161
Ava ние даваме Абоколикен от ден 9ти. Препоръча ми ги приятелка, чието дете имаше много “тежък” период с коликите. Педиатърката потвърди, че са ок. Каза обаче да комбинираме с пробиотик и ние си избрахме да даваме Омнибиотик Панда. За сега малката не е плакала, но сме на 15 дни и може да е още рано.
Иначе и Далия отказва водата. Независимо дали с шише или с лъжичка-усети ли, че е вода веднага плюе. В крайна сметка разви млечница, може би защото  не успявахме да плакнем устата. Нашата педиатърка каза, че е привърженик на по-старите тенденции и е за даването на вода, особено когато детето не е изключително кърмено.

# 162
Ухаа.. 35дни без разходка 😵 аз щях да изперквам толкова време без да излизаме. Колкото до храната-аз ограничавам сладко, хапвам си по малко, но гледам да не прекалява. Не пия газирано и избягвам бобови и зеле. Пия чай на хип /имам лактеса и билек, но не са ми вкусни/, лактил и около 2/3л вода на ден. Пия сутрин по едно кафе и хапвам готвено, салати, риба, сладък картоф. Също хапвам доста ядки, кашу и орехи. Говорих с две консултантки-едната каза по едно яйце на ден, другата каза без яйца заради акнето... Иди разбери кой, прав кой крив.

# 163
Тази нощ вдигнах 39 градуса температура с втрисане един час. Дали е мастит? Гърдите ми все са препълнени, цедя по веднъж на ден обикновено. Дано не е Ковид. То при това стоене в къщи, ако и Ковид хвана не знам вече.
35 дни бебето не е излизало. Аз излязох на 20-я ден.

# 164
Helinor17 по веднъж на ден не е ли малко? Не би ли трябвало след всяко кърмене или почти след всяко да изцеждаш по малко? По-добре се консултирай с АГ или консултант по кърмене. Аз бях с предмаститно състояние. Едната ми гърда беше няколко дни подута и адски болезнена. Вдигах темперетура, но след изцеждане обикновенно спадаше. Имах грипоподобни симптоми- пареха ми очите, мускулни болки, отпадналост.
Моята грешка беше че хранех само от една гърда, другата изцеждах защото малкия динозавър неможеше да я захапе. Точно тази с която хранех имаше проблем, защото не знаех нито колко изяжда малкият, нито можех да преценя колко да изцедя. Цедях колкото да не е напрегната, но явно не в било достатъчно. Явно нищо не съм разбрала от хилядите лекции които изгледах.

Общи условия

Активация на акаунт