Отговори
# 165
Само аз ли не се цедя? Не усещам напрежение в гърдите, малчо си хапва и от двете и единствено в зърната усещам дискомфорт.

# 166
Малечка и аз не се цедя. Най-много веднъж на ден. Малкият ме изсмуква до капка и пак не ми стига. Снощи яде в 1ч последно от мен, изпи каквото имах до дъно и после баща му приготви ам. Изпил е 120 мл. Голям е гладник.

# 167
И при мен е същата работа до последна капка сучи всичко и след това му правя 60-70-80мл АМ..Въобще не знам колко сучи от мен,но някой път не дохранвам и след като е сукал от мен спи поне 2часа..
И при нас коликите почнаха,но той мяука за няколко секунди и спира.Давам му Биогая.Тази седмица три пъти излизахме на двора да съберем малко естествен витамин д..Или пък вчера времето беше останало от лятото Толкова приятно беше 🤗.
Снощи му дадох и двете гърди и му направих 60мл АМ,след това грам не повърна.Тази сутрин дохраних с 70мл и повърна..Въобще не мога да си направя сметка общо колко яде...?? Като увелича дозата с 10мл все повръща..

# 168
Аз също не се цедя, понякога цедя 20/30мл и дохранвам. А защо давате АМ като кърмите? Аз само на гърда го държа.

# 169
И аз не се цедя, само веднъж на 4тия ден, защото щях да се пръсна 😅

Днес е 7ми ден и вчера разговорях с позната, която е консултант по кърмене. Задължително е да се предлагат и двете гърди, а аз срещах затруднения, защото малката заспиваше, след като хапне от едната гърда. Но от вчера съм упорита и гърдите ми са осезаемо по-добре. Като съвет ми даде контактът кожа в кожа, но на този етап ми се струва много сложно, тъй като тя заспива веднага след хапване и ако трябва да я обличам ще я разбудя.

Друг съвет, който ми даде, е да не правим големи паузи - 4 часа се води голяма пауза и по изключение може да се допусне през нощта.

# 170
Моето наблюдение за оригването и пръцкането е че някои деца го правят лесно други просто не могат. Мони като бебе как ли не съм я носила и поставяла,  за да се оригне или изпръцка и в 90% от случаите нищо не ставаше......естествено имаше зверски колики. Яни си ги прави тези неща много лесно и коликите ги минава само с гърчене и мрънкане без да се дере от рев. Аз съм давала само симетиконови пречарати и моето мнение е че при първите няколко давания се вижда облекчение,  а после само нагнетяват ситуацията,  защото правят трудно изхождането и бебето започва още повече да се напъва. Говорих с едни познати,  които живеят в Испания дали дават симетикон. Те ми казаха,  че ако помолиш педиатър са  изпише нещо за колики, той казвал че бебето не е достатъчно гушкано.  Там не давали на децата симетикон.
Аз също установих че всяка храна, която на мен ми предизвиква газове, води до стомашен дискомфорт при Яни.
Вчера успяхме цели 3 часа да сме навън и дори го накърмих на една пейка. Можехме още около час да останем но се появи силен вятър. След малко излизаме само ММ да си дойде, че отиде да си вади нова лична карта.

# 171
Първите две седмици беше изцяло на ам (само първите дни успях да му дам коластра), тъй като бях на лекарства и затова сега дохранвам с ам. Реално го отучвам от ам, но това става плавно, тъй като кърмата ми се регулира още , а и той се учи да цока от лесното шиле на по-трудното гърда. Но пък от осем хранения с ам съм ги смъкнала на 2 максимум 3 и те са дохранване. Оптимистично съм настроена и се надявам до седмица да махна ам 😊

# 172
Здравейте  Wink

И аз дохранвам, но само вечер към 21ч. Тогава вече нямам нищо ,изял го е....През другото време яде от мен и не предлагам АМ, защото си се наяжда и от двете и заспива, пълни памперсите почти всеки с ако.

Тази вечер щях да се пръсна, будих го да яде,  не ми се цедеше...

И аз не съм излизала вече 13 дни ще се побъркам. Новата година я чакам с нетърпение, та да мога да излизам.....

ММ и мен ме ядосва , Ани.... ама мъже....Намерил две статии, и да съм ги прочела, не съм хранила детето правилно, само съм го задавяла, да не съм го кърмила легнал, и тнт. Не му стигало... Сдърпахме се и му казах, че ще му го дам той да го кърми. Много знае винаги...

Аз слагам само в АМ вечер капки Био Амика. Мисля, че като го кърмя има по-малко колики, или даже няма.

Хелинор, ти беше писала, че имаш много кърма, трябва да внимаваш да не направиш хиперлактация, ако продължава  Т. се обаждай на лекар....

# 173
Мен ме притеснява ходенето по голяма нужда. Памперсите ги пълни с пишкано, обаче ака веднъж на два дни, но по много. Даже ония ден преля чак до вратлето. Питах вчера педиатъра, каза вероятно не му стига храната и да давам по 120мл ам.  За едномесечно ми се струва много, а и как да регулирам кърмата, ако на всяко ядене му давам и ам? Ама пък ако наистина не му стига? Чета по цял ден статии и блогове. В едни пише няколко да го държа само н агтрда, дори и да е гладен, за да се регулира производството , в други пише да не го държа гладен и вече и аз не знам , какво да правя. Но сърце не ми дава да го държа гладни детето Sad

# 174
Ели, и при нас има колкото специалисти, толкова различни мнения. Дори и в болницата всеки, който къпеше бебка, даваше различни насоки как е правилно да се къпе бебето. Много е объркващо за мамите без опит, но вероятно трябва да се опитаме да чуем и вътрешния си глас. Вчера педиатърката каза, че не трябва да кърмя на поискване, а на режим. Е как да стане... Ще се събуди малката и ще отваря рибешка устичка, а аз ще й казвам: не, мами, ще си на режим 😅 за сега съм решила да е на поискване и да си хапва... Вчера направи 11 кърмения и макар леко да я свива вече коремчето, за сега не е изпаднала в истеричен рев, а минава само с леко мрънкане и превиване.

# 175
  • Sofia
Моят опит е, че педиатрите почти нищо не разбират от кърмене. Не напразно има ниша за консултанти. Аз моята педиатърка си я харесвам много, но съм се наслушала на глупости. Ето някои от тях
Да кърмя на някакви интервали, за да "почива" коремчето
Да изцеждам след всяко хранене
Че не може да се сложи упойка при зъболекар
Че при отбиване е добре да стегна гърдите с ластичен сутиен, за да не се пълнят...
Да се опитвам в края на първия месец да правим нощна пауза от поне шест часа?!?...
Бла, Бла. Затова с първото стигнахме до под кривата круша. С второто - за всичко питах Хедра и така кърмих година и три месеца.
Третото и четвъртото, като гледам и петото, ще си ги отгледам сама 😂

# 176
Хелинор, за толкова дълго време не ти ли се регулира/ намали количеството вече? Дано отшуми скоро проблема!
И аз не се цедя - или нямам време, или няма какво. Аз още я стимулирам таз пуста лактация - пия чай хип, чай лактеса, лактил капсули, а вчера си купих боза и жито.
Вечер между 21 и 24 ч реве зверски като от глад, но няма какво да изсуче и се дърпа от гърдата. Обаче наддава много и някак не върви да го дохранвам. Нищо не го успокоява, дано да е само период, че в чудо се виждам.
Бебешкото акне почти отмина след 4-5 дни без намеса. Деси, Скруби, как е при вашите бебоци?
ММ е успял леко и безболезнено постепенно да забели пишока на бебето по време на баня. Чак се учудих как е успял толкова скоро. Жанинче, май си писала, но би ли припомнила за твоите момчета как процедирате по тая тема?

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 13:54 от Fifiana

# 177
И нашето пишле е леко подготвено , аз го мия и леко го дърпам надолу във водата като е, но ме е страх повече да натисна.  Към 2-3 мм слиза.

# 178
Нашето акне се изчиства на едната бузка, но виж челото му е с толкова много гнойни пъпки, че не е реално.. И се пукат и хващат корички, някакъв ужас направо. Надявам се да мине бързо, че е като крастав милия. Момичета, вие колко време след като падна пъпчето слагахте 70процента спирт и кога изкъпахте бебето в коритото 🤔 педиатърката каза по телефона че първия месец само на чешмата ама мен някак ми е неестествено  като пъпчето му е окей 🤔

# 179
Не знам какво беше това чудо. След като ме тресе яко един час, повърнах и вдигнах 39 градуса, сега не чувствам нищо. Все едно не е било. Малката нощем не се буди. Аз реших да я храня, но тя дремеше и сукна най-много 5 минути. Събуди се да си иска чак към 6 часа сутринта. Междувременно аз се цедих.
Ами, на моменти е много тази кърма. Вчера следобяд след като я накърмих, изцедих 130 мл., нощес 150 мл.
Гледам уж много да не цедя, че да не се увеличана, ама то в определен момент не се трае.

Общи условия

Активация на акаунт